TOP

Γιάννης Λαμπρόπουλος, ένας ΥΦΕΘΑ που έκανε δουλειά κι όχι δημόσιες σχέσεις

Το Militaire.gr έχει την πολυτέλεια να ασχολείται επιλεκτικά με τις εκλογές. Να ασχολείται με ανθρώπους που είχαν και έχουν σχέση με την Εθνική Άμυνα , την Εξωτερική Πολιτική ,τη διπλωματία. Γι΄ αυτό και ασχολούμαστε με υποψηφίους που στην πορεία τους έχουν αφήσει κάτι, ειδικά στον χώρο του ΥΠΕΘΑ.Πολιτικούς που δεν τους έχετε δει στα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα, όπου συστηματικά προβάλλονται συγκεκριμένοι πολιτικοί οι οποίοι μιλούν με ατάκες, δυνατά και θεατρικά. Σ΄ αυτές τις εκλογές προβάλλονται και κάποιοι εκπρόσωποι της …νέας γενιάς ο λόγος και η παρουσία των οποίων προκαλεί ΑΠΟΓΝΩΣΗ! Αν αυτοί είναι το…μέλλον δεν υπάρχει ελπίδα καμία.

Ένας από τους πολιτικούς που εργάστηκε στο ΥΠΕΘΑ και τις δύο φορές που ανέλαβε τη θέση του ΥΦΕΘΑ, είναι ο Γιάννης Λαμπρόπουλος. Υποψήφιος στη Μεσσηνία με τη ΝΔ. Ο Γιάννης Λαμπρόπουλος δεν ήταν και δεν είναι σταρ της πολιτικής. Δυσκολευτήκαμε πολύ να βρούμε ακόμη και μια καλή του φωτογραφία για να βάλουμε! Δεν πρόσεχε ποτέ την εικόνα του, δεν έκανε δημόσιες σχέσεις με δημοσιογράφους και μπορούμε προσωπικά να βεβαιώσουμε ότι δεν έκανε και ρουσφέτια! Απ΄ όσο ψηλά κι αν προέρχονταν! Το γνωρίζουμε από πρώτο χέρι , όταν του μεταφέραμε αίτημα από ΜΜΕ στο οποίο εργαζόμασταν και ο Γιάννης Λαμπρόπουλος ΔΕΝ το έκανε. Όσα τηλέφωνα κι αν “έγιναν” από υψηλά ιστάμενους δεν ενέδωσε. Ήταν από τις ευχάριστες εκπλήξεις που έχουμε βιώσει στο στρατιωτικό ρεπορτάζ.

Ο Γιάννης Λαμπρόπουλος και τις δύο φορές που βρέθηκε στη θέση του ΥΦΕΘΑ, δούλεψε. Προσπάθησε με ότι δυνάμεις είχε να προχωρήσει πράγματα. Στη δεύτερη θητεία του στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βεζνιζέλου, όταν ενημερώθηκε για τα προβλήματα που είχαν προκληθεί στις ΕΔ σήμανε συναγερμό! Διαπίστωσε ότι κάποια απ΄ αυτά δεν οφείλονταν σε έλλειψη χρημάτων αλλά σε γραφειοκρατικά-νομικίστικα θέματα. Βγήκε από το υπουργικό γραφείο και πήγε στα γραφεία όσων είχαν θέσεις ευθύνης και υπογραφή. Τους παρότρυνε να τρέξουν τα θέματα και εγγυήθηκε ότι αυτός αναλαμβάνει όλη την ευθύνη!

Σ΄ αυτά που άφησε πίσω του ήταν και η θρυλική πλέον σύγχρονη μηχανή που θα τροφοδοτούσε τον ελληνικό Στρατό με σύγχρονης τεχνολογίας άρβυλα. Ο Γιάννης Λαμπρόπουλος την αγόρασε με διαδικασίες εξπρές, όταν μετά από μια επίσκεψή του στον Έβρο, είδε τι άρβυλα φορούσαν οι στρατιώτες μας μέσα στη βροχή και τη λάσπη. Ο Λαμπρόπουλος έκανε αυτό που έπρεπε, έφυγε από το ΥΠΕΘΑ και η μηχανή με διάφορες προφάσεις ακόμη δεν παράγει αυτά που πρέπει.

Επειδή οι δημοσιογράφοι είτε γκρινιάζουμε, είτε προβάλλουμε ότι “πολιτικά προϊόντα” σπρώχνουν οι επικοινωνιολόγοι των κομμάτων, αποφασίσαμε να γράψουμε αυτό το κείμενο για έναν άνθρωπο που αξίζει να είναι στη Βουλή.

Του ευχόμαστε καλή επιτυχία.

ΠΗΓΗ: Militaire.gr