Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Αυτό ήταν το μυστικό του Μάικλ Τζάκσον: Γιατροί δίνουν την απάντηση για την απίστευτη χορευτική φιγούρα του

Aπό το ξεκίνημα της καριέρας του στην παιδική του ηλικία, ο Μάικλ Τζάκσον είχε καταπλήξει τα πλήθη με τις φωνητικές και χορευτικές ικανότητές του. Στις αρχές της δεκαετίας του ’80 η φήμη του εκτινάχθηκε στα ύψη, παρουσιάζοντας το “moonwalking”, μια φιγούρα με ανάποδο περπάτημα που βρήκε εκατομμύρια μιμητές και εξακολουθεί να χορεύεται ως τις μέρες μας. Η συνέχεια ήταν ακόμη πιο εντυπωσιακή, αφού το 1987 παρουσίασε μια φιγούρα που αφηφούσε τη βαρύτητα και τις… δυνατότητες του ανθρώπινου σώματος.

 Στο βίντεο κλίπ – υπερπαραγωγή του τραγουδιού “Smooth Criminal”, ο Michael Jackson καταφέρνει να κάνει το αδιανόητο: Κρατώντας σε ευθεία το σώμα του σχηματίζει κλήση 45 μοιρών από το έδαφος. Κάποιοι νομίζουν ότι είναι εφέ, αλλά στη συνέχεια ο θρυλικός τραγουδιστής παρουσιάζει τη φιγούρα και σε live εμφανίσεις. Εκατομμύρια άνθρωποι προσπαθούν και πάλι να τον μιμηθούν, με ορισμένους από αυτούς να καταλήγουν στο… νοσοκομείο.
Η επιστήμη έλυσε το μυστήριο της χορευτικής φιγούρας του
Η επιστήμη έλυσε το μυστήριο της χορευτικής φιγούρας του  MANJUL TRIPATHI

Σχεδόν δέκα χρόνια μετά το θάνατό του Μάικλ Τζάκσον, νευροχειρουργοί στην Ινδία υποστηρίζουν ότι κατάφεραν να βρουν την απάντηση για το θρυλικό χορευτικό του τραγουδιστή. Και όπως ισχυρίζονται η απάντηση μάλλον είναι πιο απλή από όσο περιμέναμε. Στην ουσία πρόκειται για μια “οφθαλμαπάτη”, με χρήση ειδικής πατέντας στο παπούτσια, που ωστόσο απαιτεί άριστη φυσική κατάσταση, μεγάλη πειθαρχία και φυσικά πολύ ταλέντο!

Το μυστικό της φιγούρας κρυβόταν στα... παπούτσια του Michale Jackson
Το μυστικό της φιγούρας κρυβόταν στα… παπούτσια του Michale Jackson  MANJUL TRIPATHI

Μία ειδική ευρεσιτεχνία, του επέτρεπε να “κλειδώνει” τα παπούτσια του στο πάτωμα, ώστε στη συνέχεια ο ίδιος να μπορεί να περιστρέφεται και να παίρνει αυτή την τόσο ιδιαίτερη κλήση από το έδαφος. Παράλληλα, στηριζόταν και σε ειδικά καλώδια που έδιναν την αίσθηση ότι αιωρείται.

Αν νομίζετε ότι είναι απλό και απομυθοποιείται το ίνδαλμά σας, οι γιατροί είναι και πάλι κατηγορηματικοί: Μην το επιχειρήσετε μόνοι σας, δεν είναι καθόλου εύκολο και μπορεί να αποβεί επικίνδυνο. Το ανθρώπινο σώμα μπορεί να πάρει κλήση έως και 30 μοίρες. Για να επιτευχθεί η κλήση στις 45 μοίρες απαιτείται εξαιρετική φυσική κατάσταση, μυική δύναμη, συγχρονισμός. Για τους “κοινούς θνητούς” είναι μια κίνηση που μπορεί να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό σε αστραγάλους, κορμό και σπονδυλική στήλη.

news247.gr