Παρασκευή
26
Απρίλιος
TOP

Η «πασοκοφροσύνη», το «σκορποχώρι», τα «φλερτ» και το μεγάλο ενδιαφέρον για το ψηφοδέλτιο – Ο Αντώνης Τσώνης ξεκαθάρισε την κατάσταση στο ΚΙΝΑΛ

Το πολιτικό τοπίο αποκτά το δικό του ενδιαφέρον -και τοπικά- με φόντο και τις κινήσεις που γίνονται και ένας από τους πιο ενδιαφέροντες πλέον χώρους είναι το ΚΙΝΑΛ. Με πολλά τα ερωτήματα που έχουν να κάνουν με το ψηφοδέλτιο της Μεσσηνίας. Απαντήσεις για όλα αυτά και όχι μόνον έδωσε ο Αναπληρωτής Γραμματέας ΚΙΝΑΛ Μεσσηνίας Αντώνης Τσώνης μιλώντας στην τηλεόραση BEST και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τον Θέμη Κανελλόπουλο.

«Το βασικό πρόβλημα για το ΚΙΝΑΛ όσον αφορά τις αποχωρήσεις στελεχών προς άλλα κόμματα είχε ορίζοντα μέχρι τις τελευταίες αυτοδιοικητικές και εθνικές εκλογές. Εκεί ξεκαθάρισαν πάρα πολλά πράγματα. Θεωρώ ότι οι σύντροφοι οποίοι έχουν παραμένει στο κόμμα αυτή τη στιγμή, τουλάχιστον στο μεγαλύτερο ποσοστό δεν νομίζω να έχουνε τάσεις φυγής προς άλλα κόμματα. Έχουν μείνει οι “σκληροί” πλέον! Σε ποσοστό αυτό σίγουρα δεν είναι αυτό που θέλαμε, σίγουρα στις επόμενες εκλογές θα επιδιώξουμε να ανεβάσουμε τα ποσοστά μας.»

Ο κ. Τσώνης έκανε ειδική μνεία στην πανδημία και τις δυσκολίες που καλούνται καθημερινά να ξεπεράσουν οι πολίτες της χώρας και δη οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο λιανεμπόριο λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η τελευταία πρόταση που καταθέσαμε ήταν να γίνουν μαζικά τεστ. Για παράδειγμα η Σλοβακία παρήγγειλε 50 εκατομμύρια τεστ, η Ελλάδα δηλαδή με 10 εκατομμύρια ευρώ περίπου μπορεί να κάνει μαζικά τεστ σε όλο τον πληθυσμό και με αυτό τον τρόπο, με υγειονομικά κριτήρια ανά περιοχή μπορεί να ανοίξει πάλι η αγορά. Αυτό που ζούμε με κλειστές αγορές εδώ και ένα χρόνο δεν το αντέχει άλλο ούτε η κοινωνία ούτε ο εμπορικός κόσμος και πρέπει να αλλάξει.»

Για την περιοχή μας και με ένα ενδεχόμενο εκλογών, όλα δείχνουν πως το ΚΙΝΑΛ έχει αυξημένες πιθανότητες στο να κερδίσει μία από τις έδρες. Κατά πόσον αυτό έχει εγείρει το ενδιαφέρον των στελεχών ο κ Τσώνης σημειώνει: «Την τελευταία περίοδο έχει ανοίξει ένας κύκλος συζητήσεων με στελέχη ευρύτερα της κεντροαριστεράς, τα οποία είτε ενδιαφέρονται οι ίδιοι είτε μας ενδιαφέρουν εμάς σαν προσωπικότητες να είναι κοντά μας και αν γίνεται και να συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο, παρόλα αυτά επειδή δεν θέλω να αφήσω στην άκρη τους συντρόφους αυτούς οι οποίοι στελέχωσαν το προηγούμενο ψηφοδέλτιο και ηθικούς λόγους σίγουρα θα τους δώσουμε μία προτεραιότητα. Από κει και πέρα εάν μπορούμε να ενισχύσουμε ώστε να φέρουμε όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα γίνεται, σίγουρα θα κινηθούμε και προς αυτή την κατεύθυνση.»

Ερωτηθείς για το πρόσωπο του Παναγιώτη Αλευρά, αλλά και εν γένει το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ και κατά πόσον αυτό θα παρουσιαστεί ανανεωμένο, ο αναπληρωτής γραμματέας σημείωσε: «Θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε όσο πιο δυνατό γίνεται ως ψηφοδέλτιο. Αλλά πρώτα από όλα θα δώσουμε μία προτεραιότητα και οι πρώτες συζητήσεις που θα κάνουμε θα είναι με τους ανθρώπους οι οποίοι κατέβηκαν στις προηγούμενες εκλογές. Αυτή θα είναι η προτεραιότητά μας και η πρώτη συζήτηση σίγουρα.»

Για το… φλερτ στελεχών του ΚΙΝΑΛ με άλλους χώρους απάντησε με εμφατικό τρόπο: «…Προσωπικά δεν γνωρίζω κάποιο στέλεχος το οποίο φλερτάρει με άλλον χώρο. Έχω δει βέβαια κάποια δημοσιεύματα τα οποία δεν ξέρω αν έχουν κάποια βάση. Βέβαια θεωρώ εάν έβλεπα το όνομά μου σε μία εφημερίδα ή στο δελτίο σας να λέει ότι θα «μετακομίσω» σε κάποιο άλλο κόμμα, εγώ προσωπικά θα απαντούσα κατευθείαν. Ο καθένας όπως νομίζει…»

Για τις συζητήσεις που έχουν ανοίξει σε τοπικό επίπεδο και κατά πόσον θα αναδείξουν το ΚΙΝΑΛ περισσότερο ενισχυμένο σε επίπεδο Μεσσηνίας είπε: «Είναι μία καινούρια αρχή. Τους κλυδωνισμούς τους μεγάλους που ήταν να περάσει ο χώρος μας, τους πέρασε. Από δω και πέρα τα βλέπω πολύ αισιόδοξα τα πράγματα. Το 2011 που κινδυνεύαμε να μείνουμε χωρίς εκπροσώπηση στη Βουλή και ήμασταν χωρισμένοι στα δυο και στα πέντε αυτή τη στιγμή σίγουρα είμαστε μία πολύ διαφορετική κατάσταση.

Αναφερόμενος στην προσωπική του εμπειρία είπε ότι «όταν αναλάβαμε τη Νομαρχιακή Μεσσηνίας πριν από 3 χρόνια ο χώρος ήταν κυριολεκτικά ένα… σκορποχώρι. Δεν ξέραμε κυριολεκτικά ποιοι είναι οι άνθρωποι, ποια είναι τα μέλη μας, ποιοι είναι οι ψηφοφόροι μας. Δεν ξέρουμε τίποτα. Αυτό το πράγμα μας πήρε μία δουλειά τρία χρόνια και πλέον ξέρουμε μία ανθρωπογεωγραφία στο νομό…

Υπήρχαν πολλές μεταβολές και νομίζω ότι στις τελευταίες εθνικές εκλογές, ήταν που ξεκαθάρισε εντελώς η κατάσταση. Μέχρι τότε, γενικά υπήρχαν άνθρωποι οι οποίοι συνέχισαν να παλαντζάρουν ανάμεσα σε δύο «βάρκες», είτε αυτή η «βάρκα» ήταν του ΣΥΡΙΖΑ είτε της Νέας Δημοκρατίας, ειδικά αυτοί που ασχολήθηκαν με τις αυτοδιοικητικές εκλογές» πουλούσαν» πολλές φορές πασοκοφροσύνη για να πάρουν ψήφους και από τον κουμπαρά τον δικό μας… Όμως στις εθνικές εκλογές είδαμε ποιοι πραγματικά είναι του χώρου και ποιοι έπαιξαν παιχνίδια…»