Παρασκευή
19
Απρίλιος
TOP

“Απασφάλισε” ο Νίκας και “κάρφωσε” Τατούλη – Παρουσίασε την όλη κατάσταση στον Ταΰγετο – Τι είπε για… τα τσίπουρα, τα χασκόγελα, την κατάντια κ.ά.

Ήταν να μη μιλήσει… ο Π. Νίκας, αφού το έπραξε σήμερα σε έκτακτη συνέντευξη τύπου δεν άφησε και πολλά περιθώρια για… παρερμηνείες. Στο επίκεντρο, φυσικά, τα ζητήματα που έχουν ανακύψει στον Ταΰγετο και τις ζημιές στα ορεινά με την κατάσταση από τον δήμαρχο Καλαμάτας και υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου να αξιολογείται με στοιχεία.

Από τα όσα αναφέρονται στις εκτιμήσεις από τα 2.000 σπίτια περίπου στην ευρύτερη περιοχή τα 7 έχουν υποστεί ζημιές και για αυτές ειδικό κλιμάκιο για να αποτιμήσει την κατάσταση και να δώσει οδηγίες φθάνει τη Δευτέρα από το Υπουργείο Υποδομών.

Το «καυτό» σημείο φυσικά ήταν ο εθνικός δρόμος και η κατάσταση αποκοπής του με τον κ. Νίκα με στοιχεία να εκθέτει τον απερχόμενο Περιφερειάρχη που στεκόταν επάνω σε έργο «του» – σε έργο που έγινε το 2015 – και που «έπεσε» λόγω κατασκευαστικού προβλήματος, όπως σημείωσε – μια και οι ειδικοί του ΙΓΜΕ δεν μιλούν για φαινόμενα ερπυσμού!

Διαρκή τα ερωτήματα από τον κ. Νίκα σε αυτό το σημείο και για την όλη κατάσταση και την εικόνα που μάλιστα κρατούσε στα χέρια και αναδείκνυε με τον κ. Τατούλη να κάνει δηλώσεις στα… κατεστραμμένα.

Ακολούθως αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που τρέχουν ήδη από το δήμο στις πληγείσες ζώνες ενώ όλα αυτά αποτυπώθηκαν και στην σύσκεψη που έγινε νωρίτερα με τους Προέδρους των Κοινοτήτων. Μάλιστα συμπλήρωσε και για τα όσα εξελίχθηκαν στην σύσκεψη στο ΥΠΕΣ με το αίτημα των 500.000€ να υπάρχει (μέσα από την έκπτωση των 3 εκατ. € που έχουν εγκριθεί από τον Αλ. Χαρίτση) να πάνε τα χρήματα αυτά σε αποκαταστάσεις υποδομών. Πέραν των άλλων συμπλήρωσε πως έργα – παρεμβάσεις του δήμου δεν «χτυπήθηκαν» και πως τα όποια προβλήματα στο δημοτικό δίκτυο προέκυψαν σε άλλες ζώνες και δεσμεύτηκε πως μέχρι το Πάσχα η εικόνα θα έχει αλλάξει πλήρως προς το καλύτερο.

Με τον κ. Νίκα να «απασφαλίζει» για τα ζητήματα του ΓΟΕΒ και να υψώνει τους τόνους για την «κατάντια», τις «φανφάρες», τις υποσχέσεις και τα λόγια, ενδιαφέρον είχαν και τα «καρφιά» του περί… ανάπτυξης «που κάποιοι χασκογελούσαν πίνοντας τσίπουρα και μιλώντας για ανάπτυξη».