Σάββατο
18
Ιανουάριος
TOP

Γιατί αυξήθηκαν οι πλαστικές επεμβάσεις με την έλευση του κορωνοϊού

Η πανδημία του κορονοϊού έχει σίγουρα φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή όλων μας. Καλούμαστε να αλλάζουμε τον τρόπο που λειτουργούμε, που παίρνουμε αποφάσεις. Χρειάστηκε να δουλεύουμε από το σπίτι, να φοράμε μάσκα σε δημόσιους χώρους, να κρατάμε αποστάσεις.

Κάποιοι δυσκολεύτηκαν πολύ. Ωστόσο είναι και εκείνοι που το είδαν σαν ευκαιρία. Ευκαιρία να κάνουν εκείνη την πλαστική που ήθελαν πάντα. Όπως αναφέρει το BBC δεν είναι λίγοι εκείνοι που αποφάσισαν να το τολμήσουν τώρα. Γιατί όμως τώρα;

Η απάντηση είναι η εργασία από το σπίτι και οι μάσκες. Όσο βρίσκονται ακόμα σπίτι, παράλληλα με τη δουλειά τους, έχουν όλο το χρόνο του κόσμου να αναρρώσουν από την επέμβαση, χωρίς να γνωρίζουν οι συνάδελφοί τους ότι έκαναν πλαστική. Επίσης με την μάσκα μπορούν να κρύψουν πλαστικές επεμβάσεις που γίνονται στα σημεία του προσώπου που καλύπτει η μάσκα.

Πολλές κλινικές στις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και την Αυστραλία έχουν δει αύξηση των ασθενών που έρχονται για θεραπείες, συμπεριλαμβανομένων πλαστικών στα χείλια, στη μύτη, botox, ή σαγόνι.

MIQUEL BENITEZ VIA GETTY IMAGES

«Αποφάσισα να κάνω την επέμβαση κατά τη διάρκεια της καραντίνας, διότι μου επέτρεπε να επουλωθώ με τον δικό μου ρυθμό», δήλωσε στο BBC ο Άαρον Χερναντες, που γέμισε τα χείλια του και έκανε λιποαναρρόφηση στα μάγουλα στο Λος Άντζελες.

«Τα χείλη δεν είναι κάτι που φτιάχνουν πολλοί άντρες, οπότε μερικοί μπορεί να το έβρισκαν διαφορετικό. Έτσι, προτίμησα να μείνω στο σπίτι και να αναρρώσω πλήρως και κανείς στη δουλειά δεν θα ήξερε τι είχα κάνει», λέει.

Την τελευταία φορά που είχε κάνει την επέμβαση πριν από την καραντίνα, έπρεπε όπως λέει να βγαίνει έξω στον κόσμος για να πηγαίνεις στη δουλειά του και τα χείλια του ήταν «εξαιρετικά πρησμένα και μελανιασμένα».

Ο Ρομπ Ρόχριτς, πλαστικός χειρούργος στο Τέξας, είπε ότι αυξήθηκαν οι ασθενείς του. «Πολύ περισσότερο από αυτό που θα έλεγα φυσιολογικό. Θα μπορούσαμε πιθανώς να λειτουργούμε έξι ημέρες την εβδομάδα», είπε στο BBC.

Όπως λέει, πολλοί πριν έπρεπε να οργανώσουν την ανάρρωση στο σπίτι κάτι που τους δυσκόλευε, τώρα δεν το υπολογίζουν καν, αφού ήδη εργάζονται από το σπίτι.

«Μπορούν να αναρρώσουν στο σπίτι και επίσης να φοράνε μια μάσκα όταν βγαίνουν έξω μετά από μια ρινοπλαστική ή ένα λίφτινγκ».

Φυσικά δεν είναι μόνο οι ΗΠΑ που είδαν αύξηση των αισθητικών επεμβάσεων εν μέσω πανδημίας.

PETER DAZELEY VIA GETTY IMAGES

Η Νότια Κορέα, γνωστή για την αισθητική χειρουργική της, ήταν μια από τις πρώτες χώρες που είδε κρούσματα του ιού. Αντί να επιβάλει καραντίνα σε όλη τη χώρα, είχε ένα σχέδιο που περιλάμβανε τήρηση των αποστάσεων και εργασία από το σπίτι.

Οι κλινικές που έκαναν αισθητικές επεμβάσεις είδαν μια μείωση των ασθενών που έρχονταν από το εξωτερικό, αυξήθηκε ωστόσο η πελατεία τους από το εσωτερικό.

Μια 54χρονη καθηγήτρια που έκανε επέμβαση στα μάτια τον Φεβρουάριο, λέει ότι όποια κλινική και να επισκέφθηκε, ήταν γεμάτη από κόσμο.

Το ίδιο και στην Ιαπωνία, που επίσης δεν είχε επίσημο lockdown, ωστόσο ο πρωθυπουργός, Σίνζο Άμπε, κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης που διήρκεσε έως τις 31 Μαΐου. Ο κόσμος κλήθηκε να παραμείνει σπίτι. Παρ ’όλα αυτά, οι κλινικές πλαστικής είδαν και εδώ αύξηση των ασθενών τους.

Αυτή η αύξηση ώθησε την Ιαπωνική Ένωση Αισθητικής Ιατρικής να προειδοποιήσει ότι οι πλαστικές «δεν ήταν απαραίτητες για πολλούς ανθρώπους» και ζήτησε από τον κόσμο να μην κάνει μη απαραίτητες χειρουργικές επεμβάσεις για να «αποτραπεί περαιτέρω εξάπλωση του ιού».

https://www.huffingtonpost.gr/