Παρασκευή
26
Απρίλιος
TOP

Δυναμική εκκίνηση παρουσία πλήθους κόσμου για την Χάιδω Παναγιωτοπούλου

Με ένα ξεχωριστό και συνάμα δυναμικό τρόπο έκανε την πρώτη της μεγάλη εκδήλωση η υποψήφια Δήμαρχος Τριφυλίας Χάιδω Παναγιωτοπούλου. Η κα Παναγιωτοπούλου με σημειολογική αναφορά που είχε να κάνει με την πρώτη της εκδήλωση στα Φιλιατρά, σε ένα κατάμεστο από κόσμο χώρο, έδωσε το στίγμα της με έμφαση στην κοινωνική αναφορά και δεσμευόμενη για λύσεις απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τριφυλία.

 

Αναλυτικά η ομιλία της κας Παναγιωτοπούλου:

Αγαπητοί φίλες και φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε απόψε εδώ,  στην μια από τις τρείς μεγάλες πόλεις του Δήμου μας, στα αγαπημένα μας Φιλιατρά  και σας ευχαριστώ προσωπικα και μεσα από την καρδια μου που μας τιμάτε με την παρουσία σας!

Πριν από όλα θα κάνω ένα μικρό αφιέρωμα,  στην πόλη των Φιλιατρών και στους κατοίκους της.

Τα Φιλιατρά  είναι το σημαντικό κέντρο θερμοκηπιακών καλλιεργειών της χώρας, το τρίτο κέντρο συγκεκριμένα θερμοκηπιακής κάλυψης!

Ταυτόχρονα εδώ καλλιεργείται το 50% και πλέον, του πρώιμου καρπουζιού, με εξαγωγή σε όλη την Ευρώπη. Επιπλέον σημαντική είναι και η καλλιέργεια του αμπελιού, με επίκεντρο τους Χριστιάνους, την Μώραινα και την Πλάτη, η οποία είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα καλλιέργεια με οινοποιία και προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας!

Στον τόπο αυτό  έχουν γίνει αρκετά πράγματα στους τομείς αυτούς, όμως έχουμε την ευκαιρία με την συνεργασία κυρίως των προοδευτικών παραγωγών των Φιλιατρών, την αξιοποίηση του επιστημονικού δυναμικού της περιοχής, ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, των συνεταιρισμών και των αγροτικών συλλόγων, να αξιοποιήσουμε ευκαιρίες για την ανάπτυξη και την πρόοδο αυτού του τόπου!

Πρώτο θέμα που πρέπει να μας απασχολεί είναι το Φράγμα το Φιλιατρών

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του φράγματος και ενώ το φράγμα γεμίζει νερό συνεχώς το αδειάζουν και αυτό είναι κρίμα, να χύνεται δηλαδή ποιοτικό νερό,  σήμερα που έχουμε την κλιματική αλλαγή κυρίαρχο θέμα!  Ο λόγος;;;; Γιατί δεν έχει δημοπρατηθεί ακόμα η κατασκευή των δικτύων άρδευσης!!! Κυρίαρχο θέμα στην δημοτική αρχή θα πρέπει να είναι η χρηματοδότηση και η υλοποίηση του έργου των δικτύων άρδευσης!!! Διότι με την ολοκλήρωση του δικτύου και του έργου,θα αρδεύονται 34.000 στρέμματα καλλιεργειών!! Πρώτος μας στόχος για τα Φιλιατρά  είναι η άμεση υλοποίηση του έργου, χωρίς να μας ενδιαφέρει ποιος έχει την αρμοδιότητα και την ευθύνη!! Μας ενδιαφέρει με κάθε τρόπο και επιμονή να πιεστούν οι αρμόδιοι φορείς για να υλοποιηθεί το έργο, για να αυξήσουμε την παραγωγή και  για να βελτιώσουμε την ποιότητα των παραγομένων προϊόντων, διότι θα χρησιμοποιείται πρώτης ποιότητας νερό και επιπλέον θα εφαρμόσουμε σε μεγαλύτερες εκτάσεις τις υδροπονικές  καλλιέργειες.

