Πέμπτη
25
Απρίλιος
TOP

Βγάζει… υποψήφιο δήμαρχο (και) η δημοτική ομάδα Νίκα – Τη Δευτέρα η εσωπαραταξιακή διαδικασία ανάδειξης

Την προσεχή Δευτέρα αναμένεται η εσωπαραταξιακή διαδικασία με την συνέχεια της δημοτικής ομάδας του Π. Νίκα στο δήμο Καλαμάτας, να οδηγείται στην ανάδειξη του υποψηφίου δημάρχου μέσω των όσων αποφασίστηκαν χθες βράδυ.

Tον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί αυτή η διαδικασία γνωστοποίησαν σήμερα τα μέλη της Τριμελούς Επιτροπής που είναι υπεύθυνη για την διεξαγωγή της, οι Θανάσης Ηλιόπουλος και Γιώργος Φάββας (ο Γιάννης Αδαμόπουλος απουσίαζε για επαγγελματικούς λόγους).

Σε ότι αφορά το κοινό ανακοινωθέν των 23 από τα 24 μέλη που συμμετείχαν στην χθεσινοβραδινή συζήτηση: 

Τη Δευτέρα 26/11/2018 και ώρα 9μ.μ. συνήλθαν τα εκλεγμένα στο Δημοτικό Συμβούλιο μέλη της Δημοτικής Παράταξης «Πρωτοβουλία για το Δήμο Καλαμάτας».

Σκοπός της συνεδρίασης ήταν ο καθορισμός της πορείας του συνδυασμού μας μετά την ανακοίνωση της απόφασης του επικεφαλής μας Δημάρχου Παναγιώτη Νίκα να ηγηθεί ψηφοδελτίου για την διεκδίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν 23 από τα 24 εκλεγμένα μέλη της παράταξής μας.

Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκαν ομόφωνα τα κάτωθι:

  1. Ως Δημοτική παράταξη σεβόμενοι την τοπική κοινωνία την οποία υπηρετούμε με συνέπεια αλλά και την ιστορία της παράταξής μας πρέπει να συνεχίσουμε το δημιουργικό μας έργο με γνώμονα το συμφέρον των δημοτών του Δήμου Καλαμάτας.
  2. Η Δημοτική μας Παράταξη να συμμετέχει στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές ενωμένη σ’ ένα ψηφοδέλτιο.
  3. Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου μας θα προκύψει μέσω δημοκρατικών διαδικασιών όπως αρμόζει το ύφος, το ήθος και το πνεύμα του συνδυασμού μας. Το εκλεκτορικό σώμα θα αποτελέσουν οι εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού μας Δημοτικοί Σύμβουλοι καθώς επίσης και οι εκλεγμένοι Πρόεδροι και εκπρόσωποι κοινοτήτων που προέκυψαν από τις εκλογές του 2014.
  4. Η διαδικασία ανάδειξης του επικεφαλής μας θα διεξαχθεί την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 18.00 στα γραφεία της Ο.Ε. ΒΕΣ. με μυστική ψηφοφορία.
  5. Οι υποψηφιότητες θα κατατεθούν μέχρι το βράδυ της Κυριακής 2 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 6 μ.μ. στα μέλη της εφορευτικής επιτροπής.

Για τη διαδικασία σε ερωτήσεις διευκρινίστηκε πως ο Επικεφαλής θα αναδειχθεί μέσα από ένα εκλεκτορικό σώμα 53 ατόμων στο οποίο όσοι έχουν δικαίωμα εκλέγειν έχουν και εκλέγεσθαι. Σε περίπτωση πολλών υποψηφιοτήτων θα υπάρξει και β’ γύρος και μετέπειτα ο Επικεφαλής θα αναδειχθεί από το 50%+1.

Πέραν τώρα αυτών πρόσκληση συμμετοχής όπως σημειώθηκε θα γίνει και στην κα Οικονομάκου η οποία έχει δηλώσει την υποψηφιότητά της για δήμαρχος Καλαμάτας, εάν επιθυμεί να συμμετάσχει “…καθώς αποτελεί μέρος της δημοτικής ομάδας”.

Οι κύριοι Ηλιόπουλος και Φάββας σε ερωτήσεις παράλληλα ανέφεραν πως “όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει αυτοδεσμεύεται να ακολουθήσει κιόλας ενωτικά την δημοκρατική επιλογή”.

Ενώ για συμπλεύσεις ή συνεννοήσεις στον ευρύτερο χώρο αυτό το… έργο θα το αναλάβει ο Επικεφαλής μετά την ανάδειξή του.

Την άλλη Δευτέρα επιλέγουν υποψήφιο Δήμαρχο οι σύμβουλοι του Νίκα