Παρασκευή
26
Απρίλιος
TOP

Η νέα γενιά διεκδικεί ενεργό ρόλο στα κοινά – Ο Χρήστος Κιτσάκης θέλει να ταυτιστεί με τον τόπο του, τη Μεσσηνία  

Νομικός σύμβουλος σε εταιρίες της Ελλάδος και του εξωτερικού με σπουδές σε τέσσερις πανεπιστημιακές σχολές, εδώ και αρκετό καιρό με ενεργό δράση στα κοινά, ο 31χρονος Χρήστος Κιτσάκης με καταγωγή από το Δώριο της Μεσσηνίας, θέλει να προσφέρει και να ταυτιστεί με τον τόπο του.

Ίνδαλμά του ο Ανδρέας Λοβέρδος με τον οποίο η μοίρα τα έφερε με τρόπο τέτοιο που σήμερα συνεργάζεται μαζί του, και με άλλους πολιτικούς όπως η επίσης Μεσσήνια Νάντια Γιαννακοπούλου.

Στόχος του να αποκτήσει τη δύναμη εκείνη που θα του επιτρέψει να προσφέρει στον κόσμο μέσα από μια πολιτική ξεκάθαρη η οποία θα υπηρετεί τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας, επιλύοντας μικρά, καθημερινά αλλά και μεγάλα προβλήματα οδεύοντας προς ένα καλύτερο αύριο για την Πελοπόννησο και την Ελλάδα.

Όπως λέει δεν θα «κατέβω ως από μηχανής Θεός και θα τα λύσω σε μια ημέρα», αλλά τολμά ξεκάθαρα να απαντήσει σε όσους σπεύσουν να του προσάψουν σκοπούς ψηφοθηρικούς και να του πουν πως «έτσι μας τα είπαν και οι προηγούμενοι», πως ο τρόπος υπάρχει, αρκεί να έχεις τη θέληση και γνήσιες προθέσεις. Στόχους ξεκάθαρους που ο ίδιος έχει θέσει από μικρός, και όντας πιστός στις απόψεις του εξηγεί από αρχή πως «θα σου πω ακριβώς αυτό που μπορώ να κάνω»!

Ο Χρήστος Κιτσάκης μιλά σήμερα στο «Best» για την ενασχόλησή του με τα κοινά, τον κομβικό ρόλο που του ανατέθηκε ως υπεύθυνος του τομέα της Πελοποννήσου, τον τρόπο με τον οποίο θα δουλέψει καθώς και το προσωπικό του στοίχημα…

 

  • Ποιος είναι ο Χρήστος Κιτσάκης;

«Είμαι 31 ετών. Έχω σπουδάσει σε 4 πανεπιστημιακά ιδρύματα (Νομική Δημοκρίτειο, Διεθνών Σπουδών Πάντειο, Κοινωνικών Επιστημών. Master στη διοίκηση επιχειρήσεων στο πανεπιστήμιο Πειραιώς και κατέχω ήδη μια ακαδημαϊκή έρευνα στον τομέα των νέων μορφών ενέργειας και στο νομικό πλαίσιο που διέπονται. Είμαι νομικός σύμβουλος σε εταιρείες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και πλέον είμαι συνεργάτης του πρ. υπουργού και νυν βουλευτή Ανδρέα Λοβέρδου. Με εμπιστεύτηκε σε μια αρκετά κομβική θέση για την ενίσχυση του κόμματός μας και την επίλυση όλων των ζητημάτων στον τομέα της Πελοποννήσου.

Σε δεύτερο πλάνο όταν κρίνουμε σαν ομάδα ότι τα ποσοστά είναι ικανοποιητικά θα βγω μπροστά στο πολιτικό προσκήνιο για να εκπροσωπήσω από το βήμα της Βουλής τη νέα γενιά».

