Πέμπτη
25
Απρίλιος
TOP

Έφτασαν οι πρώτοι «καταδρομικοί» εμβολιασμοί στην Πελοπόννησο

Από τα Κέντρα Υγείας Μεγαλόπολης και Νεμέας ξεκίνησαν οι πρώτοι… «καταδρομικοί εμβολιασμοί» στην Πελοπόννησο. “Πολίτες, όλων των ηλικιών που για κάποιους λόγους δεν είχαν εμβολιαστεί, εμβολιάζονται τώρα, με το εμβόλιο της PFIZER.

Παρόντες στη εν λόγω δράση που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ήταν ο Γενικός Γραμματέας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Υπουργείου, Μάριος Θεμιστοκλέους και ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Ελλάδας, Γιάννης Καρβέλης.

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γ. Καρβέλης δήλωσε τα εξής: «Οι εμβολιασμοί προχωρούν ικανοποιητικά και αυτό μας ικανοποιεί ιδιαίτερα. Εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό της 6ης ΥΠΕ ανέλαβε την ευθύνη και μέσα σε μια ημέρα, εμβολιάστηκαν περισσότεροι από 100 συνάνθρωποί μας και στα δύο Κέντρα Υγείας. Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, οι «καταδρομικοί εμβολιασμοί» θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της διοικητικής μας περιφέρειας».
Όπως σημείωσε ο κ. Καρβέλης σύντομα η 6η ΥΠΕ σε συνεργασία με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα ξεκινήσει και τους εμβολιασμούς κατ οίκον για την εξυπηρέτηση των ανήμπορων πολιτών. Ήδη για το σκοπό αυτό, έχει ζητηθεί η εκδήλωση ενδιαφέροντος από γιατρούς και ιδιώτες, που θα στελεχώσουν τα κλιμάκια εμβολιασμού.