Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΑ Χαρίτσης σε Μητσοτάκη: «Θα παρακολουθεί και υπουργούς η ΕΥΠ;»

Χαρίτσης σε Μητσοτάκη: «Θα παρακολουθεί και υπουργούς η ΕΥΠ;»

493
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

«Δεν μπορούμε και δεν θα επιτρέψουμε την επιστροφή σε σκοτεινές πρακτικές που υπονομεύουν την ποιότητα και το περιεχόμενο της δημοκρατίας μας», σημειώνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης με δήλωσή του, αναφερόμενος στην τροπολογία που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση για τον ορισμό του νέου διοικητή της ΕΥΠ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χαρίτσης επισημαίνει: «Θέτουμε 3 κρίσιμα ερωτήματα προς τον κύριο Μητσοτάκη. Πρώτον: Για ποιον λόγο προχώρησε σε φωτογραφική τροπολογία για τον διοικητή της ΕΥΠ, ενώ πριν έναν μήνα διαβεβαίωνε από το βήμα της Βουλής ότι δεν πρόκειται να αλλάξει κανέναν νόμο; Δεύτερον: Που αποσκοπεί η τοποθέτηση «συνδέσμων» της ΕΥΠ σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου χωρίς κανέναν θεσμικό έλεγχο; Τρίτο και κρισιμότερο: Θα έχει τη δυνατότητα ο εκάστοτε «σύνδεσμος» να παρακολουθεί δημόσιους λειτουργούς, ακόμα και υπουργούς της κυβέρνησης, έχοντας προκαταβολικά ασυλία για τυχόν παράνομες πράξεις του;».

Ο κ, Χαρίτσης προσθέτει: «Ας σκεφτεί προσεκτικά τις απαντήσεις του ο κ. Μητσοτάκης. Ας αναλογιστεί την ευθύνη των επιλογών του». «Δεν μπορούμε και δεν θα επιτρέψουμε την επιστροφή σε σκοτεινές πρακτικές που υπονομεύουν την ποιότητα και το περιεχόμενο της δημοκρατίας μας» καταλήγει η δήλωσή του.