Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Δριμεία επίθεση Μαντά σε Τατούλη και… ΣΥΡΙΖΑ: «Το απόλυτο μηδενικό»

Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε στην Περιφερειακή αρχή και προσωπικά στον Πέτρο Τατούλη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Πολιτευτής της ΝΔ Περικλής Μαντάς. Οι βολές του κ. Μαντά έφθασαν από την στάση που τήρησε ο κ. Τατούλης στο ζήτημα με τις καταγγελίες της κας Αλειφέρη σε όλο το φάσμα του έργου της Περιφερειακής αρχής κάνοντας λόγο για ανυπαρξία μεγάλου και οραματικού έργου, ενώ στο πολιτικό πλαίσιο συσχέτισε τις διεκδικήσεις του κ. Τατούλη με τον ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για αποτέλεσμα στο «…απόλυτο μηδενικό».

Διαβάστε αναλυτικά…

«ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΑΛΕΙΦΕΡΗ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ»

Ο κ. Μαντάς φιλοξενούμενος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης BEST αναφέρθηκε αρχικά στην εξέλιξη με την ποινική δίωξη που ασκήθηκε για κακούργημα για τον «κοριό» στην Π.Ε. Μεσσηνίας και έκανε λόγο για δικαίωση «…μια δικαίωση για την κα Αλειφέρη και για την επιλογή που έκανε να καταγγείλει την αθέμιτη παρακολούθηση στο γραφείο της και τον τρόπο που η ίδια επέλεξε με τη δικαιοσύνη προκειμένου να βρεθεί η άκρη».

«ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ – ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΗΚΑΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ»

Παράλληλα, προχώρησε ένα βήμα παραπάνω κάνοντας λόγο και για προσωπική του δικαίωση «…που στήριξα αυτή την πράξη της κας Αλειφέρη η οποία ήταν πολύ σημαντική εκείνη την περίοδο γιατί δεν συμβιβαστήκαμε με τις αθλιότητες, δεν συμβιβαστήκαμε με όλα όσα εκείνο το διάστημα υποστήκαμε βγαίνοντας στην επιφάνεια αυτή η αποτρόπαια πράξη». Ο κ. Μαντάς δήλωσε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στην Ελληνική Δικαιοσύνη που προχωρά τη διαδικασία με στόχο να βρεθούν οι δράστες.

«ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΚΘΕΤΟΙ ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ»

Ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης σχολίασε στην συνέχεια την στάση του κ. Τατούλη σημειώνοντας πως «…ζούμε ένα τετράμηνο το οποίο ο κ. Τατούλης και πολλοί συνεργάτες του έχουν εξαπολύσει απίστευτες επιθέσεις εναντίον της κας Αλειφέρη, έχουν πει απίστευτα πράγματα και με τα γεγονότα όπως εξελίσσονται πλέον είναι απόλυτα έκθετοι… Έχουν μιλήσει για σκευωρίες, για συνωμοσία, για προβοκάτσια, έχουν φτιάξει σενάρια στο μυαλό τους ότι όλα αυτά έγιναν για την πολιτική εξόντωση του κ. Τατούλη, βάλανε στο κάδρο τον εαυτό τους χωρίς να τους έχει βάλει κανένας σε όλη αυτή την υπόθεση… Αντί να σταθούν από την πρώτη στιγμή να σταθούν στο πλευρό της κας Αλειφέρη και να μπορέσουμε να φθάσουμε στο αποτέλεσμα…».

«ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ»

Ο κ. Μαντάς και σε άλλο σημείο τόνισε πως είναι απόλυτα έκθετοι για την στάση τους τα μέλη της Περιφερειακής Αρχής μια και από την εξέλιξη καταγράφεται ότι «…και το μέσο υπήρχε – όταν μιλούσανε για ανύπαρκτο κοριό – και η παρακολούθηση γινόταν – όταν αυτοί μιλούσαν για εποχές του Δράκου – προσπαθούσαν να διακωμωδήσουν το όλο θέμα λέγοντας συνάδελφος πως ο Κολοκοτρώνης παρακολουθούσε τη Μαντώ Μαυρογένους – φθάσανε σε τέτοιο σημείο, έχουν ακουστεί τέτοιες αθλιότητες και είναι όλοι τους απόλυτα έκθετοι για την πορεία των γεγονότων και οφείλουν να πάρουν θέση».

«ΓΕΛΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ, ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ»

Ερωτώμενος ο κ. Μαντάς για τα όσα το προηγούμενο διάστημα απασχόλησαν τη δημοσιότητα με τις κινήσεις της Περιφερειακής Αρχής ενάντια στην κα Αλειφέρη, με τα γραφεία, τις κλειδαριές κ.ά. συμπλήρωσε πως «…τα θεωρώ όχι απλώς γελοία, αλλά και ντροπή και μόνο να συμβαίνουν και να βγαίνουν και στη δημοσιότητα και θεωρώ πως είναι ντροπή για όλους αυτούς που σκέπτονται να τα υλοποιήσουν, όταν ο κόσμος καίγεται, συμβαίνουν τόσα πράγματα γύρω μας, όταν έχουμε να υπηρετήσουμε τον κόσμο από θέσεις ευθύνης, όταν κάθε μέρα πρέπει να κριθούμε για το έργο μας… να καθόμαστε να ασχολούμαστε με τους σύρτες, τις πόρτες και τα γραφεία… είναι ντροπή πάνω από όλα για όλους όσοι έχουν επιλέξει αυτού του είδους την στρατηγικής για να χτυπήσουν την κα Αλειφέρη».

«ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΞΟΥΝ ΚΑΤΙ ΜΕΓΑΛΟ»

Ιδιαίτερο πάντως ενδιαφέρον είχαν οι προσεγγίσεις του κ. Μαντά για το έργο της Περιφερειακής Αρχής. «Διανύουμε το 4ο στο 5ο έτος της Περιφερειακής Αρχής. Στα πρώτα τριάμισι χρόνια ήμουν κι εγώ μέλος και μάλιστα σε υψηλό επίπεδο. Δυστυχώς – και το λέω πραγματικά δυστυχώς – δεν έχουμε να επιδείξουμε κάτι μεγάλο, κάτι οραματικό, κάτι σημαντικό. Διαχειριστήκαμε μια καθημερινότητα, να μπαλώνουμε δρόμους, να κλείνουμε τρύπες, να φτιάχνουμε εκκλησίες, πλατείες, να οικειοποιούμαστε έργα των οποίων μελέτες έχουν κάνει άλλοι φορείς… και να έχουμε εγκαταλείψει όλα τα μεγάλα και οραματικά έργα αυτά που φέρνουν πνοή…», σημείωσε στην αρχική του αναφορά.

ΟΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ… ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ – «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΡΓΟ… ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ»

Ο κ. Μαντάς πέρασε στην συνέχεια στο… ονομαστικό πλαίσιο των έργων και τις υποσχέσεις του κ. Τατούλη για το Γαργαλιάνοι – Φιλιατρά, το Λάμπαινα – Αρχαία Μεσσήνη, το Αλιευτικό Καταφύγιο του Μαράθου «…τι θα πει στους πολίτες» υπογράμμισε και συνέχισε «που είναι οι διεκδικήσεις για τα μεγαλύτερα έργα που δεν είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας;…», αναρωτώμενος.

«ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΤΑΤΟΥΛΗ – ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΜΙΛΑ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ»

Ακολούθως εστίασε και στις αναφορές του Περιφερειάρχη για το αεροδρόμιο εκεί όπου υπήρξε «…εξαπέλυσε ύβρεις και κατηγορίες σε όλο το πολιτικό σύστημα της χώρας τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα στον πρώην Πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά για το αεροδρόμιο και για τα έργα που έχει κάνει ο Αντώνης Σαμαράς…»

Ο κ. Μαντάς συνεχίζοντας σε αυτό το πλαίσιο ανέφερε: «Ένα παραλήρημα απέναντι μάλιστα στον άνθρωπο που κόντρα σε όλους και σε όλα στη ΝΔ του έδωσε τη στήριξη το 2014 και τον έκανε Περιφερειάρχη… Επέλεξε να πει τι; Για την ανάπτυξη του αεροδρομίου της Καλαμάτας που όταν ο ίδιος ως Πρωθυπουργός υπέδειξε για την παραχώρηση των 40 στρεμμάτων για την πολιτική αεροπορία; Όταν ο ίδιος επέβαλε στην ΥΠΑ να γίνουν οι μελέτες που είναι στο συρτάρι και η νέα κυβέρνηση τις έχει στο συρτάρι εδώ και 3,5 χρόνια και δεν τις έχει υλοποιήσει για να ενταχθούν σε προγράμματα; Να μας πει τι ο κ. Τατούλης για το αεροδρόμιο, τι έχει κάνει η Περιφέρεια σε επίπεδο υποδομών, πέρα από τον κόμβο; Είναι ντροπή αυτά για τον κ. Τατούλη…»

«ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΗΔΕΝΙΚΟ… ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΙΕΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΕ»

Η όλη κουβέντα πήγε και στα μεγάλα έργα εκεί όπου ο κ. Μαντάς σημείωσε πως «…είναι ξεχασμένα γιατί κανένας δεν πιέζει, καμία πίεση δεν ασκείται στην κυβέρνηση… Το αναπτυξιακό συνέδριο συμπλήρωσε 6 μήνες, τι από όλα αυτά που κ. Τσίπρας υποσχέθηκε εκείνη την ημέρα που χαριεντιζόταν με τον κ. Τατούλη και ο ένας ευχαριστούσε τον άλλον, τι από όλα αυτά που έχει τάξει έχουν υλοποιηθεί αυτή την στιγμή; Ένα απόλυτο μηδενικό και δεν πιέζει κανένας για τίποτε…»

Σε αυτό το πλαίσιο αναφέρθηκε σε μια σειρά από έργα Καλαμάτα – Ριζόμυλος, Ολυμπία Οδός, Φιλιατρινό φράγμα τα δίκτυα «…γελάει ο κόσμος σε ένα χρόνο θα γεμίσει νερό και δεν θα ξέρουμε τι να το κάνουμε» και κατηγόρησε τον κ. Τατούλη πως «δεν θέλει να ασκήσει πίεση στην κυβέρνηση όταν θέλει να έχει την ανοχή της, και να εξυπηρετεί μικροσυμφέροντα… Λες και η Μεσσηνία δεν δικαιούται αυτά τα χρήματα, δεν είναι ο μεγαλύτερος νομός, δεν επαιτεί η Μεσσηνία απαιτεί χρήματα από την κυβέρνηση… Τίποτε σημαντικό, τίποτε οραματικό, τίποτε μεγάλο δεν έχει δώσει αυτή η κυβέρνηση και δεν διεκδικεί κανένας».