Δεύτερο θέμα είναι το αγροτικό δίκτυο των Φιλιατρών, το οποίο είναι σε κακή κατάσταση και το γνωρίζουμε όλοι. Δεν μπορούμε να λέμε ότι παράγουμε κηπευτικά υψηλής ποιότητας, ασφαλή και πιστοποιημένα, και η διακίνησή τους να γίνεται από ένα αγροτικό δίκτυο σε πολύ κακή κατάσταση, με συνέπεια να δημιουργούνται πολλά προβλήματα στη διάθεση των προϊόντων σε ένα σύγχρονο θερμοκηπιακό κέντρο!!! όπως τα Φιλιατρά!

Τρίτο θέμα είναι η δημιουργία Γεωργικής Σχολής στα Φιλιατρά αξιοποιώντας την υποδομή του κτηρίου «ΕΛΓΩ ΔΗΜΗΤΡΑ», το οποίο είναι και μονόδρομος. Αυτό το οφείλουμε στα νέα παιδιά που δραστηριοποιούνται στον τομέα των κηπευτικών προϊόντων στην περιοχή! Στόχος είναι η γεωργική σχολή, να είναι πόλος έλξης για όλη την ηπειρωτική Ελλάδα και να κάνουμε τα Φιλιατρά, ένα πανελλήνιο κέντρο εκπαίδευσης στο δυναμικό κλάδο των θερμοκηπίων! Και αυτό αποτελεί για μας υποχρέωση στα Φιλιατρά και δέσμευση!

Τέταρτο θέμα για εμάς είναι το εδαφολογικό εργαστήριο των Φιλιατρών με το πρόγραμμα LEADER, το οποίο έγινε και θα αποτελούσε στολίδι για τα Φιλιατρά, όμως εγκαταλείφθηκε, καταστράφηκε ο εξοπλισμός του με τον καιρό  και ερήμωσε ! Ενώ δηλαδή δαπανήθηκε δημόσιο χρήμα δεν αξιοποιήθηκε ποτέ! Αυτόν τον τρόπο διοίκησης θέλουμε να πολεμήσουμε και να ανατρέψουμε!

Θα πρέπει βεβαίως να δούμε και την περίπτωση κατασκευής, μικρών και ευέλικτων λιμνοδεξαμενών στην ευρύτερη περιοχή, ώστε να αυξηθούν οι αρδευόμενες εκτάσεις.

Και βεβαίως οφείλουμε να αναλάβουμε πρωτοβουλία να κατασκευάσουμε στην περιοχή σύγχρονη  αίθουσα πολλαπλών χρήσεων με τον απαραίτητο εξοπλισμό, η οποία θα αξιοποιηθεί κυρίως για την διοργάνωση Πανελληνίων και Διεθνών Συνεδρίων για τα κηπευτικά και θερμοκηπιακά προϊόντα, αλλά βέβαια θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλη την Τριφυλία ως αίθουσα για πολιτιστικές εκδηλώσεις! Αυτό το χρωστάμε στους παραγωγούς των Φιλιατρών, στους οποίους στηρίζεται οικονομικά ο τόπος μας!

Πρωταρχικός στόχος βεβαίως είναι να προωθήσουμε εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως τον αγροτουρισμό, τον οινοτουρισμό και τον αλιευτικό τουρισμό.  Φανταστείτε έναν επισκέπτη, να περνάει από τους αμπελώνες των Χριστιάνων, να γεύεται υψηλής ποιότητας κρασιά, να κάνει στάση στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσες του Σωτήρα, μοναδικό μνημείο της περιοχής μας, να γνωρίζει την σύγχρονη ελαιοκαλλιέργεια, με το φανταστικό ελαιόλαδο και την βιολογική καλλιέργεια,  ύστερα να περνάει από τα θερμοκήπια της περιοχής μας και να καταλήγει στις μοναδικές παραλίες του Λαγκούβαρδου, της Αγίας Κυριακής και του Αγρίλη, να γνωρίζει την ιστορία της περιοχής και να γυρίζει στην χώρα του με τις θύμισες από την πανέμορφη περιοχή μας!!

