Παρασκευή
26
Απρίλιος
TOP

Η μονάδα της Ηπείρου μπορεί να… ξεμπλοκάρει την Πελοπόννησο – Και προσωρινή λύση δίνει η ΤΕΡΝΑ – Μια προς μία απαντήσεις από τον Γ. Αγραφιώτη (video)

Τα όσα απόψε προσέγγισε με συγκεκριμένο και ρεαλιστικό τρόπο ο Διευθυντής της “ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή” Γιώργος Αγραφιώτης με την παρέμβασή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης BEST, ήταν άκρως χαρακτηριστικά για το σημείο που βρισκόμαστε με τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Αρχικά, ο κ. Αγραφιώτης ήταν ξεκάθαρος υπόθεση με το έγγραφο της Ε.Ε. και τις παρατηρήσεις που έχουν αποτυπωθεί “…η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει δίκιο. Δυστυχώς για τη χώρα η Ε.Ε. έχει δίκιο. Τα στελέχη της έκαναν σχόλια όχι για το έργο, αλλά για το φάκελο του έργου που απεστάλη στις Βρυξέλλες από τις Ελληνικές αρχές. Προφανώς, από την απάντηση – γιατί τον φάκελο του Μεγάλου Έργου δεν τον έχουμε δει – από την απάντηση συνάγουμε, ότι ο φάκελος είχε πάρα πολλές ελλείψεις και παραλείψεις για τις οποίες ζητούνται απαντήσεις εντός δύο μηνών. Δυστυχώς για τους συντάκτες, ευτυχώς για το έργο… τα θέματα τα οποία ορθώς θέτει η Ε.Ε. έχουν απαντηθεί και στον ΠΕΣΔΑ της Πελοποννήσου και στον φάκελο της διακήρυξης του έργου και στο Ελεγκτικό Συνέδριο αλλά κυρίως και πάνω από όλα στην ΑΕΠΟ του έργου. Άρα είναι θέματα που απλώς οφείλουμε σαν χώρα, να προσκομίσουμε στις Βρυξέλλες”.

Ο Διευθυντής της ΤΕΡΝΑ στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός πως το έργο της Πελοποννήσου είναι μια αντιγραφή της Ηπείρου το οποίο πέρυσι βραβεύτηκε ως το έργο της χρονιάς και πήρε και τα εύσημα του Εκπροσώπου της Ε.Ε. “η κρίση της Ε.Ε. για το συγκεκριμένο έργο είναι δεδομένη, άρα δεν θα μπορούσαν ποτέ τα σχόλια αυτά να είναι κατά του έργου, άρα προφανώς είναι ελλείψεις του φακέλου”.

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον είχαν και τα λεγόμενα του κ. Αγραφιώτη για το τι μέλει γενέσθαι υπό το μέγεθος του προβλήματος που διαμορφώνεται όπου εδώ υπάρχουν και προοπτικές στην κατεύθυνση της άμεσης λύσης, συμβατικά σε ένα μικρό χρονικό διάστημα έως ότου ξεκινήσει η προσωρινή διαχείριση για να ανακουφιστούν οι δήμοι που είναι στο… κόκκινο να γίνει μια διαχείριση στη Μονάδα της Ηπείρου, τονίζοντας“η μονάδα της Ηπείρου είναι στη διάθεση δήμων της Πελοποννήσου που πραγματικά ασφυκτιούν να μεταφέρουν εκεί απορρίμματα για ένα μικρό χρονικό και περιορισμένο διάστημα εννοείται, εφόσον υπάρξει και η έγκριση του ΦΟΔΣΑ της Ηπείρου”.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες της τηλεόρασης BEST έχουν γίνει τέτοια αιτήματα με την παραπομπή να μιλήσουν με τον εκεί ΦΟΔΣΑ και την Περιφέρεια της Ηπείρου και φαίνεται “…ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα για ένα μικρό διάστημα και ευχαρίστως εμείς να βοηθήσουμε”, πρόσθεσε ο κ. Αγραφιώτης τονίζοντας πως το “…θέμα είναι να ξεκινήσει το έργο”.

Εάν χρειαστούν θα γίνουν οι προσωρινές αυτές λύσεις και όπως παράλληλα συμπλήρωσε πολύ πιθανόν το Σεπτέμβρη να έχουμε εργοτάξιο….

“Έχουμε ένα πολύ καλό έργο, έχουμε ένα εγκεκριμένο έργο, έχουμε ένα έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Θεωρώ ότι έχουμε τελειώσει πια… Φανταζόμαστε η έναρξη ισχύος του έργου να γίνει μέσα στον Αύγουστο ή αρχές Σεπτέμβρη να φροντίσουμε να μειώσουμε το χρόνο της έναρξης της προσωρινής διαχείρισης από το 10μηνο να τον κάνουμε στους 5 μήνες στην καλύτερη περίπτωση”.