Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

Αίτημα να συμπεριληφθεί η preleague στην εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων τη Παρασκευή 29/1 για άμεση επανέρναξη των προπονήσεων

Αίτημα να συμπεριληφθεί η preleague στην εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων που θα συνεδριάσει τη Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, για άμεση επανέρναξη των προπονήσεων. Το αίτημα υπογράφουν οι αρχηγοί των ομάδων που συμμετέχουν στην κατηγορία και εκ του ΑΟ “Καλαμάτα 1980″ ο Βαγγέλης Ντάκουρης.

“Αίτημα πραγματοποιήθηκε στο Υφυπουργείο Αθλητισμού να συμπεριληφθεί η preleague στην εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων που θα λάβει χώρα τη Παρασκευή 29/1/2021, για άμεση επανέρναξη των προπονήσεων, συνοδευόμενο με την ανακοίνωση των αρχηγών των ομάδων.
Με τη συμβολή της ΕΟΠΕ, των ομάδων και των αθλητών, μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Αξιότιμε κύριε Αυγενάκη,
Οι αθλητές των σωματείων της Pre-League Πετοσφαίρισης Ανδρών, όπως και το σύνολο των ερασιτεχνών αθλητών και αθλητριών Πετοσφαίρισης στην χώρα μας, αντιλαμβανόμενοι την σοβαρότητα και κρισιμότητα της κατάστασης λόγω της πανδημίας του covid-19, ουδέποτε αντιδράσαμε ή διαμαρτυρηθήκαμε συλλογικά για την αναστολή όλων των δραστηριοτήτων μας, δηλαδή του Πρωταθλήματος αλλά και των προπονήσεων των ομάδων.
Η αναστολή αυτή, ωστόσο, έχει προκαλέσει πολλά και σημαντικά προβλήματα σε όλους μας. Πέραν των σοβαρών επιπτώσεων στην ψυχική και σωματική μας υγεία, πολλοί από εμάς αντιμετωπίζουν πολύ σημαντικό οικονομικό και βιοποριστικό πρόβλημα, καθώς η Pre-League, παρότι θεωρητικά ερασιτεχνική κατηγορία, είναι ουσιαστικά η 2η κατηγορία ανδρών στην χώρα μας και η ανώτερη ανδρική κατηγορία εκ των πρωταθλημάτων αρμοδιότητας διεξαγωγής της ΕΟΠΕ. Επομένως, όπως καταλαβαίνετε, οι ομάδες λειτουργούν σχεδόν σε επαγγελματικό επίπεδο και πολλοί από τους αθλητές της κατηγορίας είναι για χρόνια επαγγελματίες, που το βόλεϋ αποτελεί την βασική ή ακόμα και την μοναδική πηγή εισοδήματος για αυτούς και τις οικογένειές τους.
Λειτουργώντας, λοιπόν, με την ίδια ψυχραιμία, σοβαρότητα και υπευθυνότητα που έχουμε επιδείξει όλο αυτό το διάστημα και λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, εκτιμούμε ότι πλέον έχουν ωριμάσει οι συνθήκες να επανεξεταστεί η επανεκκίνηση των προπονήσεων και του πρωταθλήματος της κατηγορίας μας, με την τήρηση εκ μέρους μας του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου που θα οριστεί από τους ειδικούς και την διεξαγωγή σε εβδομαδιαία βάση rapid test στα μέλη των ομάδων. Σημειώνεται ότι η συντριπτική πλειοψηφία των σωματείων έχει εκφράσει την πρόθεση να αναλάβουν μέρος ή και το σύνολο του κόστους αυτού, εφόσον απαιτηθεί κάτι τέτοιο. Επίσης, θεωρούμε ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι το άθλημα μας δεν έχει σωματική επαφή με τον αντίπαλο, ότι το σύνολο των αθλητών, προπονητών και συνοδών, δεν ξεπερνά τα 240 άτομα (12 ομάδες 15-20 ατόμων), καθώς επίσης και το γεγονός ότι η Προκήρυξη διεξαγωγής του πρωταθλήματος προβλέπει γεωγραφικά κριτήρια, δηλαδή διαχωρισμός των ομάδων σε ομίλους Βορρά – Νότου, επομένως η πλειοψηφία των μετακινήσεων των ομάδων θα είναι περιορισμένες και σε κοντινές αποστάσεις.
Όπως έχει δείξει η επιτυχημένη και κυρίως ασφαλής επανεκκίνηση των κορυφαίων πρωταθλημάτων σε όλα τα αθλήματα, και αυτό της Volley League στο δικό μας, κάτι τέτοιο είναι ένα θετικό γεγονός από όλες τις απόψεις και για τους συμμετέχοντες αλλά και για την κοινωνία, καθώς στέλνει το μήνυμα ότι σε αυτό τον δύσκολο αγώνα βγαίνουμε νικητές και καταφέρνουμε να επανέλθουμε βήμα βήμα στις δραστηριότητές μας. Σε αυτό το πλαίσιο, εκτιμούμε ότι, λαμβάνοντας και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα, μπορεί και το δικό μας Πρωτάθλημα να επανεκκινήσει. Σε κάθε περίπτωση, καθόσον και η μεταγραφική περίοδος λήγει σύντομα, ζητούμε να ξεκαθαριστεί άμεσα αν θα γίνει επανεκκίνηση προπονήσεων και διεξαγωγή Πρωταθλήματος, προκειμένου οι αθλητές να μπορέσουν να εξετάσουν τις επιλογές και περαιτέρω ενέργειές τους προς όφελος αυτών και των οικογενειών τους.
Με εκτίμηση,
Εκ μέρους των αθλητών των ομάδων της Pre-League,
Οι αρχηγοί των ομάδων,
Κωστόπουλος Γεώργιος (ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΙΚΟΣ)
Κογκαλίδης Κώστας (ΑΕΚ)
Ντάκουρης Βαγγέλης (ΚΑΛΑΜΑΤΑ 80)
Βλαβιανός Μάριος (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ)
Θωμάς Δημητριάδης (ΚΟΜΟΤΗΝΗ )
Νικήτας Εφραιμίδης (ΚΕΡΚΗΣ ΣΑΜΟΥ)
Κωνσταντίνος Βασιλάκος (ΑΙΓΙΑΛΕΩΝ)
Δημητριάδης Μανώλης (ΠΗΓΑΣΟΣ ΠΟΛΙΧΝΗΣ)
Σκαρλατίδης Ιωάννης(ΑΘΛΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ)
Αλεξάκης Αλέξανδρος (ΑΡΗΣ)
Παντακίδης Ιωάννης (ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΚΥΔΡΑ)
Θεόδωρος Σάμαλης (ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ)”