Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Έκλεψαν 500 αυτοκίνητα και θησαύριζαν – Τα διακινούσαν και στη Μεσσηνία!!!

Σπείρα που βρίσκεται πίσω από εκατοντάδες κλοπές αυτοκινήτων, κυρίως στην Αττική, εξάρθρωσε το τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου. Βάσει των στοιχείων που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί, η συγκεκριμένη σπείρα βρίσκεται πίσω από 500 κλοπές αυτοκινήτων, κυρίως στην Αττική!

Το κύκλωμα ήταν διαρθρωμένο ιεραρχικά. Ο καθένας είχε το… ρόλο του και τα αυτοκίνητα διακινούνταν σε Μεσσηνία και Κρήτη. Έκλεβαν συγκεκριμένα μοντέλα αυτοκινήτων και μάλιστα κατά παραγγελία!

Οι συλληφθέντες δήλωναν… άνεργοι αλλά ζούσαν σαν κροίσοι! Έκαναν πολυτελή ζωή και κυκλοφορούσαν με πολυτελή αυτοκίνητα. Πέρα από τις κλοπές και τις πωλήσεις των αυτοκινήτων, έβγαζαν λεφτά και από την… επιλεκτική διακίνηση κοκαΐνης και χασίς!

Η σπείρα με τα… 12 πρόσωπα

Στη σπείρα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι αρχές, συμμετείχαν ένας ιδιοκτήτης αυτοκινήτων και ένας κλειδαράς. Το συνεργείο του πρώτου, μάλιστα, εμφανιζόταν ως επίσημο εξουσιοδοτημένο κατάστημα γνωστής γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, στο Αιγάλεω.

Το κλειδαράς είχε αναλάβει να κατασκευάζει τα κλειδιά – πασπαρτού, ώστε τα μέλη της σπείρας να μην παραβιάζουν την κλειδαριά του αυτοκινήτου.

Στα αυτοκίνητα που θεωρούσαν «καλά κομμάτια», άλλαζαν πινακίδες, χρώμα και αριθμό πλαισίου από αντίστοιχα αυτοκίνητα που ήταν τρακαρισμένα και τα οποία… αγόραζαν νομίμως. Αφού έκαναν τις απαραίτητες «αλλαγές», τα μέλη της σπείρας μεταπωλούσαν το κλεμμένο αυτοκίνητο, σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές.

Χειροπέδες και στους αρχηγούς

Συνολικά, έχουν συλληφθεί 12 άτομα, Έλληνες και αλλοδαποί. Ανάμεσα στους συλληφθέντες και τα αρχηγικά μέλη του κυκλώματος.

Ως απόλυτος αρχηγός της σπείρας φέρεται ένας 27χρονος, με μεγάλη εμπειρία τόσο στις κλοπές όσο και στην εμπορία «νόμιμων» αλλά και κλεμμένων αυτοκινήτων. Ο 27χρονος είχε γνωριμίες στο χώρο πωλήσεων αυτοκινήτων.

Συνεργάζονταν με έναν 29χρονο και τον 32χρονο υπαρχηγό του οι οποίοι προέβαιναν άμεσα στις κλοπές με τα πασπαρτού.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

πηγή: newsit.gr