TOP

Η Μακαρία Γη και οι Βουλευτές σε άλλο mood

Τούτος ο καιρός κάνει το κορίτσι να θέλει θάλασσα! Και πως να αντισταθείς στα ερωτικά σκιρτήματα και τα  ρίγη που προκαλούν τα ημίγυμνα κορμιά στις παραλίες! Η λήθη υποκύπτει στο Νόστο, χάνει ολοκληρωτικά τη μάχη ! Ξυπνούν στις μνήμες εφηβικές αναμνήσεις, ακόμη και τα μεσήλικα κορμιά ζωντανεύουν , παλεύουν να αντισταθούν στα κελεύσματα που το Ελληνικό Καλοκαίρι προσφέρει απλόχερα…

Το ‘πε άλλωστε και ο ΕΟΤ στο παγκόσμιο μήνυμα του προσκαλώντας τους τουρίστες στην χώρα. Έλα στο Ελληνικό Καλοκαίρι, μπες δηλαδή σε μια κατάσταση μυαλού που θα σου δώσει την έκσταση!

Αυτό είναι το περίφημο να το πούμε στα αγγλικά mood!!! Η διάθεση ελληνιστί , σε επίπεδα ουράνια, η απόλαυση σε μέγιστο βαθμό, ναι, αυτό είναι το Ελληνικό Καλοκαίρι με σφραγίδα και υπογραφή!

Έχουμε βέβαια κάτι μικρόνοους , μπατίρηδες θα πω εγώ, που υπονομεύουν το μεγαλείο του θερινού Ηλιοστασίου! Κάτι τύπους που παλεύουν για το μεροκάματο, που επιμένουν να εργάζονται άκουσον-άκουσον ακόμη και το δίμηνο Ιουλίου Αυγούστου!  Συνεχίζουν για να βγάλουν το ψωμί τους -λένε- να κοπιάζουν και να αγνοούν τα θέλγητρα του θέρους!

Όχι φυσικά όλοι! Υπάρχουν και οι ξύπνιοι! Τις καταστάσεις αυτοί ξέρουν να τις εκτιμούν και τις εκμεταλλεύονται στο έπακρο, !Αγνοούν  ηθελημένα την πεζή καθημερινότητα , υπάρχουν μπροστά μας άλλωστε πολλοί μήνες για αυτά τα μικρά ανθρώπινα … ελαττώματα των υποχρεώσεων που απορρέουν από τα επαγγέλματα τους…

Γι αυτό χάρηκα πολύ που στην παρουσίαση των μεγάλων έργων στην Μεσσηνία που έγινε στην Τρίπολη από τον Υπουργό Καραμανλή δεν παρέστη ούτε ένας Μεσσήνιος Βουλευτής! Κοιτάζονταν ο Καραμανλής με τον Νίκα, λέγανε λέγανε, φτιάξανε δρόμους, πλατείες λιμάνια, γήπεδα! Ασχολήθηκαν με έργα ζητούμενο χρόνων του τόπου μας! Και τι κατάλαβαν; Το νόημα της ζωής κρύβεται στον Ζωοδότη Ήλιο και την πλανεύτρα θάλασσα! Από Σεπτέμβρη έχουν το χρόνο να ασχοληθούν οι Βουλευτές του Νόμου με τα προβλήματα του και τις λύσεις του!

« Μεσσηνία γη μακαρία» αποκάλεσε ο Παυσανίας τούτη λωρίδα του Πελοποννησιακού Νότου! Που σπεύδουν οι σύγχρονοι Ευρωπαίοι και νεοέλληνες να επισκέπτονται κατά χιλιάδες το Καλοκαίρι! Και ποιος είσαι εσυ ρε Νικα και Καραμανλή που θα τολμήσεις να διαταράξεις τους μακαριους κατοίκους και την μακάρια ζωή των εκπροσώπων τους, ζητώντας τους να παραστούν στην Τρίπολη στα μέσα Ιουλίου; Ακόμη και αυτό το Ελληνικό Καλοκαίρι δεν είναι παρά μια παρανυχίδα του Μεσσηνιακού Καλοκαιριού και οι βουλευτές μας το τηρούν απαρέγκλιτα!

«Μακαρία η οδός, ή πορεύει σήμερον, ότι ητοιμάσθη σοι τόπος αναπαύσεως” είναι τα βιβλικα  λόγια που προετοιμάζουν τον άνθρωπο για την αιώνια ανάπαυση του! Κορόιδα, η Μεσσηνία είναι ο εν ζωή τόπος αναπαύσης όποτε Νίκα μην μας ενοχλείς φτιάξε μόνος σου και τους… μακάριους δρόμους και οδούς να πηγαινοερχόμαστε! Οι Βουλευτές μας είπαμε είναι σε άλλο mood, παραλία άντε και σιντριβάνι στην πλατεία Συντάγματος! Άκου Τρίπολη για δουλειά Καλοκαιριάτικα…