Σάββατο
27
Απρίλιος
TOP

Σαν το Λίβα που καίει τα σπαρτά ο Λεωνίδας …

Τέλος του χρόνου θα ‘χει τριακόσιους! Ή είναι ή δεν είναι Λεωνίδας! Τόσες υπογραφές θα συντάσσονται κάτω από την δική του! Ο υιός του Βουλευτή ξεκίνησε! Δηλώνει έτοιμος και από το Φθινόπωρο βγαίνει μπροστά. Άρχισε η συγκρότηση της ομάδας που θα διεκδικήσει τον Δήμο στις επόμενες εκλογές! Χωρίς να ‘χει περάσει ούτε ένας χρόνος καλά καλά από τις προηγούμενες αρχαιρεσίες! Σαν το… Λίβα που καίει τα σπαρτά υπόσχεται ότι θα ξαμοληθεί στην περιφέρεια του Δήμου ο Λεωνίδας Φιλιππόπουλος, προκειμένου να εξαλείψει τα κακώς κείμενα  και το ενδιαφέρον στην Πυλία μόλις αρχίζει. Καρβέλα έχεις που έχεις την αντιπολίτευση από τις αντίπαλες παρατάξεις στο ΔΣ θα ‘χεις και …εξωκοινοβουλευτική! Καλημέρα σας!

Και αυτά στην Πύλο! Στην Καλαμάτα να δείτε τι θα γίνει! Θα σας αποκαλύπτω σιγά σιγά τα μελλούμενα και προσέξτε δεν μιλάμε για πληροφορίες που μου έρχονται! Στο γεγονός ήμουν παρών! Άντε να σας πω το νέο…

Τελικά όλα τα σπουδαία συμβαίνουν στις ακτές της Δυτικής Μεσσηνίας!

Το δείπνο μόλις προχθές το βράδυ στην πολύ καλή ομολογώ και διάσημη ψαροταβέρνα στην οποία δεν μπορείς να πας αν δεν έχεις κλείσει τραπέζι, περιελάμβανε φαγκρί κορωνάτο ψητό με λαχανικά ατμού, λαβράκι φιλέτο με σαλάτα φινόκιο, πράσινο μήλο και σάλτσα πορτοκαλιού. Συνδυάστηκε αρμονικά με λευκό αρωματικό κρασί που δεν περνάει  από βαρέλι, συγκεκριμένα Μαλαγουζιά.

Τα ποτήρια γέμιζαν και ξανά γέμιζαν και οι τρεις επιχειρηματίες άρχισαν να ομιλούν πιο δυνατά! Ήταν το κρασί, ήταν η αγανάκτηση, ήταν η αγωνία για την Πόλη μας; Η συζήτηση άναψε…

Δίπλα οι κύριες τους είχαν επιδοθεί στην ποίηση και η αλήθεια είναι χάρηκα όταν η μεγαλύτερη άρχισε να απαγγέλει την «Μυγδαλιά» του δικού μας Νικηφόρου Βρεττάκου!

«Μια μυγδαλιά και δίπλα της, εσύ.

Μα πότε ανθίσατε;

Στέκομαι στο παράθυρο

και σας κοιτώ και κλαίω.

Τόση χαρά δε την μπορούν

τα μάτια.

Δος μου, Θεέ μου,

όλες τις στέρνες τ’ ουρανού

να στις γιομίσω….»

Συγκινήθηκα αλλά ένοιωσαν και μια ευτυχία, μια γαλήνη να με κυριεύει! Χάρηκα διότι η Καλαμάτα, μια βαθιά συντηρητική πόλη, έχει μια Αστική τάξη που κλείνει πάνω από εκατό χρόνια την οποία σέβομαι και η οποία προσφέρει σε όλα τα επίπεδα στην κοινωνία! Τέλος πάντων κλείνω την παρένθεση με τις κύριες αφού σταμάτησαν και αυτές να συζητούν μόλις κατάλαβαν ότι οι σύζυγοι σχεδίαζαν κάτι σοβαρό!

Προσέξτε τρεις κορυφαίοι Μεσσήνιοι επιχειρηματίες που ομολογώ ότι είναι ζήτημα αν δημόσια εμφανίζονται πάνω από πέντε φορές τον χρόνο! Αποφάσισαν λοιπόν ότι κάτι πρέπει να κάνουν και δεν ήταν λίγες οι φορές που τα μάγουλα των συζύγων έγιναν ερυθρά, αποτέλεσμα των σχολίων για ορισμένα αυτοδιοικητικά και όχι μόνο πρόσωπα του Νόμου και κυρίως της πρωτεύουσας του!

«Τέλος οι Βλάχοι και οι αγράμματοι…» πάμε για νέο πολιτικό προσωπικό ήταν το επιστέγασμα  της συζήτησης και η βραδιά έκλεισε με επιδόρπιο ένα δροσερό και φοβερά αρωματικό μάνγκο «καρπάτσιο», κομμένο σε λεπτεπίλεπτες ροδέλες, που σερβίρεται με παγωτό καρύδα και passion fruit. Το δοκίμασα και εγώ και πράγματι μου έκλεψε την καρδιά!  Νέα κίνηση λοιπόν υποστηριζόμενη από πολύ δυνατους σχεδιάζεται και περισσότερα προσεχώς διότι αυτοδεσμεύτηκα …

Πως να μην μου μπαίνουν μετά  φιλοσοφικές ανησυχίες!   Κινούνται σε ένα δικό τους κόσμο! Είναι αυτοί και οι άλλοι! Προσπαθώ να αναλύσω, παρακολουθώντας επι σειρά ετών, την προσωπικότητα των κορυφαίων αυτοδιοικητικών του Νόμου μας πριν και μετά την εκλογή τους!

Α να πω ότι Εμένα δεν μου αρέσει να ασχολούμαι με τις προσωπικές επιλογές του κάθε Δημάρχου! Όταν όμως τα ψου-ψου των Υπαλλήλων διαπερνούν τους τοίχους και ακούγονται στον δρόμο δεν μπορώ να σφυρίζω αδιάφορα!

Δυο λοιπόν κορυφαίοι αυτοδιοικητικοί του Νόμου μας έχουν βαλθεί να αποδείξουν ότι πράγματι η εξουσία είναι το κορυφαίο αφροδισιακό! Αλλά είναι αρκετά απρόσεκτοι και θα χουμε ζημιές… Μάλιστα και σύντομα εφόσον οι τελευταίες εκλογές έχουν δημιουργήσει αντιπαλότητες που αγγίζουν τα όρια του μίσους!

Πάμε σε Αθηναϊκά νέα! Ο Παναγιώτης Νίκας πήρε πολύ θετικά σχόλια σε σύσκεψη του Πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου! «Ομολογώ ότι με έχει εντυπωσιάσει με το παραπάνω ο Παναγιώτης» είπε ο Μητσοτάκης κατά την εξέταση των μεγάλων έργων στις περιφέρειες της χώρας