Σάββατο
20
Απρίλιος
TOP

Εστίαση: Εντός εβδομάδας οι αποφάσεις για αμιγείς και μικτούς χωρους

Στο ενδεχόμενο επαναφοράς των περιοριστικών μέτρων αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος διευκρίνισε ότι τα όποια πιθανά νέα μέτρα θα αφορούν αποκλειστικά τους ανεμβολίαστους.

Κι αυτό, όπως εξήγησε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, επειδή «κανείς δεν έχει δικαίωμα να επιβάλει περιορισμούς σε άνθρωπο που δεν κινδυνεύει να πει σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Όσον αφορά τη λειτουργία της εστίασης, ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι εντός της εβδομάδας θα εξεταστεί κατά πόσο θα εφαρμοστούν τα όσα είχαν εξαγγελθεί προ 15 ημέρών για τους αμιγείς και μικτούς χώρους εστίασης και διασκέδασης.

Άλλωστε, υπενθύμισε ότι τα δεδομένα είναι εντελώς διαφορετικά πλέον, καθώς όταν είχαν γίνει οι ανακοινώσεις είχαμε περίπου 500 κρούσματα ημερησίως και τώρα οδεύουμε προς τις 3.000.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση τις μέχρι στιγμής ανακοινώσεις, από τις 15 Ιουλίου θα επιτραπεί και η λειτουργία των κλειστών χώρων στην εστίαση, ενώ θα δίνεται η δυνατότητα στους καταστηματάρχες να μην τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, εφόσον επιλέξουν το κατάστημά τους να είναι αποκλειστικά για εμβολιασμένους.

Αυτό που ενδέχεται να αναθεωρηθεί, συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης, είναι η δυνατότητα διάκρισης σε αμιγώς για εμβολιασμένους και μικτούς, καθώς διαβεβαίωσε ότι οι κλειστοί χώροι εστίασης θα ανοίξουν κανονικά, δεδομένου ότι δεν τίθεται κανένα ζήτημα για την παρουσία όσων έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει.

Λίγο νωρίτερα, μιλώντας στον ίδιο σταθμό, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο νέου κύματος της πανδημίας, προειδοποιώντας για 18.000 ημερήσια κρούσματα έως τον Οκτώβριο.

«Τα 18.000 κρούσματα θα συμβούν αν δεν εμβολιαστεί τουλάχιστον το 62% του πληθυσμού μέχρι τέλος Αυγούστου – αρχές Σεπτεμβρίου το αργότερο» επεσήμανε, χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε δε, ότι «έχουμε ακόμα 1,5 μήνα για να εμβολιαστούμε όλοι», ενώ ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχουν άλλοι δρόμοι, είναι μονόδρομος». Μάλιστα, προς επίρρωση, επικαλέστηκε σχετική μελέτη.

ΠΗΓΗ: moneyreview.gr