Αυτά τα λίγα προς το παρόν για τα αγαπημένα μας Φιλιατρά και τους αγαπημένους μου φίλους και κουμπάρους που τους βλέπω ανάμεσά σας.

Από την πρώτη στιγμή της, την υποψηφιότητά μου την συνοδεύει ένα ερώτημα μιας μερίδας της κοινωνίας:

Γιατί να είναι υποψήφια η Χάιδω ! Από πού και ως που! Ξαφνικά θέλει να γίνει Δήμαρχος! Είναι πολύ νέα για Δήμαρχος! Πως μπορεί να τα καταφέρει! Ποιος τη στηρίζει! Πως το τολμάει!

Πριν λοιπόν πω οτιδήποτε άλλο,  χωρίς περιστροφές θα σας απαντήσω γιατί θέλει να γίνει Δήμαρχος η Χάιδω, γιατι η ομάδα της θελει να είναι η επόμενη διοίκηση στο Δημο Τριφυλία, μέσα από ένα βίντεο που έχουμε ετοιμάσει με τους συνεργατες μας!

Πάμε να το δουμε μαζι…

Τώρα που είδαμε το γιατί,  ένα άλλο ερώτημα που απασχολεί την κοινωνία είναι,  από ποιούς ανθρώπους πλαισιώνεται η Χάιδω και πότε θα τους ανακοινώσει!

Ειμαι πολύ περήφανη και ενθιυσιασμενη για την ομάδα μας! Ειμαι πολύ χαρούμενη μια και ο συνδυασμός μας πλαισιώνεται από έντιμους ανθρώπους, νέους ανθρώπους με φρέσκιες ιδέες και όρεξη για δουλειά, από ανθρώπους που έχουν δώσει εξετάσεις στην τοπική κοινωνία, πετυχημένους στις δουλειές τους, πετυχημένους επιχειρηματίες, ένα εξαιρετικο επιτελείο ανθρώπων που άμεσα και μεσα στα επόμενα 24ωρα θα παρουσιάσουμε!

Το επόμενο εύλογο ερώτημα είναι ποιές είναι οι θέσεις μας,  τι θα κάνουμε για τις κοινωνίες της Τριφυλίας και με ποια μέσα θα το κάνουμε!

Η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι τεράστια,   καθώς ο Δήμος μας είναι πραγματικά γιγάντιος από την μια άκρη του στην άλλη,  από τον Αετό και την Αυλώνα έως τους Γαργαλιάνους και τη Μαραθόπολη, συνεπώς ο κατάλογος των προβλημάτων και όλων αυτών που έχουμε ανάγκη να γίνουν σήμερα στο Δήμο  είναι μακροσκελής. Και δεν έχει νόημα σήμερα να αρχίσουμε να απαριθμούμε τα έργα που είναι απαραίτητο να γίνουν από το Κρυονέρι της Δ.Ε  Αετού έως το Μουζάκι της Δ.Ε  Γαργαλιάνων, διότι χωρίς τις παρακάτω αρχές, όσους καταλόγους με προγράμματα και να φτιάξουμε δεν θα γίνουν ποτέ!

Συνεπώς το ερώτημα αυτό, θα το απαντησουμε, στις επόμενες ημερες,  τμηματικά και ανά δημοτική ενότητα, με γνώμονα και τα αποτελέσματατου διαλόγου στον οποίο βρισκόμαστε εδώ και λίγους μηνες με τους πολίτες της κάθε περιοχής.

