Δευτέρα
1
Ιούλιος
TOP

Ασφαλής και αυτό το καλοκαίρι τουριστικός προορισμός η Μεσσηνία

Υγειονομικά ασφαλής προορισμός καθίσταται και για την τουριστική περίοδο, που ξεκίνησε στις 15 Μαΐου, με το άνοιγμα των διαπεριφερειακών μετακινήσεων αλλά και το άνοιγμα των συνόρων για τους τουρίστες από άλλες χώρες, η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.

Τα κρούσματα κορωνοϊού στην Μεσσηνία είναι σε μονοψήφια νούμερα,  ενώ στην περιοχή υπάρχουν δύο Νοσοκομεία στην Καλαμάτα και στην Κυπαρισσία, καθώς  και τέσσερα Κέντρα Υγείας σε Πύλο , Μεσσήνη, Μελιγαλά και  Άγιο Νικόλαο, τα οποία μπορούν με το εκπαιδευμένο προσωπικό (Ιατρικό και Νοσηλευτικό) να ανταποκριθούν σε κάθε ανάγκη που τυχόν παραστεί.

Βέβαια θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία όλων των φορέων, ώστε να διατηρηθεί η καλή υγειονομική εικόνα της Μεσσηνίας καθώς και η τήρηση όλων των μέτρων προστασίας, μέχρι να επιτευχθεί η αναγκαία ανοσία μέσω του εμβολιασμού.

Η Μεσσηνία αποτελεί ιδανικό προορισμό και από την άποψη του ότι διαθέτει λιμάνι, αεροδρόμιο, βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα και μπορεί να καλύψει τις ανάγκες ακόμα και του πιο απαιτητικού επισκέπτη.

 Διαθέτει εύφορες εκτάσεις, δαντελωτές ακρογιαλιές, αμμουδερές παραλίες, ήπιο κλίμα, παραθαλάσσιες και μεσόγειες κωμοπόλεις, γραφικά παραλιακά και ορεινά χωριά, αξιόλογους αρχαιολογικούς χώρους και σημαντικά ιστορικά μνημεία καθώς και μία άρτια τουριστική υποδομή με καταλύματα κάθε είδους, μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες καθώς  και την ξεχωριστή και παγκόσμια γνωστή τουριστική μονάδα της Costa Navarino.

Η Μεσσηνία και αυτό το Καλοκαίρι μπορεί να καλύψει κάθε απαίτηση. Είτε αναζητά κανείς ήσυχες διακοπές, είτε πιο κοσμοπολίτικες, είτε επισκεφτεί τον τόπο μας με την οικογένειά του, είτε με φίλους, είτε με γκρουπ, είτε και ατομικά. Στη Μεσσηνία όμως θα κάνει  κυρίως ασφαλείς διακοπές, αφού σε κάθε επιχείρηση τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν ορισθεί από τους αρμόδιους και βέβαια οι έλεγχοι των μηχανισμών είναι συνεχείς, ώστε ακόμα και αν υπάρξει κάποια παράβαση να βεβαιωθεί και ο επισκέπτης του τόπου μας να είναι σίγουρος πως δεν θα κινδυνέψει.

 Η Μεσσηνία, όμως καλύπτει και κάθε μορφή εναλλακτικού τουρισμού (θρησκευτικό, πολιτιστικό, γαστρονομικό, θαλάσσιο, αθλητικό, οικοτουρισμό-αγροτουρισμό, συνεδριακό και τουρισμό Υγείας).

Φέτος γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και η Μεσσηνία αποτελεί μία εκ των σημαντικών περιοχών στην οποία εκτυλίχθηκαν διάφορα ιστορικά γεγονότα εκείνης της περιόδου και ο επισκέπτης μπορεί μέσα από διάφορες εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν από την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ Βαθμού, αλλά και από άλλους φορείς να μυηθεί στην ιστορία του τόπου μας, να γνωρίσει τους ήρωες που έδρασαν σε αυτήν την περιοχή του «Μοριά» και να δοκιμάσει ακόμα και πιάτα εκείνης της μακρινής, αλλά και τόσο κοντινής εποχής.

Για όλα τα παραπάνω αλλά και για έναν λόγο ακόμα γιατί η Μεσσηνία είναι ο τόπος που γεννήθηκα και τον γνωρίζω πολύ καλά, σας καλώ να την επισκεφτείτε και να γνωρίσετε όχι μόνο όσα έχουν προβληθεί ή προβάλλονται από διάφορες πηγές, αλλά κυρίως τις άγνωστες πτυχές της που, ειλικρινά σας λέω, είναι πάρα πολλές.

Σας καλωσορίζω λοιπόν σε έναν ασφαλή και ιδιαίτερα όμορφο τόπο και σας εύχομαι καλή διαμονή και καλές διακοπές!

*Ο Άγγελος Χρονάς είναι Γιατρός –Χειρουργός, Περιφερειακός Σύμβουλος Μεσσηνίας, Εντεταλμένος για θέματα Υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου