Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Εργασίες καθαρισμού και αποψιλώσεων στο κάστρο Μεθώνης και στο Νιόκαστρο Πύλου

Σημαντικές εργασίες συντήρησης πραγματοποιήθηκαν στο κάστρο Μεθώνης καθώς και στο Νιόκαστρο Πύλου. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας πρόκειται για εργασίες καθαρισμού αλλά και αποψιλώσεων στα δυο εμβληματικά κάστρα της Μεσσηνίας, τα οποία όχι μόνον αποτελούν πόλο έλξης επισκεπτών και τουριστών, αλλά κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

“Κατά τον μήνα Ιούνιο του τρέχοντος έτους έλαβαν χώρα στο κάστρο Μεθώνης και στο Νιόκαστρο Πύλου εκτεταμένες εργασίες καθαρισμού της βλάστησης σε συνεργασία της Εφορείας μας με τον Δήμο Πύλου-Νέστορος, ο οποίος διέθεσε για το σκοπό αυτό εξειδικευμένο μηχάνημα εκθαμνώσεων και δύο υπαλλήλους. Οι ανωτέρω εργασίες συνέβαλαν έτι περαιτέρω στον ευπρεπισμό των δύο προαναφερθέντων αρχαιολογικών χώρων, οι οποίοι προσελκύουν μεγάλο αριθμό επισκεπτών κατά την θερινή ιδιαίτερα περίοδο.

Η Εφορεία μας εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες προς το Δήμο Πύλου-Νέστορος και ιδιαιτέρως προς τον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Καρβέλα για την πολύτιμη συνδρομή τους στο έργο των αποψιλώσεων και της ανάδειξης των μνημείων της Πυλίας.”