Παρασκευή
19
Απρίλιος
TOP

Εντυπωσιάζει το νέο μονοθέσιο της Ferrari – Στόχος η κορυφή

Σε μία εντυπωσιακή τελετή η Ferrari παρουσίασε επίσημα την SF1000και με την ελπίδα να σπάσει την κυριαρχία της Mercedes στη Formula1. Η Ferrari ξεκινάει και πάλι τη χρονιά με στόχο να σπάσει την κυριαρχία της Mercedes και να επιστρέψει στους τίτλους. Η Scuderia παρουσίασε στο θέατρο Ρόμολο Βάλι την SF1000 που φιλοδοξεί στα χέρια του Σαρλ Λεκλέρκ και τον Σεμπάστιαν Φέτελ να αποδώσει το μέγιστο και να φτάσει στην κορυφή.

H αποκάλυψη του φετινού μονοθεσίου της ιταλικής ομάδας είχε ξεχωριστό χρώμα αφού έλαβε χώρα στο  θέατρο Romolo Valli της Ρέτζιο Εμίλια. Επιλέχθηκε η συγκεκριμένη τοποθεσία καθώς σε εκείνη την πόλη, πριν από 223 χρόνια, γεννήθηκε η ιδέα της τρίχρωμης σημαίας με τρεις κάθετες ρίγες η οποία τελικά και υιοθετήθηκε ως η επίσημη σημαία της ενωμένης Ιταλίας.

«Η ομάδα των τεχνικών είναι σχετικά νέα, πρέπει ακόμα να ωριμάσουμε, να μάθουμε από τα λάθη μας, και να επικεντρωθούμε στην αξιοπιστία, η οποία ήταν μία από τις αδύναμες στιγμές της περασμένης σεζόν», δήλωσε ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας, Ματία Μπινότο. «Δεν έχω κάποια κρυστάλλινη σφαίρα για να πω με σιγουριά τι θα γίνει, αλλά είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος», δήλωσε ο Σεμπάστιαν Φέτελ.

«Εργάστηκα πολύ σκληρά για το νέο μονοθέσιο. Θέλω να βελτιώνομαι κάθε χρόνο και να μαθαίνω από τα λάθη μου», δήλωσε ο δεύτερος πιλότος της ιταλικής ομάδας, Σαρλ Λεκλέρκ.