Πέμπτη
25
Απρίλιος
TOP

Αλ. Χαρίτσης: Εκκρεμότητες στη χρηματοδότηση και στη σύμβαση του ΣΔΙΤ απορριμμάτων Πελοποννήσου

Ερώτηση Αλέξη Χαρίτση στην Βουλή: «Αναπάντητα ερωτήματα και εκκρεμότητες στη χρηματοδότηση και στη σύμβαση του ΣΔΙΤ απορριμμάτων Πελοποννήσου​»

Ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων συνυπέγραψαν ο Βουλευτής Μεσσηνίας και Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης και οι Τομεάρχες Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος και Εσωτερικών Κώστας Ζαχαριάδης με 23 ακόμη βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ζητώντας περαιτέρω πληροφόρηση από τα αρμόδια Υπουργεία για την εξέλιξη της έγκρισης της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης για το ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων Πελοποννήσου, του μεγαλύτερου έργου διαχείρισης απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, όπου υπάρχουν ακόμη σε λειτουργία πολλοί Χώροι Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων.

Στην ερώτησή τους, οι βουλευτές υπενθυμίζουν τις κρίσιμες παρατηρήσεις που απέστειλε η Ευρ. Επιτροπή στη χώρα μας, τον Ιούνιο του 2020, μετά από τις οποίες τα συναρμόδια Υπουργεία επέλεξαν να αποσύρουν το φάκελο του έργου, προκειμένου αυτός να τροποποιηθεί και να επανακατατεθεί προς έγκριση. Έως σήμερα, δεν έχει γίνει γνωστό εάν, και με ποιον τρόπο, απαντήθηκαν τα ζητήματα που είχε θίξει η Ευρ. Επιτροπή, θέμα κρίσιμο για την εξέλιξη του έργου αλλά και τη διαχείριση των δημόσιων οικονομικών και την αξιοποίηση των χρηματικών πόρων που έχει στη διάθεσή της η χώρα.

Παράλληλα, οι βουλευτές ζητούν ενημέρωση και τα σχετικά έγγραφα αναφορικά με την πορεία επίλυσης διάφορων εκκρεμοτήτων της σύμβασης και των έργων που προβλέπονται στο ΣΔΙΤ Πελοποννήσου.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης και αίτησης κατάθεσης εγγράφων.