Όμως σήμερα θα απαντηθεί μέσα από επτά (7) γενικές αρχές, και  (14) δεκατέσσερις θέσεις και δεσμεύσεις για εμάς,  απέναντι σε προβλήματα που μας απασχολούν όλους! Με βάση τις αρχές και θέσεις  αυτές και μόνο,  οποιοσδήποτε στόχος θα έχει ΣΟΒΑΡΌΤΑΤΕΣ προοπτικες να επιτευχθεί, μειώνοντας στο ελάχιστο εξωτερικους παράγοντες όπως η γραφειοκρατια και η ελλειψη πόρων, δίνοντας το στίγμα των δικών μας προτεραιοτήτων, και ανοίγοντας τον δρόμο στην αξιοποίηση μοναδικών χρηματοδοτικών και όχι μονο, εργαλείων δουλειάς , σε Ελλάδα και Ευρωπη!

Οι επτά αυτές αρχές είναι :

-Η ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ, διότι μόνο έτσι εντοπίζουμε το πρόβλημα σκύβουμε πάνω από αυτό, ασχολούμαστε με επιμονή να το αντιμετωπίσουμε μέχρι να φθάσουμε στη λύση !

  • Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ  ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ
  • Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΌΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ
  • ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ, ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ, ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
  • Η ΟΜΑΔΙΚΟΤΗΤΑ
  • Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ
  • Η ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

 

 

 

Σήμερα επίσης σας παρουσιάζουμε14 ΑΞΟΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, 14 ΘΕΣΕΙΣ  οι οποίες είναι ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ  και ΣΤΟΧΟΙτου προγράμματός μας για να κάνουμε  ζωντανές, λειτουργικές και φιλόξενεςτις πόλεις μας και τα χωριά μας

Αυτές έχουν ως εξής :

  1. Ο Πολιτισμός, που μας λείπει, στην καθημερινότητα.

Τι σημαίνει αυτό ;

α)  Πόλεις και χωριά, παραλίες, δρόμοι και πλατείες  καθαρά από άκρη σε άκρη:

με εργαλεία τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του δήμου,

με την ενίσχυση εξειδικευμένων συνεργείων καθαριότητας

με την  έναρξη διαδικασίας ανακύκλωσης και την προώθηση της κουλτούρας της ανακύκλωσης

με την αξιοποίηση της διεθνούς εμπειρίας για τη διαχείριση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και τη βελτίωση των περιβαλλοντικών συνθηκών.

β) Πόλεις και χωριά προσβάσιμα από όλους, με ασφαλή, λειτουργικά  οδικά δίκτυα

γ) Βελτίωση της σηματοδότησης των οδικών δικτύων μας, όπου αυτή δεν επιτυγχάνει το στόχο της.

δ)  Δέσμευση για ανάπλαση κάθε χρόνο σημαντικού μέρους των πεζοδρομίων

ε) Αλλαγή των δικτύων ύδρευσης όπου χρειάζεται σε όλες τις δημοτικές ενότητες, και σύνδεση των νέων δικτύων όπου δεν έχουν συνδεθεί έως σήμερα με τις κατοικίες.

στ) Ανάπλαση της αστικής και  αγροτικής οδοποιίας

ζ) Καθαρισμός  εγκαίρως των υπαρχόντων τάφρων απορροής των  ομβρίων υδάτων

θ) Επαρκής φωτισμός στις πόλεις και τα χωριά μας

 

  1. Οι Ζωντανές Πόλεις και Χωριά.

Με σύγχρονες προδιαγραφές για παιδικές χαρές, σημεία ελεύθερης πρόσβασης WiFi, χώρους άθλησης και ποδηλατόδρομους, δημοτικά ιατρεία, δημοτικά κτηνιατρεία

 

 

  1. Οι Σύγχρονες πόλεις.

Σχεδιάζουμε την ενίσχυση των ψηφιακών δημοτικών υπηρεσιών με στόχο λιγότερες επισκέψεις στον δήμο, ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση, ασύρματο δίκτυο σε σχολεία, πλατείες, τουριστικούς χώρους.

