Αρχική Bestάκια Υποψήφιοι, ψυχραιμία!

Υποψήφιοι, ψυχραιμία!

601
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ψυχραιμία, σύνεση, μετρημένα… λόγια και διάθεση συνεργασίας προϋποθέτει η νέα ημέρα που ξημερώνει στην τοπική αυτοδιοίκηση. Οι βαρύγδουπες «κορώνες», τα διάφορα… τσιτάτα, το συγκρουσιακό κλίμα, ο ακραίος λόγος και η καλλιέργεια αντιπαραθέσεων, τεχνητών ή μη, εκ των πραγμάτων οδηγούν σε δρόμο αδιέξοδο.

Η νέα πραγματικότητα που καλούνται οι εμπλεκόμενοι με την αυτοδιοίκηση να υπηρετήσουν περνά μέσα από τη σύνθεση κι όχι την από-σύνθεση απόψεων. Χρειάζεται άτομα που να μπορούν να θέσουν το «εγώ» τους στην υπηρεσία του «εμείς», επιβάλλει ωστόσο και «απομόνωση» όλων εκείνων που ηθελημένα ή άθελά τους, συνήθως καθοδηγούμενοι από εγωισμούς κι απωθημένα, πυροδοτούν κυρίως παρασκηνιακά εντάσεις, επιχειρούν όχι να προτάξουν την δική τους πρόταση, αλλά να επιτεθούν σ’ εκείνους που θεωρούν ότι ανατρέπουν τις όποιες φαντασιώσεις τους, δημιουργούν ζητήματα εκεί που δεν υπάρχουν κι εν πολλοίς δρουν μόνο και μόνο για να επιβεβαιώσουν ότι… υπάρχουν.

Ο Κλεισθένης και τα όσα ως νέα δεδομένα έρχονται επί της ουσίας φέρνουν αντιμέτωπους όλους τους υποψηφίους και με τους κακούς τους εαυτούς, τους οποίους φυσικά καλούνται να ξεπεράσουν…

Πέρα από τα προγράμματα που θα παρουσιαστούν, τα οποία προφανώς θα αποτελέσουν το βασικό συστατικό για την μετέπειτα αυτονόητη συνεργασία για το καλό της πόλης, οι υποψήφιοι οφείλουν -εφόσον δεν το έχουν ήδη κάνει- να αντιληφθούν το πραγματικό διακύβευμα αυτής της εκλογικής αναμέτρησης. Να… μετρηθούν με τα θέλω των δημοτών, να αφουγκραστούν τις γειτονιές, να δώσουν ρόλο πρωταγωνιστικό στις κοινότητες, να προβούν σε μία συνολική αναθεώρηση με φόντο μία καθημερινότητα που πλέον έχει και μία έντονη κοινωνική διάσταση.

Το λίγο δεν αρκεί, ούτε απλά και μόνο οι καλές προθέσεις. Χρειάζεται βούληση, χρειάζονται άνθρωποι που έχουν αποδείξει ότι μπορούν, όχι στη θεωρία, αλλά στην πράξη. Άνθρωποι ικανοί όχι απλά να διοικήσουν, αλλά να θέτουν προτεραιότητες με βάση το αύριο του τόπου, για τα μικρά καθημερινά, αλλά και τα μεγάλα που έρχονται, σε μία πόλη που ήδη κινείται δυναμικά, έχοντας συγκριτικά πλεονεκτήματα τα οποία μπορούν να την απογειώσουν.

Βήμα – βήμα, έργο – έργο, γειτονιά – γειτονιά, όλοι μαζί και μπορούν και οφείλουν να το πράξουν την επόμενη των εκλογών, για το Δήμο Καλαμάτας, για τον τόπο που διεκδικούν να κάνουν καλύτερο, ενώνοντας τις υγιείς δυνάμεις και δημιουργώντας πρωτοβουλίες για τη νέα εποχή.

Του Κώστα Β. Τσερεντζούλια