Την 1η Ιουλίου 2020, πραγματοποιήθηκε -στην έδρα του Πανεπιστήμιου Singidunum στο Βελιγράδι- συνάντηση του Προέδρου κ. Milovan Stanisic με τον Καθηγητή τού οικείου Πανεπιστημίου κ. Γεώργιο Νεκτάριο Λόη, με σκοπό την ολοκλήρωση της διαδικασίας εισαγωγής της ελληνικής γλώσσας στα Προγράμματα Σπουδών όλων των Σχολών του Πανεπιστημίου, από το νέο ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.

Μάλιστα, ο Πρόεδρος του «Ι.Ε.Θ.Π. – Πάτρας» θα είναι ο υπεύθυνος της όλης διαδικασίας εισαγωγής τής ελληνικής γλώσσας στο Ίδρυμα αυτό της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Η εν λόγω εξέλιξη περιποιεί πράγματι ιδιαίτερη τιμή για το «Ίδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού» καθώς και για την χώρα μας, διότι εισάγεται για πρώτη φορά η ελληνική γλώσσα στο σύνολο των Σχολών ενός μεγάλου Πανεπιστημίου.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, ευχόμαστε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που ο κ. Γ. Ν. Λόης ανέλαβε να διεκπεραιώσει. Είμεθα δε βέβαιοι ότι, με την συμβολή τού κ. Καθηγητού, η ελληνική γλώσσα όχι μόνον θα ομιληθεί από τους νέους Σέρβους επιστήμονες αλλά και θα μελετηθεί και από εκείνους εις βάθος.

Πανεπιστήμιο Singidunum – Βελιγραδίου

Το Πανεπιστήμιο Singidunum (www.singidunum.ac.rs) είναι ένα ίδρυμα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που προσφέρει στους φοιτητές του σύγχρονα προγράμματα σπουδών, καθώς και μεθόδους μάθησης που εφαρμόζονται σε ιδιαίτερα ανεπτυγμένα πανεπιστημιακά κέντρα. Στόχος του είναι να παράσχει την δυνατότητα στους νέους – από όποια χώρα- να είναι ανταγωνιστικοί στην αγορά εργασίας και να μπορούν να συμμετέχουν στις σύγχρονες επιχειρηματικές δράσεις ή δραστηριότητες.

Το Πανεπιστήμιο ιδρύθηκε το 2005, κατόπιν της προς τούτο επιθυμίας κορυφαίων και διεθνούς ακτινοβολίας πανεπιστημιακών διδασκάλων, οι οποίοι και προσβλέπουν να παρέχουν στους νέους επιστήμονες σύγχρονες μεθόδους γνώσης αλλά και επιστημονικές τεχνικές που εφαρμόζονται σε ευρωπαϊκές χώρες. Σήμερα, το Πανεπιστήμιο Singidunum διαθέτει πέντε (5) Σχολές, δέκα (10) προγράμματα σπουδών και περισσότερους από 10.000 φοιτητές. Ο χώρος που καταλαμβάνει στο Βελιγράδι είναι μεγαλύτερος των 20.000 m2, ενώ διαθέτει είκοσι (20) αμφιθέατρα, πενήντα (50) αίθουσες διαλέξεων και δέκα τέσσερις (14) αίθουσες υπολογιστών. Το Πανεπιστήμιο διαθέτει παραρτήματα και στις πόλεις: Νις και Νόβι Σαντ.

Τις επόμενες ημέρες η επίσημη ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου θα είναι πλέον και στην ελληνική γλώσσα.

www.sportstup.gr