Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Ερώτηση Χαρίτση για το “Φιλόδημος” – “Τι σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση με τα ήδη ενταγμένα έργα;”

Επίκαιρη ερώτηση για το πρόγραμμα ‘ΦιλόΔημος’ κατέθεσε προς τον υπουργό Εσωτερικών ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, ζητώντας να μάθει τί μέλει γενέσθαι με τα ήδη ενταγμένα ή τα προς ένταξη έργα, καθώς και με ποια κριτήρια θα αξιολογούνται και θα εντάσσονται τα έργα στο νέο πρόγραμμα που σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι “ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε όλως αιφνιδιαστικά  κατά τη Γεν. Συνέλευση της ΚΕΔΕ την κατάργηση του ‘ΦιλόΔημου’ και τη δημιουργία νέου προγράμματος, ενώ λίγες μόνο ημέρες πριν ενημέρωνε τη Βουλή των Ελλήνων, απαντώντας σε ερώτηση 42 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, για την ομαλή υλοποίησή του“, όπως επισήμανε ο Αλ. Χαρίτσης.

Ο βουλευτής χαρακτηρίζει το πρόγραμμα, που δημιουργήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, “καινοτόμο, στοχευμένο και ευέλικτο“, σημειώνοντας ότι πρόκειται για την “πλέον εμβληματική δράση για την  τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία κέρδισε την πλήρη αποδοχή των Δήμων όλης της χώρας“. Τονίζει, δε, ότι “οι ανάγκες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προκειμένου να υλοποιηθούν απαραίτητα έργα και παρεμβάσεις, ήταν και παραμένουν ιδιαίτερα αυξημένες”.

Σύμφωνα με τον βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ “βασικό και ουσιώδες χαρακτηριστικό του ‘ΦιλόΔημου’ είναι ότι δεν επιβαρύνονται οι προϋπολογισμοί των Δήμων“.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα ‘ΦιλόΔημος’ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με 502 ενταγμένα έργα, συνολικού προϋπολογισμού 1,236 δισ. Ευρώ.