Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Εντοπίστηκαν 307 δενδρύλλια κάνναβης σε δασική περιοχή στο δήμο Μεγαλόπολης

Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίσθηκε σε δασική περιοχή του Δήμου Μεγαλόπολης Αρκαδίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Αρκαδίας, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.

Ειδικότερα, την 18.6.2019 το πρωί, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση, σε δασική περιοχή του Δήμου Μεγαλόπολης Αρκαδίας, κατά την οποία εντοπίστηκε σε ειδικά διαμορφωμένο και κατάλληλα εκχερσωμένο χώρο, φυτεία κάνναβης, όπου καλλιεργούνταν συνολικά -307- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 40 εκατοστά περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Επιπλέον, στο χώρο της φυτείας βρέθηκαν αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια των δενδρυλλίων, τα οποία επίσης κατασχέθηκαν.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των καλλιεργητών της φυτείας.