Τρίτη
23
Απρίλιος
TOP

Ελεύθεροι και οι 6 με περιοριστικούς όρους – Σε δύο μπήκαν εγγυήσεις 10.000€ και 5.000€ – Τι σημειώνουν και πως σχολιάζουν τις εξελίξεις οι συνήγοροι υπεράσπισης (video)

Περισσότερο από μισή ημέρα διήρκεσε η όλη διαδικασία και φυσικά, οι απολογίες και των υπολοίπων 6 από τους 11 επαγγελματίες στην πόλη της Καλαμάτας, οι οποίοι συνελήφθησαν την περασμένη Τρίτη με την Αστυνομία να τους αποδίδει στο διαβιβαστικό βαριές κατηγορίες και την υπόθεση υπό διάφορες πτυχές και συνδέσεις να παίρνει γρήγορα διαστάσεις.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ 6 ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ – ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΣΕ ΔΥΟ

Και οι 6 αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, που είχαν να κάνουν με την απαγόρευση της εξόδου από τη χώρα, την εμφάνιση στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, ενώ σε δύο από αυτούς επιβλήθηκαν και χρηματικές εγγυήσεις που έφθασαν τις 10.000€ και τις 5.000€.

ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΟΘΗΚΑΝ

Όλοι κατά τη διάρκεια των απολογιών αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδόθηκαν και που έφθαναν σύμφωνα με τα όσα αναφέρονταν και στο Δελτίο Τύπου της Αστυνομίας στο επίπεδο της δικογραφίας που είχε να κάνει με την «…σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και για –τα κατά περίπτωση- αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων, εκβίασης, επικίνδυνης σωματικής βλάβης, απειλής και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, τα όπλα και περί συμπληρωμάτων διατροφής και καταπολέμησης του ντόπινγκ».

9 ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ 

ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΣΕ 4 ΚΑΙ 2 ΣΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΚΡΑΤΗΣΗ

Με φόντο και την ολοκλήρωση της δεύτερης ημέρας – μετά δηλαδή και τις απολογίες των πρώτων 5 – συνολικά προφυλακιστέα κρίθηκαν 2 άτομα, και, 9 ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ενώ σε 4 από αυτούς μπήκαν εγγυήσεις υψηλά χρηματικά ποσά.

Η σημερινή αυτή εξέλιξη έγινε δεκτή με ανακούφιση από τους αρκετούς συγγενείς και φίλους των 6 προσώπων που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Δικαστικό Μέγαρο και περίμεναν υπομονετικά την όλη διαδικασία.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν το πως σχολιάζουν οι νομικοί εκπρόσωποι των επαγγελματιών πτυχές της υπόθεσης και το ποιες είναι οι εκτιμήσεις τους, με την εικόνα που έχουν αντλήσει πια από μια διήμερη διαδικασία και τα όσα έχουν εισφρεθεί σε αυτήν.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΑΛΛΗΣ

“ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ…”

Από την πλευρά του ο Γιώργος Ράλλης στάθηκε στις εξελίξεις που σημειώνονται γύρω από την υπόθεση με φόντο και τα όσα αναδείχθηκαν στο παρών δικονομικό στάδιο, πως “…είναι μια υπόθεση που θα δείτε ότι πολλές από τις κατηγορίες θα πέσουν, είναι προφανώς ότι δεν υπάρχει στίγμα, ούτε επαφή των κατηγορουμένων με αυτό που τους κατηγορούν, εκτός από κάποιες κατηγορίες, οι υπόλοιπες είναι πολύ κοντά σε κάποια επαφή μέχρι εκεί, όχι για ενδείξεις, μέχρι εκεί”. Ο κ. Ράλλης εκτίμησε πως στο Δικαστήριο θα υπάρξει διαφοροποίηση των κατηγοριών που οι επαγγελματίες αντιμετωπίζουν.

ΣΤΑΘΗΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ

“ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΟΥΣΙΑΣ ΔΕΝ ΕΠΑΛΗΘΕΥΟΥΝ

ΤΟ ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ”

Από την πλευρά του ο Στάθης Σταματόπουλος πρόσθεσε ότι το αποτέλεσμα “…ήταν αντίστοιχο με αυτό το υλικό που εισφέρθηκε στη διαδικασία της κύριας ανάκρισης… Θεωρούμε ήταν εύλογο αυτό που υπήρξε ως αποτέλεσμα της Δικαστικής και Εισαγγελικής κρίσης, ισορροπημένο και ακριβοδίκαιο…” και συμπλήρωσε πως “…υπάρχει άρνηση της κατηγορίας έτσι όπως αποδίδεται, ενδεχομένως υπάρχουν κάποια άλλα ζητήματα φορολογικής φύσεως, που δεν ήταν της παρούσης να εξεταστούν και να υπάρξει κρίση σε σχέση με αυτά… Τα ζητήματα ουσίας που έχουν αναφυεί δεν επαληθεύουν το Διαβιβαστικό της Αστυνομίας, νομίζω πως η υπόθεση θα έλθει στις σωστές διαστάσεις, σε γήινες διαστάσεις, όταν εκδικαστεί, ενώπιον του Δικαστηρίου…”

Δείτε τις δηλώσεις: