Πέμπτη
18
Απρίλιος
TOP

Διαρκείς συσκέψεις στο δήμο Καλαμάτας και… επικαιροποίηση για τον κορωνοϊό

Διαρκείς συσκέψεις πραγματοποιούνται στο Δήμο Καλαμάτας, στο πλαίσιο της καλύτερης προετοιμασίας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και την ενσωμάτωση και εφαρμογή των μέτρων που η Κυβέρνηση έχει ανακοινώσει.

Τα νέα μέτρα αφορούν: Αναστολή της λειτουργίας στις Λέσχες Φιλίας, πρώην ΚΑΠΗ για 4 εβδομάδες. Αναστολή οποιασδήποτε συνεδριακής εκδήλωσης για 4 εβδομάδες. Αναστολή όλων των σχολικών εκδρομών στο εσωτερικό της χώρας για 2 εβδομάδες. Διεξαγωγή όλων των αθλητικών εκδηλώσεων κεκλεισμένων των θυρών για τις επόμενες 2 εβδομάδες.

Χθες, Κυριακή 08 Μαρτίου 2020, σε έκτακτη σύσκεψη στο Ιστορικό Δημαρχείο, υπό το Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, με τη συμμετοχή Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, του Προέδρου της Κοινότητας Καλαμάτας, ειδικών συμβούλων – συνεργατών και υπηρεσιακών παραγόντων, έγινε επικαιροποίηση των μέτρων που ήδη έχουν ληφθεί από το Δήμο, καθώς και εξειδίκευση των νέων, που τέθηκαν σε εφαρμογή από σήμερα, Δευτέρα 09 Μαρτίου 2020.

Επίσης, στο γραφείο του Δημάρχου, συνεδρίασε το πρωί της Δευτέρας η Διαπαραταξιακή επιτροπή με τη συμμετοχή Επικεφαλής και εκπροσώπων των συνδυασμών που εκπροσωπούνται στο Δ.Σ. όπου και υπήρξε ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις. Όπως έγινε γνωστό από το Δήμαρχο, το επόμενο Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθούν απολυμάνσεις σχολικών μονάδων του Δήμου, εφόσον χρειαστεί, σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί. Επίσης στην επιτροπή αποφασίστηκε η λήψη επιπλέον προληπτικών μέτρων και πιο συγκεκριμένα να ακυρωθούν όλες οι εκδηλώσεις του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων σε κλειστούς χώρους για μία εβδομάδα. Αποφασίστηκε δε να συγκληθεί εκ νέου η Διαπαραταξιακή την ερχόμενη Κυριακή για να επαναξιολογήσει την κατάσταση.

Τονίζεται ότι ο Δήμος βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους συναρμόδιους φορείς και ακολουθεί τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.