  • Ποιο ήταν το έναυσμα για να ασχοληθείτε με τα κοινά;

«Το έναυσμα ήταν, είναι και θα είναι πάντα ο παππούς μου. Ο Μεσσήνιος παππούς μου. Που πάντα μου έλεγε “πρέπει να προσπαθείς να αποκτήσεις δύναμη. Δύναμη εσωτερική, η οποία πηγάζει και διαμορφώνεται από την στήριξη του κόσμου”. Συνεχίζοντας, μου έλεγε ότι “η δύναμη αυτή δεν είναι δική σου εξ’ ολοκλήρου, ένα μεγάλο κομμάτι της ανήκει στον ίδιο τον κόσμο, οπότε με την κατάλληλη παιδεία που πρέπει να διαμορφώσεις να μην ξεχάσεις να του την επιστρέψεις”».

  • Ποιο είναι το πολιτικό σας ίνδαλμα;

«Είμαι από τους τυχερούς στην πολιτική σκηνή, διότι από την παιδική μου ηλικία που παρακολουθούσα τα πολιτικά δρώμενα είχα ενθουσιαστεί με μια συνέντευξη που είχε παραθέσει ο Ανδρέας Λοβέρδος στο βήμα της βουλής, είχε «τσαμπουκαλευτεί» με όλο το ακροατήριο προκειμένου να τεκμηριώσει ένα θέμα και από τότε είπα ότι αν δεν μπορώ να γίνω σαν αυτόν, τουλάχιστον να προσπαθήσω να δουλέψω γι’ αυτόν! Μάλλον τα κατάφερα!»

  • Μέσα από την ενασχόλησή σας με τα κοινά επιθυμείτε να ταυτιστείτε με τον τόπο καταγωγής σας;

«Ναι. Σε πρώτο πλάνο θέλω και θα το κάνω με ζήλο, να ταυτιστώ με τον τόπο μου.Έχουμε πολλά ζητήματα άλυτα.

Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ως “από μηχανής Θεός” θα κατέβω και θα τα λύσω σε μια μέρα, σε αντίθεση με την πολιτική νοοτροπία που διαιωνίζεται. Αυτή δηλαδή που σε κοιτάνε στα μάτια και σου λένε αυτό που θες να ακούσεις. Εγώ θα σου πω ακριβώς αυτό που μπορώ να κάνω και όχι απαραίτητα μόνος μου, αλλά θα δημιουργήσω ομάδα σε κάθε δήμο σε κάθε χωριό με την οποία θα δουλέψουμε δια δραστικά μαζί.»

  • Ποιες είναι οι προτεραιότητές σας;

«Αρχικά το πρώτο μου πλάνο είναι να έρθω σε προσωπική επαφή με τους τοπικούς παράγοντες κάθε νομού και να καταγράψουμε όλα τα ζητήματα ένα προς ένα με τη σειρά.

Σε δεύτερο πλάνο θα τα θέσουμε σε σειρά προτεραιότητας και θα πάρουμε από κοινού αποφάσεις για την επίλυση τους. Για να ξέρει και ο κόσμος όλα αυτά που λέω ακούγονται “κλισέ” αλλά… να ξέρετε ότι η επίλυση όλων αυτών είναι πάντα εύκολη, απλά βρίσκονται τις περισσότερες φορές οι «λάθος» άνθρωποι σε θέσεις “κλειδιά” γι’ αυτό ποτέ δεν πραγματώνεται κάτι 100%.

Στην ηλικία μου απαγορεύεται να μην αφήσω έργο. Θα το δεις!»

  • Θεωρείς πως είναι πλέον υποχρέωση των νέων ανθρώπων να ασχολούνται με την πολιτική και τα κοινά;

«Όχι απλά το πιστεύω αυτό, αλλά θα προσθέσω ότι πρέπει πλέον μόνο νέοι να ασχολούνται με την πολιτική, έχοντας πάντα την καθοδήγηση των μεγαλύτερων και πιο έμπειρων πολιτικών.

Άλλωστε έχω βάλει ένα στοίχημα με τον εαυτό μου… κι αυτό είναι ότι σε μερικούς μήνες από τώρα θα έχω δίπλα μου μου όλους τους νέους της Πελοποννήσου και μαζί τους θα δουλέψω σε όλα τα επίπεδα.»