Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Επίδομα €534: Πότε γίνεται η πληρωμή για τις αναστολές Φεβρουαρίου – Ποιοι πληρώνονται σήμερα

Την αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ, θα λάβουν σήμερα Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021, 2.959 δικαιούχοι που είχαν υποβάλει μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις για τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Συγκεκριμένα, σήμερα 24 Φεβρουαρίου θα γίνουν οι πληρωμές αποζημιώσεων ειδικού σκοπού από μονομερείς δηλώσεις (Β’ Ευκαιρία):

· Στους επαγγελματίες της τέχνης και του πολιτισμού, ξεναγούς και τουριστικούς οδηγούς για τους μήνες Σεπτέμβριο-Οκτώβριο 2020

· Στους επαγγελματίες της τέχνης και του πολιτισμού για τους μήνες Νοέμβριο-Δεκέμβριο 2020

· Στους απολυμένους λόγω του κυκλώνα «ΙΑΝΟΣ»

Στο μεταξύ οι εργαζόμενοι που είχαν τεθεί το Φεβρουάριο σε αναστολή αναμένεται να πληρωθούν την ειδική αποζημίωση των 534 ευρώ το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Όσοι δηλώθηκαν σε αναστολή ολόκληρο τον Φεβρουάριο θα λάβουν 534 ευρώ. Αντίθετα όσοι ήταν σε αναστολή μόνο ορισμένο χρονικό διάστημα, θα λάβουν 19,07 ευρώ ανά ημερολογιακή ημέρα αναστολής.

Για τον μήνα Μάρτιο, σε αναστολή μπορούν να τεθούν όλοι οι εργαζόμενοι που έχουν προσληφθεί έως τις 31 Ιανουαρίου 2021. Η ημερομηνία «φράγμα» που ήταν στις προηγούμενες ΚΥΑ η 4η Νοεμβρίου άλλαξε καθώς διαπιστώθηκε ότι χιλιάδες νεοπροσληφθέντες αποκλείστηκαν από τις αναστολές Φεβρουαρίου παρότι δούλευαν σε «κλειστές» επιχειρήσεις.

Οι αναστολές ισχύουν για όσο διαρκεί η διακοπή λειτουργίας της επιχείρησης ή ο χαρακτηρισμός της ως πληττόμενης και σε κάθε περίπτωση μέχρι την 31η Μαρτίου 2021. Δηλαδή, όπως συνέβη και στα προηγούμενα lockdown, αν ανοίξει τον επόμενο μήνα το λιανεμπόριο τότε οι εν λόγω επιχειρήσεις θα χαρακτηρίζονται για συγκεκριμένο διάστημα κλειστές και για το επόμενο πληττόμενες.

www.newmoney.gr