Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

ΑΟΑΞ Κυπαρισσίας: Προπονήσεις σε ανοιχτό γήπεδο ανά 4

Άλλες χρονιές τέτοια εποχή η δράση ξεκινούσε για το ελληνικό πρωτάθλημα Ξυλορακέτας, φέτος όμως η καραντίνα ελέω COVID19 ανέτρεψε τα σχέδια αφού μέχρι τη λήξη της, κι όπως ήταν αναμενόμενο και επιβεβλημένο, υπήρξε παύση κάθε αγωνιστικής δράσης και δεν γίνονταν καν προπονήσεις.

Ο Αθλητικός Όμιλος Αγωνιστικής Ξυλορακέτας Κυπαρισσίας έχει ήδη επιστρέψει στη δράση με προπονήσεις σε ανοιχτό γήπεδο προκειμένου να ανακτήσει αγωνιστικά όσο το δυνατόν περισσότερο το χαμένο έδαφος παρότι ο όποιος αγωνιστικός σχεδιασμός έχει πάει πίσω!

Σύμφωνα με τα μέλη της διοίκησης του ΑΟΑΞ Κυπαρισσίας στην περίπτωση που δεν είναι εφικτή η πραγματοποίηση του πρωταθλήματος γίνονται σκέψεις για τη διοργάνωση ορισμένων open. «Φέτος περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση με τις παραλίες ώστε να δούμε και κατά πόσο μπορεί να γίνει ένα πρωτάθλημα ή κάποια events», δηλώνει στο BEST ο πρόεδρος του συλλόγου Τάσος Μπινιώρης για να συνεχίσει: «Σίγουρα αν η Ομοσπονδία αποφασίσει να μην διεξαχθεί κάτι, τοπικά θα προσπαθήσουμε, ως παρέες περισσότερο και με τους γειτονικούς συλλόγους, να γίνουν κάποια “φιλικά” τουρνουά»

Οι αθλητές και αθλήτριες που έχουν επιστρέψει στην άμμο είναι περίπου στους 20. Συμμετοχή ανάλογη των καλοκαιρινών μηνών, μεγάλη δηλαδή.

Οι προπονήσεις γίνονται σε ανοικτό γήπεδο ανά 4 αθλητές, ενώ οι υπόλοιποι κάθονται στην εξέδρα με αποστάσεις μεταξύ τους. Μετά από 25’ αλλάζει η 4αδα δίνοντας χρόνο σε άλλους αθλητές να μπουν στο τερέν και σιγά σιγά να επανέλθουν σε ρυθμό, ξαναβρίσκοντας τη φόρμα τους.