Παρασκευή
26
Απρίλιος
TOP

Από το… pull over στο game over, οι… μάσκες πέφτουν

Το… πουλόβερ άρχισε να ξηλώνεται για την αρχή του κ. Τατούλη σε ότι αφορά την σχέση του με το κόμμα της ΝΔ με τον Γραμματέα της από την έδρα της Περιφέρειας να τον αδειάζει κομψά. Αυτό όπως διαφαίνεται από την εξέλιξη των πραγμάτων δεν ήταν επιλογή του κόμματος όπως θέλουν ορισμένοι να παρουσιαστεί, αλλά… στρατηγική εκ μέρους του Περιφερειάρχη. Σταδιακά με τις πολιτικές του επιλογές και κινήσεις ο κ. Τατούλης φάνηκε να επιδίωξε να φέρει εκεί τα πράγματα στην επιλογή του «αναγκαστικού» υποψηφίου, αλλά αυτή τη φορά «δεν… μάσησε η κατσίκα ταραμά».

Δεν θα μπω στη λογική του τι ειπώθηκε στην Τρίπολη, γιατί η ανάλυση είναι αυτονόητη, μένει να καθοριστεί πλέον ο δρόμος – εάν θα είναι άσφαλτος ή χωματόδρομος – από το pull over στο… game over και πόσα ζιγκ ζαγκ θα έχει. Θα μείνω και θα σταθώ σε κάτι άλλο…

Ο «έρωτας» της ανεξαρτησίας της αυτοδιοικητικής παράταξης της «Νέας Πελοποννήσου» έχει τελειώσει προ πολλού ή μάλλον αυτό το… παραμύθι που βόλεψε την σκοπιμότητα του στόχου μπορεί να… φαγώθηκε, αλλά πλέον… χωνεύθηκε. Με τον ανεξάρτητο μανδύα να τον φορούν όποτε τους βολεύει και όποτε δεν τους βολεύει να τον βγάζουν αναλόγως με την… καρέκλα και την εκδήλωση (ποιο κόμμα την κάνει), υπήρξαν στελέχη που φάνηκαν κατώτερα των περιστάσεων.

Και με τον… αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα προχθές ο «οδυρμός» για τον Τατούλη πήγε… γόνα από συμβούλους του, που επιχειρούσαν να παρουσιάσουν πιο «μπλε» και από «μπλε» της ΝΔ τον Περιφερειάρχη τους. Όταν βλέπεις δηλώσεις του στυλ «ο κ. Τατούλης έκανε μπλε την Πελοπόννησο… Η νίκη Τατούλη την έβαψε γαλάζια» τότε απλά αρχίζεις και μειδιάς όταν τα ίδια στελέχη πριν καιρό διατυμπάνιζαν την ανεξαρτησία τους από κόμματα!

Ήταν τα περισσότερα από αυτά τα αυτοδιοικητικά στελέχη που μόλις ο Μαντάς είπε ξεκάθαρα την «γαλάζια» άποψή του είχαν πέσει να τον… φάνε γιατί δήθεν αποδομούσε την ανεξαρτησία της παράταξης του κ. Τατούλη, που προχθές τα ίδια την απογύμνωσαν, χωρίς φύλλο… συκής.

Μαζί με το… πουλόβερ που ξηλώνεται, ξηλώνεται και ο «μύθος» της ανεξαρτησίας κατά το… βολεύειν και εκλέγεσθαι. Τώρα πια απομένει στο κόμμα της ΝΔ να αποσαφηνίσει την στάση του με ξεκάθαρες πολιτικές επιλογές και ακολούθως στα στελέχη να επιλέξουν τι μανδύα θα φορέσουν, εκτός και εάν νομίζουν πως είναι… απόκριες.

του Θέμη Ι. Κανελλόπουλου