  1. Η Πόλη που απαντάει στις ανάγκες όλων

Ισόρροπη κατανομή σε όλες τις  πόλεις και τα χωριά μας.

Κοινωνική πολιτική με διεύρυνση υπηρεσιών και ωφελουμένων, βέλτιστη διαχείριση πόρων, συντονισμό εμπλεκόμενων φορέων και δημιουργία νέων δομών.

 

  1. Η Τριφυλία να γίνει επενδυτικός προορισμός

Σχεδιάζουμε τη δημιουργία φορέα που θα προωθεί τις επενδυτικές ευκαιρίες της πόλης. Αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων με παροχή κινήτρων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης,  την ενδυνάμωση των τοπικών αγορών, τη διευρυμένη και ευέλικτη εφαρμογή του μέτρου των ανοιχτών κέντρων εμπορίου.

 

  1. Η Τουριστική ανάπτυξη

Επισκέπτης σημαίνει προσωρινός κάτοικος. Σεβασμός και εξυπηρέτηση σε κάθε επίπεδο. Δημιουργία δομής διαχείρισης προορισμού της πόλης, προώθηση δράσεων προβολής θεματικών μορφών τουρισμού, δικτύωση και ενεργοποίηση του πολιτιστικού αποθέματος της Τριφυλίας. Τουριστική ανάπτυξη σε ισορροπία με τη ζωή των πόλεων και των χωριών μας,  με Θεσμοθέτηση πλαισίου βραχυχρόνιων μισθώσεων. Δημιουργία Υποδομών και Ανάπτυξη Αγροτουρισμού

 

  1. Η Ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής και της κτηνοτροφίας

Με τον εκσυχρονισμό των αγροτών και των κτηνοτρόφων κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα,  την εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων καλλιέργειας, την δημιουργία Γεωργικής Σχολής, με σεμινάρια και εκθέσεις προβολής των τοπικών προϊόντων τόσο στο Δήμο μας, όσο και σε όλες τις χώρες του κόσμου.

 

  1. Η επίθεση πολιτισμού

Οραματιζόμαστε την Τριφυλία βασικό κέντρο πολιτισμού, αρχαίου και σύγχρονου. Με εξωστρέφεια και ανάπτυξη των εμβληματικών  υποδομών του δήμου, αρχαιολογικών χώρων του Δήμου, των μουσείων του Δήμου (Λαογραφικών,  Φωτογραφίας Πάνου και Ηλία Ηλιόπουλου) Με την ενίσχυση, διασύνδεση και προβολή της σύγχρονης πολιτιστικής παραγωγής και τη δημιουργία πολιτιστικών διαδρομών στις πόλεις και στα χωριά όλο τον χρόνο.

 

  1. Ο αθλητισμός είναι πολιτισμός.

Πρόσβαση όλων στον αθλητισμό με δημιουργία νέων και βελτίωση υφιστάμενων αθλητικών υποδομών, ισόρροπα και στις τρείς πόλεις και στα χωριά μας ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε τόπου.

 

 

  1. Η Νέα φιλοσοφία διοίκησης.

Θέτουμε συγκεκριμένους στόχους και κάνουμε τη λογοδοσία καθημερινή πρακτική, με δείκτες απόδοσης ανά τομέα πολιτικής, κοστολογημένες δράσεις, μετρήσιμα αποτελέσματα και αξιολόγηση των έργων από τους ίδιους τους δημότες. Σχεδιάζουμε μέτρα για την πραγματική ανταποδοτικότητα φόρων και τελών για κατοίκους και επισκέπτες, άνοιγμα του δήμου στις έξι δημοτικές ενότητες με αποκέντρωση αρμοδιοτήτων, μέσων και πόρων. Θέλουμε να δώσουμε τον λόγο στις τοπικές κοινότητες με την ενίσχυση του συμμετοχικού σχεδιασμού και την εφαρμογή πρότυπου ανάπτυξης πόλεων και χωριών όλου του Δήμου μας. Πιστεύουμε ακράδαντα στην μεταβίβαση όσο το δυνατό περισσοτέρων, αποφασιστικών  αρμοδιοτήτων στις τοπικές κοινότητες!

