Πέμπτη
25
Απρίλιος
TOP

Αμερική, Αμερική καλά μου λέγαν μερικοί

Για να είμαστε λογικοί και να μην είμαστε πλεονέκτες, όπως έλεγε και ο μακαρίτης Κώστας Χατζηχρήστος… ο Κυριάκος Μητσοτάκης έπεσε σε μία πολύ κακή συγκυρία κατά την επίσκεψή του στην Αμερική!

Σοβαρά επεισόδια μεταξύ Ιράν και Ηνωμένων Πολιτειών, και τον Tραμπ να τον έχουνε οι δημοκρατικοί σε διαδικασία καθαίρεσης! Ποιος θα ασχοληθεί, λοιπόν, με τα ελληνοτουρκικά και τη Λιβύη; Το ότι ομιλεί καλύτερα αγγλικά από τον Τσίπρα, αυτό είναι επιχείρημα μόνο για συγκέντρωση κουτσομπόλων γυναικών της γειτονιάς!

Σας πληροφορώ ότι ο Ταγίπ Ερντογάν δε μιλάει καθόλου αγγλικά, κι όμως έχει όλους τους αγγλόφωνους να του φωνάζουν αφαιριμ εφεντιμ ! Με τον Τραμπ να δηλώνει ξεκάθαρα φίλος του Ερντογάν, ό,τι και να λένε τα Κογκρεσα και τα κέρατά του Πατριάρχη, τι ανακοίνωση περιμένατε να βγάλει; Όσο για τις καλές κουβέντες για την οικονομία της Ελλάδας, ε ,αυτές, μάλλον, πηγαίνουν και στην προηγούμενη κυβέρνηση! Τώρα όσον αφορά στα οπλικά συστήματα, μη σας παραμυθιάζουν με f-35!

Το αεροπλάνο αυτό κοστίζει 100 εκατομμύρια δολάρια το ένα! Άμα πουλήσουμε, δηλαδή, την Πελοπόννησο και τα Ιόνια νησιά, ( οι ξεβράκωτοι), αποκτάμε υπεροπλία έναντι της Τουρκίας, άμα αγοράσουμε καμιά… πενηνταριά. Για κάνα χρόνο δηλαδή, μέχρι να αγοράσει η Τουρκία 100! Αφήστε τα, δεν βγάζει πουθενά αυτή η κουβέντα! Όσα αεροπλάνα και να έχεις, άμα οι Έλληνες φεύγουν για το εξωτερικό και αντικαθίστανται από Αφγανούς, Πακιστανούς και Αφρικανούς, το καράβι μπάζει νερά και εσύ του αλλάζεις μηχανή!

Τα πράγματα είναι δύσκολα για όλες τις κυβερνήσεις και μακάρι να μας βγουν σε καλό αυτές οι αλλοπρόσαλλες συμμαχίες μας και οι σωλήνες που θέλουμε να τραβήξουμε από το Ισραήλ μέχρι την Ιταλία! Να έχουμε κατά νου μονάχα μην καταντήσουμε σαν τους Κούρδους! Που τους υποσχέθηκαν κράτος δικό τους για να πολεμήσουν, και στο τέλος πήραν… τη φράντζα του Τραμπ και τα τανκς του Ερντογάν.

Θόδωρος Γαλανόπουλος