Τετάρτη
24
Απρίλιος
TOP

ΕΘΝ.Ο.Α: Έλα να γιορτάσουμε την Ολυμπιακή Ημέρα 2020 με έναν ξεχωριστό τρόπο!

«Eλάτε να δημιουργήσουμε τη μεγαλύτερη αθλητική παρέα, στέλνοντας μήνυμα υπέρ της άθλησης»

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας – ΕΘΝ.Ο.Α προωθούν μία νέα προσέγγιση για τον εορτασμό της Ολυμπιακής Ημέρας 2020 που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 23 Ιουνίου.

Στον εορτασμό μπορούν να συμμετέχουν όλοι, αρκεί να δημιουργήσουν ένα βίντεο η να βγάλουν μία φωτογραφία κατά τη διάρκεια αθλητικής δραστηριότητας και να τις αναρτήσουν στο facebook στο instagram ή στο twitter με hashtag #olympicday2020gr έως και τις 23 Ιουνίου.

Ολυμπιακή Ημέρα από το 1946

Το 1946 άρχισε να εορτάζει από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 ετών από την αναβίωση των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων το 1896, η επέτειος της έναρξης των Αγώνων στις 6 Απριλίου. Η ΕΟΕ είχε κάνει μάλιστα πρόταση στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή η συγκεκριμένη ημερομηνία να αποτελέσει κοινό εορτασμό. Ωστόσο η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε να ορίσει ως «Ολυμπιακή Ημέρα» την 23η Ιουνίου, ημέρα ίδρυσής της το 1894 και ανάθεσης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα.

Η ΕΟΕ και όλες οι Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές ανά τον κόσμο, ακολουθώντας την απόφαση της ΔΟΕ, εορτάζουν την «Ολυμπιακή Ημέρα» στις 23 Ιουνίου κάθε χρόνο.

H πρώτη Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 1896.