TOP

Εικόνες ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ – Δεκάδες νεκροί από τον πύρινο όλεθρο – Νεκρά παιδιά στις αγκαλιές των γονιών τους – Πολλοί οι τραυματίες και οι αγνοούμενοι

Μια ανείπωτη τραγωδία βιώνει η χώρα μας από χθες, καθώς με το πρώτο φως της ημέρας αποκαλύφθηκε το μέγεθος της τρομερής καταστροφής που έπληξε την Ανατολική και τη Δυτική Αττική.

Δεκάδες νεκροί, εκατοντάδες τραυματίες, θρίλερ με τους αγνοούμενους.

Καμένα σπίτια, κατεστραμμένες περιουσίες, εικόνες βιβλικής καταστροφής.

Το εφιαλτικό σκηνικό ξεπερνά την καταστροφή της Ηλείας το 2007, καθώς πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητά τους ενώ προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τον πύρινο όλεθρο.

Οι λέξεις είναι φτωχές για να περιγράψουν την τραγωδία από την καταστροφική φωτιά στο Μάτι και στο Νέο Βουτζά της Αττικής. Οι εικόνες που έχουν αντικρύσει όσοι βρέθηκαν στα σημεία που πέρασε η πύρινη λαίλαπα είναι τουλάχιστον φρικιαστικές.

O τελικός απολογισμός από το κακό που χτύπησε στην καρδιά του καλοκαιριού ανυποψίαστους πολίτες συνοψίζεται σε μια λέξη ΚΟΛΑΣΗ.

Οι νεκροί είναι τόσο στην στεριά όσο και στην θάλασσα και οι ιστορίες πίσω από τον χαμό βρεφών, παιδιών, των μανάδων τους αλλά και ανθρώπων που έπεσαν στις φλόγες για να σώσουν τους δικούς τους θα μας στοιχειώνουν για καιρό.

Μανάδες βρέθηκαν στα καμένα νεκρές να έχουν σκύψει πάνω από τα παιδιά τους για να τα προστατεύσουν μέχρι την τελευταία στιγμή. Γονείς έπεφταν με τα παιδιά τους στην θάλασσα για να σωθούν από τις φλόγες που έγλειφαν την ακτή.

Και όλα αυτά στην καρδιά της Ελλάδας στην Αττική σε μια περιοχή λίγο πιο έξω από την Αθήνα.

Ανεβαίνει δραματικά ο αριθμός των θυμάτων από την πυρκαγιά στο Μάτι.  Λίγα λεπτά μετά τις 5 το απόγευμα η εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος Σταυρούλα Μαλλίρη ανακοίνωσε ότι ο έως τώρα απολογισμός είναι 74 νεκροί.

Πριν από λίγο, στην οδό Δημοκρατίας στο Μάτι, οι άνδρες των ΕΜΑΚ ανακάλυψαν άλλες δύο σορούς, ενώ στο κόκκινο λιμανάκι βρέθηκε άλλη μία σορός, με συνέπεια ο αριθμός των νεκρών να ανέβει στους 77.

Παράλληλα, 164 ενήλικες τραυματίσθηκαν και αναζήτησαν βοήθεια στα νοσοκομεία. Από αυτούς 71 παραμένουν στα νοσοκομεία 71. Από τη φονική πυρκαγιά τραυματίσθηκαν επίσης 23 παιδιά, εκ των οποίων τα 12 πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο Παίδων.

in.gr – efimerida.gr – protothema.gr