 

 

  1. Η πόλη ανήκει στην πόλη.

Για να γίνει ο Δήμος Τριφυλίας πραγματικά αρμόδιος για τα ζητήματα του,  διεκδικούμε μεταβίβαση αρμοδιοτήτων για τη διαχείριση όλων των κοινόχρηστων χώρων και δρόμων στα όρια του δήμου. Διεκδίκηση από το κεντρικό κράτος θεσμοθετημένων πόρων για έργα ανάπτυξης και επενδύσεις.

 

 

 

 

  1. Η Διεκδίκηση Πόρων και Έργα Υποδομών

Με την δημιουργία  επιστημονικής και εξειδικευμένης ομάδας με αποκλειστικό αντικείμενο απασχόλησης την διεύρυνση χρηματοδοτικών πηγών, σχεδιασμό νέων χρηματοδοτικών εργαλείων, διεκδίκηση και ενεργητική αξιοποίηση πόρων ΕΣΠΑ και Εθνικών Πόρων

 

  1. Τα λιμάνια μας, ανήκουν στον Δήμο μας.

Στόχος μας είναι ο σχεδιασμός για την  άμεση μεταφορά του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας στο Δήμο Τριφυλίας, καθώς τα δύο λιμάνια από αυτά,  που διαχειρίζεται το Λ.Τ.Μ, της Μαραθόπολης και της Κυπαρισσίας, βρίσκονται στα γεωγραφικά όρια του Δήμου Τριφυλίας. Με την ισχύουσα νομοθεσία από το έτος 2016 έχει δοθεί η δυνατότητα να περιέλθουν τα λιμάνια στην διαχείριση των Δήμων, για παράδειγμα το λιμάνι της Καλαμάτας έχει αποσπασθεί από το Λιμενικό Ταμείο και έχει περιέλθει στο Δήμο Καλαμάτας

Αυτές δεν είναι απλά οι αρχές και οι θεσεις μας, είναι οι δεσμευσεις μας!

Είναι ο φάρος που θα οδηγει τα βηματα μας στις πρωτες ημερες της διοίκησής μας! Θα είναι ο οδηγός μας στην Τριφυλία της επόμενης ημερας, το διαβατήριο μας για το αυριο του τόπου μας!

Ένα αυριο που σας κοιτώ στα μάτια και σας ξεκαθαριζω ότι θα δουλεψω σκληρα μαζι σας ως Δημαρχος για να το εγγυηθούμε και να τιμησουμε την εμπιστοσυνη των συνδημοτών μας!

Γιατι σε αυτή την μαχη με την καθημερινοτητα ο Δημαρχος πρεπει να είναι μπροστάρης, Στρατηγός και στρατιώτης μαζί!

Γιατι στην τελική ο κόσμος απαιτεισυγκεκριμενα πράγματα από τους εκαστοτεΔημαρχους που επιλέγει και εμεις σε αυτό επιβαλλεται να δειξουμε σεβασμο και συνεπεια! Γιατι προσωπικα για εμενα

-Ο Δήμαρχος δεν είναι επάγγελμα αλλά δέσμευση!

-Ο Δήμαρχος πρέπει να  είναι υπεύθυνος για όλα, να είναι υπόλογος για όλα ( εξ ου και η λαϊκή ρήση,  τα παράπονά σας στο Δήμαρχο)  και να δίνει όλες τις μάχες. Μπορεί να μην τις κερδίσει όλες αλλά πρέπει να τις δώσει όλες. Πρέπει να ξυπνάει πρώτος στην πόλη και να κοιμάται τελευταίος.

-Ο Δήμαρχος δεν πρέπει να κρύβεται πίσω από την έλλειψη αρμοδιοτήτων.  Πρέπει να διεκδικεί όλα όσα αφορούν τα εντός των γεωγραφικών του ορίων!

