Πέμπτη
25
Απρίλιος
TOP

Αποκλειστικό: Το πρώτο… test drive Πλάγου και Ρέντη εν όψει WRC και Ράλι Ακρόπολις (photos)

Το Ράλι Ακρόπολις επιστρέφει ύστερα από 8 χρόνια ως αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι της FIA και θα διεξαχθεί κατά το διάστημα 9-12 Σεπτεμβρίου με έδρα τη Λαμία. Τα… θηρία του WRC θα επισκεφτούν αρχικά την Πελοπόννησο και στη συνέχεια την Κεντρική Ελλάδα, με τη διαδρομή του αγώνα να περιλαμβάνει σχεδόν 300 αγωνιστικά χιλιόμετρα. Δεδομένου επίσης ότι ο αγώνας διατηρεί διατηρεί το σκληρό και απαιτητικό για αυτοκίνητα και πληρώματα χαρακτήρα του, γεγονός που τον κατέστησαν τις προηγούμενες δεκαετίες, διάσημο παγκοσμίως και πόλο έλξης εκατοντάδων οδηγών και χιλιάδων θεατών,  η αναμονή για την επίσημη -και πανηγυρική- εκκίνηση κάτω από την Ακρόπολη, όπως προστάζει η παράδοση άλλωστε , την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου (17:45) αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον. Έντονο ενδιαφέρον και για τη Μεσσηνία καθώς με τα χρώματα της ΕΛ.ΑΣ. και τη στήριξη του δήμου Καλαμάτας αλλά και πολλών ακόμη φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού αλλά και ενός ελληνοαυστραλού που χάρη στην αγάπη του για το WRC έκανε το όνειρο πραγματικότητα, θα τρέξει ο πολυνίκης οδηγός Γιάννης Πλάγος και ο συνοδηγός του Άλκης Ρέντης! Μάλιστα θα τρέξουν με ένα αυτοκίνητο που μόλις λίγο καιρό πριν αποκτήθηκε και παρουσιάστηκε στο πλαίσιο μιας πολύ όμορφης εκδήλωσης, λιτής λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επιβάλλει η πανδημία, στην μεσσηνιακή πρωτεύουσα απ’ όπου το όνειρο ξεκίνησε…

Το πρόγραμμα του Ράλι Ακρόπολις περιλαμβάνει διαδρομές τόσο στην Πελοπόννησο όσο και στην Κεντρική Ελλάδα, σε ένα ιδιαίτερο τερέν όπου θα αγωνιστουν οδηγοί και πληρώματα. Κάνοντας το πρώτο… test drive εν όψει WRC και Ράλι Ακρόπολις οι Γιάννης Πλάγος και Άλκης Ρέντης βρέθηκαν στις απαιτητικές στροφές της Τσακώνας δοκιμάζοντας το αυτοκίνητο που “κουβαλά” τα όνειρα τόσων και τόσων φίλων του εντυπωσιακού αυτού αθλήματος.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Πριν από το κυρίως αγωνιστικό “μενού” θα γίνει το shakedown και θα ακολουθήσει η εκκίνηση για την 1η ειδική διαδρομή. Στη συνέχεια τα πληρώματα θα κατευθυνθούν νότια, προς την Πελοπόννησο, και ειδικότερα προς τη βραβευμένη από το κοινό του WRC ειδική διαδρομή Άγιοι Θεόδωροι και στην ε.δ. Λουτράκι, που και πάλι θα φέρει την ομώνυμη πόλη στο επίκεντρο του θεσμού. Η συνέχεια θα δοθεί στις ε.δ. Θήβα και Ελάτεια που θα ολοκληρώσουν την 1η μέρα του αγώνα.

Οι επόμενες δύο ημέρες θα αποτελέσουν αποκλειστικά «υπόθεση» της κεντρικής Ελλάδας, όπου και το επίκεντρο του αγώνα (Λαμία), με τη σκυτάλη πλέον να παίρνουν κάποιες ειδικές διαδρομές ταυτόσημες του αγώνα, όπως είναι η Παύλιανη, οι Βωξίτες, το Ελευθεροχώρι το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου. Η  επιστροφή του «Ράλι των θεών» στο WRC θα ολοκληρωθεί πανηγυρικά την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου,  με την διεξαγωγή για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία του αγώνα της ειδικής διαδρομής “Ταρζάν”!

Το πρώτο… test drive Πλάγου και Ρέντη εν όψει WRC και Ράλι Ακρόπολις

Μετρώντας το χρόνο αντίστροφα για το «Ράλι των θεών» στην πρώτη αυτή δοκιμαστική ημέρα το παρόν έδωσε το BEST TV Πελοποννήσου που από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό της όλης προσπάθειας προβάλλοντας πρώτο την είδηση πως ο Γιάννης Πλάγος θα τρέξει στον αγώνα, ακολούθως την παρουσίαση του οχήματος με το οποίο η Μεσσηνία και η Καλαμάτα θα”τρέξουν” στον αγώνα , και νωρίτερα με αφιερώματα και αναφορές στην επιστροφή της χώρας μας στο παγκόσμιο καλεντάρι  .
Τώρα βρίσκεται ξανά στο πλευρό του οδηγού καταγράφοντας λεπτό προς λεπτό τα πρώτα δοκιμαστικά, στο τερέν της Τσακώνας…
Πάρτε σήμερα μια πρώτη “γεύση”… φωτογραφική καθώς θα ακολουθήσει αύριο επί της οθόνης ένα μοναδικό και αποκλειστικό αφιέρωμα της τηλεόρασης BEST TV.

Σ. Τρ.