TOP

Θ. Βασιλόπουλος: “Αυτό είναι το τρίπτυχο που πετύχαμε και πάνω στο οποίο θα κινηθούμε” – Συνεργασία με το Πολυτεχνείο για μελέτη στην πλατεία της Υπαπαντής

Την αποτίμηση της πρώτης χρονιάς της θητείας της Δημοτικής Αρχής, έκανε παρεμβαίνοντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best με τον Θέμη Κανελλόπουλο, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος.
Ο κ. Βασιλόπουλος, ανέπτυξε το τρίπτυχο των στόχων που είχε και προεκλογικά θέσει, ξεκινώντας από τη βελτίωση της καθημερινότητας, την υλοποίηση του προγραμματισμού που είχε προηγηθεί και αφορούσε σε έναν σχεδιασμό ύψους 25 εκατ. ευρώ και φυσικά, τις προοπτικές για την Καλαμάτα της… επόμενης ημέρας, που θα είναι πιο φιλική και μεγαλύτερη, εξωστρεφής και με το βλέμμα στραμμένο στον τουρισμό. Ειδική αναφορά έκανε στην πολεοδόμηση και την πράξη εφαρμογής της ανατολικής παραλίας, απ’ όπου θα προκύψει και η διάνοιξη της Κρήτης, ενώ στάθηκε στα των συνεργασιών, σχολιάζοντας τη διαφορετική, από τα μέχρι πρότινος συνηθισμένα, θητεία, στο φόντο της απλής αναλογικής. «Πίστευα πως οι συνεργασίες θα πήγαιναν καλύτερα, παρόλα αυτά, το 95% των αποφάσεων έχουν ληφθεί ομόφωνα», σημείωσε, τονίζοντας πως τα προβλήματα δεν παύουν να υπάρχουν και αυτά, έρχεται να… αποκαταστήσει, η Οικονομική Επιτροπή με τον αναβαθμισμένο ρόλο που της απέδωσε, ακριβώς γι’ αυτόν το σκοπό, η κυβέρνηση.

Ξεχωριστές ήταν οι αναφορές του δημάρχου και στο ζήτημα της ανάπλασης της πλατείας της Υπαπαντής, επισημαίνοντας πως πρέπει να αντιμετωπίζεται με σοβαρότητα, ρεαλισμό και υπευθυνότητα. «Ακούμε τον κόσμο, αλλά κυρίως τους ειδικούς», τόνισε ο Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος δήλωσε ενοχλημένος από το… σύνθημα της διεκδίκησης. «Με ενοχλεί πολύ το «σώστε τα αρχαία», δηλαδή υπάρχει κάποιος που να μη θέλει να τα σώσει ή κάποιος που τα καταστρέφει; Αναδείξτε θα έπρεπε να λέγεται», ανέφερε ο κ. Βασιλόπουλος, ο οποίος καταληκτικά, ξεκαθάρισε πως δε θα επιτρέψει η πλατεία να παραμείνει ένα απέραντο parking, να ανασκαφεί και να καταστραφούν τα πάντα εκεί χωρίς χρονοδιάγραμμα, καθώς και να χαθεί η χρηματοδότηση και να μη γίνει ανάπλαση.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑ ΓΕΩΦΥΣΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ

Η είδηση ωστόσο προήλθε από τα όσα σημείωσε ο κ. Βασιλόπουλος για τις κινήσεις που ήδη δρομολόγησε. Στην Καλαμάτα βρέθηκε σήμερα αρμόδιος Καθηγητής του Τμήματος Γεωφυσικών Μελετών του Πολυτεχνείου εξετάζοντας τα δεδομένα στον χώρο. Πλέον δίνεται το πράσινο φως για να προχωρήσει σε μια πλήρη αποτύπωση, ανάλυση και μελέτη με σύγχρονα τεχνικά μέσα κι εξοπλισμό των όσων βρίσκονται στο υπέδαφος. Αυτή πρόκειται να δοθεί στο δήμο μέσα στο επόμενο δίμηνο και τότε όπως σημείωσε ο Δήμαρχος να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις με βάση τα επιστημονικά δεδομένα που θα τεθούν στους αρμόδιους και φυσικά και στο σώμα για το εάν θα πρέπει να γίνει μια σωστική ανασκαφή ή όχι… Άλλωστε χρόνος υπάρχει μέχρι να ενεργοποιηθεί το έργο της ανάπλασης όπως ξεκαθάρισε…