Σάββατο
27
Απρίλιος
TOP

Θ. Γαλανόπουλος: Χωροφυλακή και… φυλακή η χώρα

Συνοριοφυλακες , πανεπιστημιοφυλακες, φρουροί διαδηλώσεων , μασκοφυλακες, νυχτοφύλακες ωραρίου και αρκετές άλλες ειδικότητες αστυνόμευσης μας παρέχει η κυβέρνηση, σε μια εποχή που έχουν πάρει φωτιά τα μπατζάκια μας από ανεργία, απραξία, εγκλεισμό και ιο κάθε είδους και μετάλλαξης !
Καλά για τους συνοριοφυλακες μάλλον αυτοί και λογω έλλειψης τουρισμού, θα παίζουν το ρολο της υποδοχής και του αχθοφόρου του ξενοδοχείου , υποδέχοντας τους μετανάστες , προωθώντας τους στα διαμερίσματα τους ,παροχή καρτών για μισθοδοσία , κέτερινγκ και όλα τα σερβις …. Καλά για την εφαρμογή των μέτρων κατά του ιου , ας μην απασχολούν την αστυνομία που της φόρτωσαν τα πάντα !

Βγάζεις απλως τους ρεπόρτερ του Σκαι και του Μεγα εξω , και εξαφανίζονται από τις πλατειές ολοι , φοράνε μάσκες , και τσίγκινα σώβρακα , επιβολή προτιμών κλπ ! Ετσι κι αλλιώς τον ιο τον έχουν πάρει αντιπροσωπεία ! Για τα πανεπιστήμια ,που όντως επικρατεί μια σχετική ασυδοσία , ας βρουν έναν αλλον τρόπο να επιβάλουν την τάξη , με κάποιους φύλακες , να κάνουν και καμιά δουλίτσα , να λαδώνουν και καμιά κλειδαριά , να αδειάζουν και τις αυλές από τις ορδές του Πακισταν ! Αλλα αστυνομία πανεπιστήμιων ;; Θα δίνουν μαζι ολοι εξετάσεις για εισαγωγή στα ΑΕΙ τα παιδιά, και μετα θα πάει ο ένας να δέρνει τον άλλον ;; Όσο για την υγεία ;

Αμα ρίξεις στον πολίτη δυο -τρία πρόστιμα γίνεται καλά από ολες τις ασθένειες ! Δεν βγαίνει εξω να κρυώσει , δεν παει στο νοσοκομείο να κολλήσει ιο , και γενικά ,υγεία τάξη και οικονομική ανασφάλεια …. Πως λενε ο φοβος φυλάει τα έρημα ; Ε , τώρα φυλάει και τα άνεργα και τα άφραγκα , και τα αρρωστημένα μυαλά της εξουσίας !

Θόδωρος Γαλανόπουλος