Πέμπτη
9
Φεβρουάριος
TOP

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον περιφερειακό εκπαιδευτικό διαγωνισμό «1821 μέτρα σε 200 δευτερόλεπτα»

Στο πλαίσιο εορτασμού της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, έχει προκηρυχθεί περιφερειακός εκπαιδευτικός διαγωνισμός με τίτλο «1821 μέτρα σε 200 δευτερόλεπτα», τον οποίο συνδιοργανώνουν η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Πελοποννήσου, οι Υπεύθυνοι  Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού Πελοποννήσου και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο διαγωνισμός έχει ως στόχο οι μαθητές/τριες, με «όχημα» τον αθλητισμό, να γνωρίσουν την τοπική ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης, κάνοντας χρήση της τεχνολογίας ως εκπαιδευτικό εργαλείο.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές/τριες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλων των σχολικών μονάδων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οι οποίοι/ες μπορούν να συμμετάσχουν ατομικά ή ομαδικά μέσω του σχολείου τους.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να διανύσουν μια απόσταση 1821 μέτρων, εντοπίζοντας στη διαδρομή τους στοιχεία/αναφορές στην Ελληνική Επανάσταση (ονομασίες δρόμων, αγάλματα, πλατείες κτλ). Στιγμιότυπα από τη διαδρομή τους, μαζί με ένα δρώμενο – σχετικό με την επανάσταση – που θα κάνουν (χορός, ποίημα, τραγούδι, θεατρικό κτλ), θα τα αποτυπώσουν σε ένα ολιγόλεπτο βίντεο το οποίο θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού.

Τα καλύτερα βίντεο θα βραβευτούν και θα κερδίσουν δώρα αθλητικού εξοπλισμού.

Προκήρυξη διαγωνισμού 1821 μέτρα σε 200 δευτερόλεπτα ΤΕΛΙΚΟ_signed

ΤΟ LINK ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

https://pelop.pde.sch.gr/?page_id=4034