Σάββατο
27
Απρίλιος
TOP

Δριμεία κριτική Σαμαρά σε Τσίπρα: “Η συμφωνία αυτή, θα προκαλέσει εκρήξεις – Είναι ντροπιαστική – Ετοιμαστείτε να λογοδοτήσετε για αυτό” (όλη η ομιλία)

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Αντώνης Σαμαράς, κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία για τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ.

Ο κ. Σαμαράς υπερασπίστηκε τους χειρισμούς, ως υπουργός Εξωτερικών, στο Σκοπιανό και κατηγόρησε την κυβέρνηση για μυστική διπλωματία. Χαρακτήρισε, δε, την συμφωνία ως έκτρωμα, έκανε λόγο για αναβίωση αλυτρωτισμών από την γείτονα στο μέλλον, ενώ έστειλε μήνυμα ενότητας στο εσωτερικό της ΝΔ.

Σαμαράς σε Τσίπρα: «Εγώ πολέμησα για το Σκοπιανό, εσείς τα δώσατε όλα»

Κύριε Τσίπρα δεν είστε εδώ! Εγώ πολέμησα για το Σκοπιανό, εσείς τα δώσατε όλα, χωρίς στήριξη από τη Βουλή σε μυστική διπλωματία. Χωρίς τη στήριξη ούτε καν του κυβερνητικού σας εταίρου.

 “Να πάψετε να λέτε ανοησίες”

Πρέπει να πάψετε να λέτε ανοησίες. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να λεχθεί ότι εμπλέεκται ακόμα και τις εμπορικές συμφωνίες που υπογράφονταν με την ενιαία Γιουγκοσλαβία, πριν τη διάλυση της…

Σαμαράς σε Τσίπρα: Πηγαίνατε στα Σκόπια και στηρίζατε τους εθνικιστές

Πηγαίνατε στα Σκόπια και στηρίζατε τους εθνικιστές που είναι κατά της Ελλάδας… Μην μας λέτε λοιπον για εθνική γραμμή. Εσεις ήσασταν πάντα αντίθετοι με την εθνική γραμμή.

Μόνος του ο ΣΥΡΙΖΑ

Είμαι αντίθετος σε ονομασία που περιλαμβάνει τη λέξη Μακεδονία. Είμαστε όλοι εμείς από τη μία πλευρά και ο ΣΥΡΙΖΑ μόνος του από την άλλη που τα έδωσε όλα. Διάφορες κυβερνήσεις διαπραγματεύτηκαν αλλά δεν υπέγραψαν. Δεν διαπραγματευτήκατε, συνθηκολογήσατε.

“Έχετε γίνει σκοπιανότεροι των Σκοπιανών”

Μέσα στη φούρια σας έχετε γίνει σκοπιανότεροι των Σκοπιανών… Επί 26 χρόνια όλος ο πολιτικός κόσμος συνέπιπτε σε ένα πράγμα. Ότι δεν μπορούσαμε ποτέ να νομιμοποιήσουμε τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων. Και τις ενστάσεις μας τις αποδέχθηκαν τα Ηνωμένα Έθνη.

Σαμαράς: Οι διευκρινίσεις του Άρθρου 7 της συμφωνίας ενισχύουν τον αλυτρωτισμό

Δεν θα είναι erga omnes, θα έχουμε τριπλή ονομασία, αλλιώς θα λέγονται στην Ευρώπη, αλλιώς στην Ελλάδα, αλλιώς στο εσωτερικό τους. Οι διευκρινίσεις του Άρθρου 7 της συμφωνίας ενισχύουν τον αλυτρωτισμό γιατί λένε ότι η Μακεδονία δεν έχει σχέση με τον ελληνικό πολιτισμό. Να θυμάστε πως η Βούλγαροι δεν αναγνώρισαν ποτέ μακεδονικό έθνος, ούτε μακεδονική ταυτότητα, ούτε μακεδονική γλώσσα.

Σαμαράς: Θέμα χρόνου είναι να αναβιώσουν όλοι οι επιθετικοί αλυτρωτισμοί.

Δεν έχετε πάρει χαμπάρι τις εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια. Θέμα χρόνου είναι να αναβιώσουν όλοι οι επιθετικοί αλυτρωτισμοί. Αναδεύεται από τώρα το επόμενο κύμα βαλκανικών συγκρούσεων.

Σαμαράς: “Βάζετε μπουρλότο στην Ελλάδα κ. Τσίπρα”

Αναγνωρίζετε ένα έκτρωμα που δεν θα σταθεροποιήσει την περιοχή, θα την δυναμιτίσει. Η συμφωνία αυτή να το θυμάστε είτε δεν θα αντέξει είτε θα δημιουργήσει μεγαλύτερες εκρήξεις. Βάζετε μπουρλότο στην Ελλάδα κ. Τσίπρα

Σαμαράς σε Τσίπρα: Καταντήσατε ένας “yes man”

Είναι φυσικό να σας δίνουν συγχαρητήρια διάφοροι διεθνείς ηγέτες που ήθελαν να το κλείσουν. Το κλείνετε προσωρινά αλλά δεν το λύσατε. Εσείς κ. Τσίπρα δεν γίνατε φυλοδυτικός ξαφνικά, ένας απλός yes man καταντήσατε.

Στήριξη στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Εμείς θα παραμείνουμε ενωμένοι, μια γροθιά, να το βάλετε καλά στο μυαλό σας. Σας θυμίζω κ. Τσίπρα ότι εγώ σεβάστηκα απολύτως τον πρώην πρόεδρο & πρωθυπουργό και στηρίζω πλήρως το σημερινό πρόεδρο Κυρ.Μητσοτάκη. Η ΝΔ δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