Πέμπτη
25
Απρίλιος
TOP

Διάφανη πισίνα στο Λονδίνο σε ύψος 35 μέτρων – Ενώνει δύο πολυκατοικίες

Για κάποιους, το να κολυμπούν μέσα σε διάφανη πισίνα σε ύψος 35 μέτρων πάνω από τους δρόμους του Λονδίνου, είναι το απόλυτο status. Άλλους τους τρομάζει. Όπως και να το δει κανείς, μία διαφανής πισίνα που ενώνει δύο πολυκατοικίες είναι άκρως εντυπωσιακό.

Ονομάζεται Sky Pool, συνδέει δύο ουρανοξύστες στο Λονδίνο, στο ύψος του δέκατου ορόφου και έχει μήκος 25 μέτρων. Η πισίνα θα είναι διαθέσιμη μόνο για τους κατοίκους των κτιρίων αυτών.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το CNN πρόκειται για τη μεγαλύτερη ακρυλική κατασκευή αυτού του τύπου στον κόσμο και μία από τα πλέον αναγνωρίσιμα έργα της κοινοπραξίας των εταιρειών EcoWorld και Ballymore που συνεργάστηκαν για τη δημιουργία του συγκροτήματος Embassy Gardens όπου επίσης υπάρχουν μπαρ, εστιατόρια και καταστήματα.

Βρίσκεται κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ και στη νότια όχθη του Τάμεση και προσφέρει στους χρήστες της θέα στον λονδρέζικο ορίζοντα και στο Ουέστμινστερ.

Η πισίνα κατασκευάστηκε στο Κολοράντο και ταξίδεψε περίπου 5.000 μίλια για να φτάσει στο νέο της σπίτι. Το βάθος της φτάνει τα τρία μέτρα και μόνο το νερό σε αυτήν αγγίζει τους 375 τόνους. Η πισίνα δημιουργήθηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Arup Associates, την κατασκευαστική Eckersley O’Callaghan και την Reynolds, που ειδικεύεται στην κατασκευή ενυδρείων. Η Arup Associates έχει αντιμετωπίσει και στο παρελθόν σύνθετες αρχιτεκτονικές προκλήσεις, όπως η Όπερα του Σύδνεϋ.

Δοκιμές αντοχής της πισίνας πραγματοποιήθηκαν στο εργοστάσιο της Reynolds, πριν μεταφερθεί στη Βρετανία. Η πισίνα θα ανοίξει για τους κατοίκους του Embassy Gardens στις 19 Μαΐου ωστόσο έχουν ήδη πραγματοποιηθεί φωτογραφήσεις μοντέλων. Στα επίσημα εγκαίνια θα δοθεί περφόρμανς από την ομάδα συγχρονισμένης κολύμβησης Acrobatix.

ΠΗΓΗ