Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

ΕΝΦΙΑ: Απαλλάσσονται 1 εκατομμύριο πολίτες – Ποια είναι τα κριτήρια

Έκπτωση 100% στον ΕΝΦΙΑ προβλέπει ο σχεδιασμός του υπουργείου Οικονομικών για τη νέα χρονιά. Η έκπτωση αυτή αφορά τρίτεκνες ή πολύτεκνες οικογένειες, ή στην περίπτωση που υπάρχει άτομο με αναπηρία έως 80%.

Προϋπόθεση το ετήσιο καθαρό εισόδημα να μην ξεπερνάει τα 12.000 ευρώ, συν 1.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο μέλος, ενώ το κριτήριο της περιουσίας προβλέπει εάν υπάρχει ακίνητο η επιφάνειά του να είναι έως 150 τ.μ. δίχως να υπολογίζεται η αξία του.

Το μέτρο αυτό, όπως αναφέρθηκε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, αναμένεται να απαλλάξει από την καταβολή του ΕΝΦΙΑ περί του 1 εκατ. πολίτες.

Παράλληλα θα υπάρξει έκπτωση έως 50% στον ΕΝΦΙΑ για τη νέα χρονιά.

Τα εισοδηματικά κριτήρια προβλέπουν το καθαρό οικογενειακό εισόδημα να ανέρχεται έως τις 9.000 ευρώ συν 1.000 για τον ή τη σύζυγο και κάθε εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας.

Αναφορικά με τα περιουσιακά στοιχεία, η επιφάνεια κτισμάτων δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τα 150 τ.μ., η αξία του συνόλου της περιουσίας δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τα 85.000 ευρώ για άγαμο και τα 150.000 για έγγαμο.

Στην περίπτωση δε που υπάρχουν εξαρτώμενα δύο μέλη τότε η αξία της περιουσίας θα πρέπει να ανέρχεται έως τα 200.000 ευρώ.

πηγη: moneyreview.gr