Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Επίσκεψη Αλ. Χαρίτση στο Κέντρο Στήριξης Mosaik στη Μυτιλήνη

Για εξαιρετικά ενδιαφέρον εγχείρημα κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας κάνει λόγοστο TwitteroΑναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, αναφερόμενος στο Κέντρο Στήριξηςπροσφύγων και ντόπιων,Mosaik, το οποίο επισκέφθηκε την Τετάρτη 2 Μαΐου 2018, στη Μυτιλήνη, στο περιθώριο του 14ου Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου για το Βόρειο Αιγαίο.

«Είχαμε τη χαρά να επισκεφθούμε σήμερα το Κέντρο Στήριξης Mosaikστη Μυτιλήνη. Έλληνες και πρόσφυγες μαθαίνουν, διδάσκουν και εργάζονται μαζί!» τονίζει ο κ. Χαρίτσης, σε ανάρτησή του στο Twitter.

Το Κέντρο Στήριξης προσφύγων και ντόπιων, Mosaikπαρέχει στις ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες του νησιούπεριβάλλον αλληλεγγύης, με στόχο την ένταξή τους στον κοινωνικό ιστό και την τοπική κουλτούρα.

Σημαντικές πρωτοβουλίες του Mosaikείναι τα εργαστήρια ανακύκλωσης σωσιβίων που μετατρέπονται σε τσάντες, πορτοφόλια, σακίδια και διακοσμητικά αντικείμενα. Τα εργαστήρια αυτά συνεισφέρουν στην επίλυση του προβλήματος των σκουπιδιών που δημιούργησε η προσφυγική κρίση και δίνουν εργασία τόσο στους πρόσφυγες, όσο και στους ντόπιους.

ΤοMosaikπροσφέρει μαθήματα γλωσσών (Ελληνικά, Αγγλικά, Αραβικά και Φαρσί) και ηλεκτρονικών υπολογιστών, καθώς και την αναγκαία νομική υποστήριξη σε όσους υποβάλουν αίτηση ασύλου. Επιπλέον, παρέχει επαγγελματικό προσανατολισμό και κατάρτιση σε χειροτεχνίες και τέχνες, μαθήματα μουσικής και χορού, ενώ διαθέτει ένα παιδικό σταθμό για τα μικρά παιδιά των ενηλίκων μαθητών. Τέλος, οργανώνει πολιτιστικές εκδηλώσεις με την συμμετοχή καλλιτεχνών, ακτιβιστών και οργανώσεων από όλο τον κόσμο.