Σάββατο
20
Απρίλιος
TOP

Ήταν στραβό το κλίμα… καλοκαίριασε κιόλας

Δυνατή παρουσία Χαρίτση στις συναντήσεις στο Παρίσι με τον Γ.Γ. του ΟΟΣΑ με τα λεγόμενά του να παίζουν ψηλά στα ευρωπαϊκά μέσα. Κερδίζει διαρκώς πόντους και αποτελεί στοίχημα πλέον η περαιτέρω αξιοποίηση του Μεσσήνιου πολιτικού.

**

Με νέο αέρα ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας στην ηγεσία της Ν.Ε. και με τη Μαρία Βεργινάδη να αναλαμβάνει. Μπροστά της αρκετές και εκλογικές προκλήσεις. Η ίδια πάντως στην πορεία της έχει αποδείξει πως είναι για τα δύσκολα.

**

«Απασφάλισε» ο Μαντάς και η πρώτη του ανακοίνωση έδειξε πολλά για την αξιολόγηση και την αξιοκρατία των προωθούμενων έργων από την Περιφερειακή αρχή.

**

Βρίσκεις και βάζεις έργα και περνούν προς ψήφιση σε πιστώσεις που αφορούσαν την αποκατάσταση ζημιών των υποδομών και ρεμάτων από την πλημμύρα του 2016, έστω και εάν τα μισά από αυτά αφορούν περιοχές που δεν είχαν σχέση με την κακοκαιρία. Θέλει και λίγο φαντασία να είσαι… ηγέτης και να προβλέπεις τι θα γίνει στην επόμενη κακοκαιρία και που…

**

Ο κλαυσίγελος βέβαια αφορά εκείνους τους περιφερειακούς συμβούλους που δεν… διαβάζουν καν τι περιλαμβάνεται και σεμνά και ταπεινά σηκώνουν το χεράκι για να μην μπουν τιμωρία. Με άποψη την παραμονή στη θέση. “Ναι σε όλα”.

**

Σύμβουλος έκανε χορηγούμενη τα έργα και τις… ημέρες ανάπτυξης στη Μεσσηνία μετά τις αποφάσεις που ελήφθησαν στο ΠΕΣΥ, την ώρα που άλλη προχωρούσε σε ανάλυσή τους. Εργάκια γίνονται και κοιτούν να δουν ποιος θα τα πρωτοκαρπωθεί. Μια ωραία ατμόσφαιρα.

**

Μετά τις προτάσεις για ισόγειο και 3ο όροφο, μάθαμε ότι… άρεσε η ιδέα για να φιλοξενηθεί στο υπόγειο του Διοικητηρίου η Αλειφέρη, τώρα που αδειάζουν οι χώροι από το αρχείο του δήμου.

**

Έχει χαλάσει εδώ και χρόνια το ασανσέρ στη βόρεια είσοδο του Διοικητηρίου. Μα κι αυτό περιμένατε να έρθει η Αντωνία να το φτιάξει;

**

Τελικά δεν κατάλαβα – με βάση το σχετικό έγγραφο – το γραφείο της Αλειφέρη το θέλει ο Γκούνης, η Μπούζα, η Νικολάκου, ο Τατούλης, οι υπηρεσιακοί; Μέλι… έχει;

**

Στην υπόθεση των απορριμμάτων αξίζει να συγκρατήσει κανείς τις… δεσμεύσεις στελέχους της περιφερειακής αρχής για το πότε θα ξεκινούσε το έργο. Όλο κάτι συμβαίνει και καθυστερεί και φταίνε οι άλλοι. Βέβαια, προ δεκαημέρου έκπληκτοι – λέει ο Πατσαρίνος – έμαθαν και για τις διεκδικήσεις για τα κτήματα. Βουλωμένο γράμμα διαβάζουν…

**

Μετά τα ραβασάκια των κατασχέσεων από το δήμο, τώρα μοιράζει… σπίτια ο Νίκας. Βέβαια, όχι για τις ανάγκες διαμονής αλλά για εκείνες της στέγασης συλλόγων με το κτήριο στο Σιδηροδρομικό Σταθμό, να έχει μοιραστεί με χρησιδάνειο. Σειρά παίρνουν τα βαγόνια από τα τρένα.

**

Η Καλαμάτα – η πλέον αναπτυσσόμενη πόλη – δεν έχει ένα κλειστό και πανηγυρίζουν που αλλάζουν το πανί στην Τέντα μετά από τόσα χρόνια. Λίγη αυτοσυγκράτηση και ταπεινότητα δεν βλάπτει.

**

Μάλλον δεν εκτιμάτε το γεγονός ότι στην Τέντα τώρα που ξεσκεπάστηκε μετά και τη χθεσινή βροχή έχουμε τη δυνατότητα να γίνει το νέο κολυμβητήριο.

**

Dress code το καλοκαίρι… Φέτος το καλοκαίρι θα φορεθούν πολύ οι μηνύσεις.

**

Dress code 2… Φέτος θα φορεθούν πολύ τα… χτυπήματα στην πλάτη.

**

Η ανάπτυξη είναι εδώ μαζί της και το χαλάζι στις καλοκαιρινές μας ημέρες. Έχουν αρχίσει οι επαγγελματίες το… χορό του ήλιου που κάθε απόγευμα βρέχει.

**

Και μαζί με την ανάπτυξη χάθηκε η αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας. Θυμάστε εκείνα με τους νέους πύργους ελέγχου κλπ. Περασμένα, ξεχασμένα.

**

Φεύγω πάω να απολαύσω το δρόμο… σημαία για Αρχαία Μεσσήνη.

**

Καλημέρα, ήταν στραβό το κλίμα… καλοκαίριασε κιόλας.