Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Έρχεται απειλητικός ο “Ιανός” – Στο “μάτι του κυκλώνα” και η Μεσσηνία (video)

Ο καιρός αγριεύει και ο «Ιανός», όπως ονομάστηκε η κακοκαιρία που θα πλήξει τη χώρα τις επόμενες τρεις μέρες έχει ήδη κάνει την εμφάνισή του στη δυτική Ελλάδα. Ποιες περιοχές θα βρεθούν πρώτες στο… μάτι του μεσογειακού κυκλώνα. Τα 4 σενάρια για το πως θα κινηθεί.

Δείτε πως κινείται ο “Ιανός” 

Ήδη, τα πρώτα… σημάδια της κακοκαιρίας έχουν γίνει ορατά στα νησιά του Ιονίου, όπως η Ζάκυνθος, αλλά ο καιρός θα αγριέψει ακόμη περισσότερο τις επόμενες ώρες. Η επιδείνωση του καιρού θα ξεκινήσει από το απόγευμα, με τον “Ιανό” να χτυπά, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής προβλέψεις, πρώτα στο νότιο Ιόνιο και την Πελοπόννησο κυρίως στα δυτικά τμήματα της.

Η πιο δύσκολη μέρα θα είναι η Παρασκευή. Ισχυρές βροχές, σποραδικές καταιγίδες, τοπικές χαλαζοπτώσεις, αλλά και σφοδροί άνεμοι που αναμένεται να ξεπεράσουν τα 10-11 μποφόρ θα συνθέσουν το σκηνικό των επόμενων ημερών.

Δείτε πως κινείται ο “Ιανός” 

Σήμερα, όπως προβλέπει η ΕΜΥ, αναμένονται τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο (από τη Λευκάδα και νοτιότερα) και την Πελοπόννησο, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές από το απόγευμα. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο 8 με 9 και βαθμιαία τοπικά έως 10 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα και από τα νότια σε νότιους νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά.

Σύμφωνα με το meteo.gr υπάρχουν 4 επικρατέστερα σενάρια σχετικά με την τροχιά που θα ακολουθήσει το κέντρο του βαρομετρικού χαμηλού έως τις 03:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου 19/09.

Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης που εξέδωσε η ΕΜΥ

Σήμερα Πέμπτη (17-09-2020) από το απόγευμα, στο νότιο Ιόνιο και την Πελοπόννησο κυρίως στα δυτικά τμήματα της.

Αύριο Παρασκευή (18-09-2020) στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και την Εύβοια. Από το απόγευμα στα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, ενώ το βράδυ θα επηρεαστούν οι δυτικές Κυκλάδες. Στην Πελοπόννησο και την ανατολική Στερεά τα φαινόμενα θα είναι πολύ ισχυρά.

Μεθαύριο Σάββατο (19-09-2020) τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν την ανατολική Πελοπόννησο και την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και πιθανόν την Κρήτη. Από το μεσημέρι στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

με πληροφορίες από το newsit.gr