TOP

Γόντικας: «Να τελειώνουμε με την ιστορία που λέγεται… “βούρκος” αναπτυξιακών!»

Δικαιωμένος αισθάνεται ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Γόντικας, ο οποίος μιλώντας στην τηλεόραση Best Tv για την υπόθεση της «Πελοπόννησος ΑΕ» εξήγησε πως αυτά που χρόνια πριν ο ίδιος και αρκετοί ακόμα συνάδελφοί του στο ΠΕΣΥ είχαν καταγγείλει επιβεβαιώνονται από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας το πόρισμα της οποίας αναφέρεται σε μεγάλο έλλειμα στην εταιρεία.

«Αυτό που είχε σημασία στο χθεσινό ΠΕΣΥ ήταν ότι αυτά που 8 χρόνια εγώ κι άλλοι ακόμα παλεύαμε, που λοιδορούμαστε, μερικά αυτά που λέγαμε ήρθε ο έλεγχος από τους ορκωτούς λογιστές και την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και είπε ότι «Ναι! Γινόντουσαν σημεία και τέρατα… ότι δεν λειτουργούσε ως μια δημόσια εταιρία που διαχειρίζεται δημόσια χρήματα, αλλά σαν μια κοινή εταιρία όπου κάθε επιχειρηματίας διαχειρίζεται όπως θέλει τα λεφτά του. Τα ίδια πρόσωπα ήταν σε επιτροπές παρακολούθησης, επιτροπές ελέγχου κα…» ήταν όσα χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Γόντικας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του best τονίζοντας ότι «Έπρεπε το ΠΕΣΥ να αποφασίσει στα πολιτικά ζητήματα… Σε αυτή την κατεύθυνση κάναμε μια προσπάθεια. Καταθέσαμε αυτή την πρόταση.  Όλες και οι οκτώ παρατάξεις συμφωνούν ότι ήταν απαράδεκτα αυτά που γίνονταν.  Έλεγα… να γίνει έλεγχος σε βάθος και για όλα!» θέτοντας επίσης το ερώτημα «Έχει κανείς το ηθικό έρεισμα να δίνει εκατομμύρια με προγραμματικές συμβάσεις;»

Κλείνοντας τόνισε πως είναι απαραίτητο να μπει ένα τέλος στο ζήτημα λέγοντας μάλιστα πως «Πρέπει να τελειώνουμε με αυτή την ιστορία που λέγεται… “βούρκος” αναπτυξιακών!» ενώ χαρακτήρισε απαραίτητη προϋπόθεση «Να μην χαθούν οι θέσεις εργασίας».