Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

Γ’ Εθνική προς ΕΠΟ: Αίτημα των 5 νησιωτικών ΕΠΣ για ενίσχυση των σωματείων

Τη στήριξη της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ζητούν τα νησιωτικά σωματεία που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Μέσω κοινής επιστολή τους οι ΕΠΣ Λέσβου, Χίου, Σάμου, Κυκλάδων και Δωδεκανήσων προτείνουν μέτρα για την ισότιμη συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα της τρίτης τη τάξει ποδοσφαιρικής κατηγορίας.

Αναλυτικά, η επιστολή προς την ΕΠΟ: «Κύριε Πρόεδρε – φίλοι και συνάδελφοι, ενόψει της έναρξης των πρωταθλημάτων Γ΄ Εθνικής, σας καταθέτουμε και πάλι τους προβληματισμούς των σωματείων μας που μετέχουν στο πρωτάθλημα αυτό, προτείνοντας συγχρόνως και μέτρα για την ισότιμη συμμετοχή τους.

Δυστυχώς η γεωγραφική θέση μας, επιβαρύνει τα σωματεία με δυσβάσταχτα έξοδα, τα οποία, με την εμφάνιση του covid 19, οδηγούν στην απόφαση να μην συμμετάσχουν στο φετινό πρωτάθλημα. Μετά από επαφές μας με τους εκπροσώπους των σωματείων καταφέραμε να τους πείσουμε να δηλώσουν συμμετοχή, αλλά με την προϋπόθεση στήριξης τους για τις μετακινήσεις των ομάδων και των διαιτητών – παρατηρητών.

Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι για την συμμετοχή κάθε σωματείου απαιτείται το ποσό των 200.000€, ενώ τα περισσότερα σωματεία της στεριάς ξοδεύουν 50.000€.
Η διαφορά προκύπτει από μετακινήσεις ποδοσφαιριστών (14*6000€=64.000€), τις μετακινήσεις διαιτητών-παρατηρητών 30.000€ και τις υπερβολικές απαιτήσεις προπονητών και ποδοσφαιριστών.

Για να διεξαχθεί το πρωτάθλημα με ίσους όρους για όλα τα σωματεία προτείνουμε να :

α) Αναλάβει η ΕΠΟ την καταβολή του κόστους των εισιτηρίων διαιτητών – παρατηρητών, εκδίδοντάς τα από το πρακτορείο με το οποίο είναι συμβεβλημένη η ΕΠΟ, ώστε να μην απαιτείται άμεση καταβολή χρημάτων.

β) Για τις 14 μετακινήσεις των σωματείων να καλύψει η ΕΠΟ την έκδοση των εισιτηρίων με πλοίο, καλύπτοντας τις μισές (7) επτά, μέχρι του ποσού των 15.000€.
Τα παραπάνω μέτρα θα ανακουφίσουν τα σωματεία μας και θα τα ωθήσουν στο να συμμετέχουν κανονικά στο πρωτάθλημα κόστος για την ΕΠΟ θα κυμανθεί γύρω στις 250.000€, ποσό το οποίο είναι μικρότερο απ΄αυτό που εισπράττει η ΕΠΟ από το πρωτάθλημα της Γ Εθνικής (συμμετοχή, πρόστιμα).

Κύριε πρόεδρε,
Σας παρακαλούμε να φέρετε την πρόταση μας στην Ε.Ε στις 19/8/2020 για λήψη απόφασης με θετική σας εισήγηση.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ
ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΣ
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ: Διακοφώτης Παναγιώτης, ΚΥΚΛΑΔΩΝ: Φρέρης Ρένος, ΛΕΣΒΟΥ: Ψαρρόπουλος Σταύρος, ΧΙΟΥ: Νικολαΐδης Κώστας και ΣΑΜΟΥ: Βακάλης Νικόλαος».

ΠΗΓΗ