Τετάρτη
24
Απρίλιος
TOP

Εντάχθηκε ένα σημαντικό έργο για τη Μεσσηνία -Ουσιαστική η παρέμβαση Σαμαρά

Ένα ζήτημα πολύ σημαντικό που σχετίζεται με  την ύδρευση των περιοχών της Καλαμάτας, της Μεσσήνης και της Δυτικής Μάνης αρχίζει να αποκτά στοιχεία επίλυσης, χάριν και στην ουσιαστική παρέμβαση του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Σήμερα όπως ανακοίνωσε ο Θανάσης Βασιλόπουλος, γνωστοποιήθηκε η απόφαση ένταξης της δεξαμενής στον Αγ. Ιωάννη Καρβούνη – ένα έργο 5,2 εκατ. ευρώ – που ανεβάζει τον πήχη των προωθούμενων έργων μέσα στο 2021 στα 19 εκατ. ευρώ από την πλευρά του δήμου.

Πρόκειται για το έργο κατασκευής νέας δεξαμενής υδροδότησης 8.300 m3 στη περιοχή Αγίου Ιωάννη Καρβούνη, το οποίο ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος είχε θέσει πρώτο σε προτεραιότητα, καθώς συνδέεται με το εμβληματικό έργο της κατασκευής του κεντρικού αγωγού ύδρευσης Φ800, από την Κοινότητα Πηδήματος στην Καλαμάτα.

Το έργο υπό τον τίτλο «Αναβάθμιση υποδομών ύδρευσης ΔΕΥΑ Καλαμάτας», εντάχθηκε με απόφαση του Αν. Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, προς χρηματοδότηση στον Άξονα «Περιβάλλον» του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» με προϋπολογισμό 5.250.000 € και φορέα υλοποίησης τη ΔΕΥΑΚ.

Το φυσικό αντικείμενο της πράξης περιλαμβάνει την κατασκευή μιας νέας δεξαμενής υδροδότησης, όγκου 8.300m3, της χαμηλής ζώνης της πόλης της Καλαμάτας, ώστε να εξασφαλιστεί η επάρκεια υδροδότησης της για ικανοποιητικό χρονικό διάστημα σε περίπτωση ανεπάρκειας υδροδότησής από το κεντρικό αντλιοστάσιο στην περιοχή της τοπικής κοινότητας Πηδήματος.