Τετάρτη
24
Απρίλιος
TOP

Επισήμως τράπεζα η Viva Wallet – Ολοκληρώθηκε το deal με Praxia Bank

«Η Viva Wallet γίνεται πραγματική τράπεζα», έγραψε στο προσωπικό του προφίλ στα social media ο επικεφαλής της, κ. Χάρης Καρώνης

Το «πράσινο φως» από τις αρμόδιες αρχές, τόσο εντός (Τράπεζα της Ελλάδος), όσο και εκτός (SSM) χώρας έλαβε το deal της Viva Wallet με την AMC για την εξαγορά της Praxia Bank.

«Η Viva Wallet γίνεται πραγματική τράπεζα», έγραψε στο προσωπικό του προφίλ στα social media ο επικεφαλής της, κ. Χάρης Καρώνης, ενημερώνοντας πως χθες, Δευτέρα, ολοκληρώθηκε η απόκτηση του 100% των μετοχών της Praxia Bank.

Υπενθυμίζεται πως η αρχική συμφωνία υπογράφηκε στα τέλη του περασμένου Γενάρη – λίγα 24ωρα, δηλαδή, πριν εκπνεύσει το τελεσίγραφο της ΤτΕ για την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή – έχοντας, μάλιστα, περάσει από… σαράντα κύματα, μιας και «ξεπηδούσαν» διάφοροι μνηστήρες (από την Emma Delta και την Παγκρήτια μέχρι το fund Duet Capital). Σε διαφορετική περίπτωση, η τράπεζα βρισκόταν αντιμέτωπη με εκκαθάριση.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση το ίδρυμα ηλεκτρονικού χρήματος που ήδη δραστηριοποιείται σε 23 χώρες της EEA, έγινε κι από τις λίγες neobanks που κατέχει τραπεζική άδεια.

Παράλληλα, σημειώνεται πως «η τραπεζική άδεια θα επιτρέψει στη Viva Wallet να προσφέρει προϊόντα όπως δάνεια και καταθέσεις για να εξυπηρετήσει τους πελάτες της, τα οποία θα ανακοινωθούν επίσημα μέχρι το τέλος της χρονιάς. Ο Μάκης Αντύπας CIO και Co-Founder της Viva Wallet θα αναλάβει το ρόλο του CEO της νέας τράπεζας και ο Βασίλης Τραπεζάνογλου θα αναλάβει το ρόλο του μη εκτελεστικού Προέδρου».

πηγή: newmoney.gr