TOP

Εν μέσω οικονομικής καταστροφής ζητούν ένα… σωρό ενημερότητες από τους επαγγελματίες – “Καίει” η νέα ΚΥΑ για την χρήση στον αιγιαλό

Έσκασε… η νέα ΚΥΑ για την παραχώρηση απλής χρήσης και αιγιαλού της παραλίας, αλλά τελικά παρά την διαφήμιση για… απλοποίηση της διαδικασίας – όπως επιχειρήθηκε να περάσει – αυτά που κρύβονται είναι πολύ περισσότερα!

Μάλλον, οι συντάκτες της ΚΥΑ δεν έχουν αντιληφθεί το τι ακριβώς έχει συμβεί και διατηρούν αγκυλώσεις και υποχρεώσεις που σχεδόν πετούν… εκτός μια σειρά από επαγγελματίες και επιχειρηματίες.

Τι ακριβώς γίνεται; Εν μέσω οικονομικής καταστροφής… ζητούν ως βασικές υποχρεώσεις για να γίνει κάποιος Δικαιούχος Παραχώρησης του δικαιώματος απλής χρήσης,  φορολογική και δημοτική ενημερότητα από τους επαγγελματίες ως προαπαιτούμενα για να ξεκινήσουν!!!

Αλήθεια, έχουν αναρωτηθεί τα οικονομικά… σαΐνια που συνέταξαν το εν λόγω πλαίσιο, εάν υπάρχει άνθρωπος της εστίασης που να μην οφείλει την περίοδο αυτή με… λουκέτο στα καταστήματα τόσον καιρό, μέσα με τα… μπούνια, αλλά και το πως θα πάει να ρυθμίσει, με τι χρήματα, και, ποια ρευστότητα για να γίνει ξανά… ενήμερος καθ’ όλα που ζητούν.

Δείτε το σχετικό άρθρο 3 της ΚΥΑ στο σημείο 4 αναφέρει σχετικά:

Οι ως άνω επιχειρήσεις θα πρέπει υποχρεωτικά να διαθέτουν: α) φορολογική ενημερότητα τελευταίου τριανταήμερου (30 ημέρες), β) άδεια λειτουργίας /γνωστοποίηση λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, κατά περίπτωση, γ) έναρξη δραστηριότητας στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. επιχείρησης υπαγόμενης στις επιτρεπτές από τις διατάξεις του άρθρου 13 του ν. 2971/2001, όπως κάθε φορά ισχύει, χρήσεις, προκειμένου να του επιτραπεί η παραχώρηση των χώρων του άρθρου 1 της παρούσας και δ) πιστοποιητικό περί μη οφειλής στον οικείο δήμο. Τα παραπάνω υποβαλλόμενα δικαιολογητικά επισυνάπτονται στην σύμβαση παραχώρησης.

Πρέπει λοιπόν να υπάρξει άμεσα παρέμβαση για την διόρθωση αυτής της… ασφυκτικής πραγματικότητας που εξελίσσεται προς τους επαγγελματίες, εκτός πια εάν επιθυμούν να μπει… λουκέτο στις καλοκαιρινές επιχειρήσεις.

Το σίγουρο είναι πως πρέπει να αποδείξουν εμπράκτως την θέλησή τους για ουσιαστικά μέτρα στήριξης και να δώσουν στους επαγγελματίες τη δυνατότητα να μπορέσουν να περισώσουν ότι γίνεται από τη φετινή χρονιά.