TOP

Εθνική τραγωδία! 15 οι νεκροί από την θεομηνία στη Δυτική Αττική!

Σε έναν πραγματικό εφιάλτη εξελίσσεται ο απολογισμός σε ανθρώπινες ζωές από την φονική κακοκαιρία που έπληξε την δυτική Αττική και συγκεκριμένα σε Μάνδρα, Μαγούλα και Νεα Πέραμο. Οι νεκροί είναι πλέον 15, ενώ 17 είναι οι τραυματίες, με μια γυναίκα να είναι σε κρίσιμη κατάσταση και διασωληνωμένη. Να σημειωθεί ότι από τους 15 νεκρούς, έχουν αναγνωριστεί οι 9.

Απελπισμένοι οι κάτοικοι της Μάνδρας

Η κατάσταση στη Μάνδρα Αττικής, όπου εντοπίστηκαν οι περισσότεροι νεκροί, είναι τραγική. Απαρηγόρητοι οι κάτοικοι περπατούν στους δρόμους και κλαίνε. Δεν έχουν ούτε νερό να πιουν, καθώς όλα τα μαγαζιά της περιοχής είναι κλειστά, από τη στιγμή που υπέστησαν μεγάλες ζημιές. Πλέον, έχει νυχτώσει και κανείς τους δεν ξέρει πού θα περάσει τη νύχτα, πού θα κοιμηθεί…

Οι εικόνες που έρχονται συνεχώς από τα σημεία που έπληξε η κακοκαιρία αποκαλύπτουν το μέγεθος της καταστροφής.

Το νεκροταφείο της Μάνδρας.

Οι ώρες αγωνίας που έζησαν οι κάτοικοι των περιοχών φαίνεται ξεκάθαρα στις εικόνες που καταγράφηκαν την στιγμή που χτυπούσε η κακοκαιρία. Όπως για παράδειγμα οι αγωνιώδεις προσπάθειες να σώσουν ηλικιωμένο άνδρα που προσπαθούσε να διασχίσει τον δρόμο.

Εικόνες βιβλικής καταστροφής

Τεράστια η καταστροφή από την κακοκαιρία. Η Νέα Πέραμος και η Μάνδρα κυριολεκτικά “πνίγηκαν” από τα νερά.

Χείμαρροι υπερχείλισαν και τεράστιοι όγκοι νερού και λάσπης άρχισαν να παρασύρουν τα πάντα.

Καιρός

Πηγή φωτογραφίας τηλεόραση ΣΚΑΙ

Καιρός Νέα Πέραμος Μάνδρα
Πηγή φωτογραφίας τηλεόραση ΣΚΑΙ

Οι εικόνες από τα βίντεο που κατέγραψαν κάτοικοι των περιοχών που βρέθηκαν στο “μάτι” της κακοκαιρίας είναι κάτι παραπάνω από αποκαλυπτικές.

Δεκάδες αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί, ενώ ένα λεωφορείο εγκλωβίστηκε κάτω από γέφυρα.Οι πυροσβέστες χρειάστηκε να απεγκλωβίσουν 12 άτομα.

Κλειστή η Νέα και η παλιά Εθνική Οδός

Τα νερά που έχουν συγκεντρωθεί στο δρόμο, έχουν προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων στη νέα εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΙΡΗΝΗ ΜΙΛΗ – Θ. ΠΑΝΟΥ

ΠΗΓΗ: NEWSIT.GR