– Ο καλός Δήμαρχος είναι αυτός που ασχολείται με θέματα της καθημερινότητας, με τον πολιτισμό της καθημερινότητας!

Η  αλήθεια είναι ότι τα έχουμε μπερδέψει στον Δήμο μας την τελευταία δεκαετία!

εδώ και πολλά χρόνια όλοι πληρώνουμε το λογαριασμό ακριβώς επειδή κάποιοι δεν καταδέχονται να ασχοληθούν με τη «χαμηλή πολιτική» και να κάνουν τη λάντζα.

Όλα αυτά τα μικρά, όμως, είναι που κάνουν τη διαφορά στην καθημερινότητα. Από τον καθαρισμό της γράνας και την συντήρηση του δρόμου στην Καλλίτσαινα έως την ακατάλληλη δεξαμενή στη Βάλτα.

Απλά και ξεκάθαρα, ο δήμαρχος δεν εκλέγεται για να ασχολείται με ταθέματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής!

Τα σκουπίδια σε ένα τόπο,  δεν έχουν ούτε χρώμα ούτε ιδεολογία !

Καλός δήμαρχος για την Τριφυλία,  είναι εκείνος που έχει αποκλειστικάτο μυαλό του σε όλες τις πόλεις και τα χωριά του δήμου μας  και τους δημότες τους.Με τίποτα μεγάλο και πομπώδες!  Μόνο με απτά έργα και μετρήσιμες παρεμβάσεις.

Ο καλός Δήμαρχος εν τέλει, είναι εκείνος που τα δίνει όλα.

Με επιμονή  και με πάθος.

Ξεκινώντας από εδώ την προεκλογική μου εκστρατεία,  θέλω να ευχηθώ σε όλους και στους πολιτικούς μου αντιπάλους,   έναν καλό και έντιμο προεκλογικό αγώνα! Έχοντας όλοι κατά νου, ότι την επόμενη μέρα, δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, αλλά θα απαιτηθεί, σύμπνοια, συνεννόηση, συνεργασία και σύγκληση,  βασισμένη βέβαια  σε αρχές και σε πρόγραμμα, προκειμένου ο τόπος μας  να πάει μπροστά!

Προκειμένου να κάνουμε στην Τριφυλία ένα ισχυρό ηλεκτροσόκ και να την ξυπνήσουμε!

Προκειμένου να κάνουμε την Τριφυλία προορισμό!

Προκειμένου να κάνουμε την Τριφυλία Πρωταγωνίστρια στις εξελίξεις

Γιατι το αξίζουν οι περήφανοι κάτοικοι αυτου εδώ του τόπου,

Το αξίζουν οι γονεις μας και οι παπούδες μας που μας μεταλαμπαδεύσαν αρχες, αξιες αλλα και αγάπη για τα χωρια και τις πόλεις μας,

Το αξιζουν οι επόμενες γενιές, τα παιδιά μας, που θέλουμε και μπορούμε να τα κρατήσουμε εδώ και να εξασφαλίσουμε την πρόοδο και ευημερια τους

Γιατι πάνω και περα από οτιδηποτε άλλο το αξιζετε ολοι εσεις , το αξιζουμε όλοι εμεις, που σημερα βροντοφωναζουμε από εδώ από τα Φιλιατρά ένα μεγάλο ΝΑΙ στην αλλαγή, στην ανατροπή, σε ένα καλύτερο αυριο, ένα αυριο γεμάτο φώς, σκληρη δουλειά καθημερινη προσπάθεια και αποτέλεσμα παντού!

Παμε λοιπόν όλοι μαζί, συνοδοιπόροι στο όμορφο αυτό ταξιδι που ξεκιναει για την Τριφυλία μας, για τα χωρια μας, για τις πόλεις μας, για το αυριο των παιδιών μας!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ  στις 26 Μαίου κανουμε την Τριφυλιά Πρωταγωνίστρια! Ξεκινάμε!

Σας ευχαριστώ!