Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

Εκκλησία για τη «λατρεία» του Μαραντόνα άνοιξε στο Μεξικό!

Στην είσοδο υπάρχουν δύο μεγάλα δοχεία, με μπάλες ποδοσφαίρου, ενώ μια τεράστια φωτογραφία του Ντιέγκο Μαραντόνα με παραδοσιακό μεξικανικό καπέλο υποδέχεται τους «πιστούς».

Πρόκειται για την εκκλησία για τη «λατρεία» του θρύλου του ποδοσφαίρου, την πρώτη του είδους της στο Μεξικό. Μέσα στην εκκλησία, κάθε γωνιά είναι αφιερωμένη στον Μαραντόνα, που πέθανε τον περασμένο Νοέμβριο.

Υπάρχουν φωτογραφίες του Αργεντινού σταρ του ποδοσφαίρου από την παιδική ηλικία του, από την καριέρα του, αλλά και από τις συναντήσεις του με τον Φιντέλ Κάστρο και τον Πάπα Φραγκίσκο. Ακόμη και πάνω στα κεριά υπάρχει το πρόσωπο του Μαραντόνα.

Η εκκλησία αυτή άνοιξε στην πόλη Πουέμπλα στο κεντρικό Μεξικό, στις 7 Ιουλίου και τιμά τη «θρησκεία Μαραντόνα» που δημιουργήθηκε στην Αργεντινή το 1988 από λάτρεις του ποδοσφαιριστή.

Πρόκειται για «θρησκεία» που έχει εξαπλωθεί σε διάφορες χώρες και μετρά πάνω από 500.000 πιστούς, σύμφωνα με το Reuters. «Ο πατέρας μου και η μητέρα μου, που είναι καθολικοί, λένε ότι αυτό είναι τρελό», δήλωσε ο Αντρέα Χερνάντεζ, 22χρονος ποδοσφαιριστής που επισκέφθηκε την εκκλησία. «Αλλά για εμάς που μας αρέσει το ποδόσφαιρο, είναι πολύ ωραίο που ο Μαραντόνα αναγνωρίζεται τόσο στο Μεξικό», συμπλήρωσε. Εξάλλου το Μεξικό είναι μία χώρα στην οποία έγραψε ιστορία ο Μαραντόνα, όταν το 1986 οδήγησε την Αργεντινή στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Εκεί είχε πετύχει το περιβόητο γκολ με το «χέρι του Θεού»- κόντρα στην Αγγλία στα προημιτελικά- αλλά και το «γκολ του αιώνα» στην ίδια αναμέτρηση.

«Δεν είναι σαν οποιαδήποτε άλλη εκκλησία, όπου κάθεσαι και ακούς», δήλωσε στο Reuters ο ιδρυτής της, Μαρσέλο Μπούτσετ, συμπληρώνοντας ότι είναι ένα μέρος στο οποίο ο κόσμος μπορεί να συζητήσει για το ποδόσφαιρο. «Έχω δει κάποιους ανθρώπους να κλαίνε, να πέφτουν πάνω σε μια φωτογραφία του, να προσεύχονται. Νιώθω πολύ καλύτερα που δεν είμαι ο μόνος τρελός», συμπλήρωσε.

ΠΗΓΗ